Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jak připojit pevný disk k PC?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    5

    Zdravím
    mám problem s připojením pevného disku k PC. Prosím vás, nemůže mi někdo poradit? Dnes mi došel HDD 3TB,
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007H1TZ4PL1KGN
    ale bez přislušenství, bez žadných kablíku. Nemohli byste napsat, jak ho mám připojit a jaky SATA kabel dokoupit? Asi mám dokoupit ten červený že jo? A hlavně kde ten pevný disk umistit . Momentalně mám SSD 128 GB , který je připojen přes nějake 2 kabliky. FOTO:
    http://jpeg.cz/images/2014/01/06/GnaP7.png
    Byl bych moc vděčny za jakoukjoliv odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Kabely byvaji v baleni u zakladni desky, a ano, potrebujes ten "cerveny" (i kdyz on cerveny fakt byt nemusi)
    A ten sirsi (napajeci) by mel byt vyvedeny ze zdroje. Pokud neni, budes potrebovat redukci z MOLEX konektoru, takze takhle http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_0H8G011A0J01

    EDIT: dal jsem tam SATA3 kompatibilni kabel
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 06-01-2014 v 23:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    5

    děkuji za tip snad si s tim poradím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    5

    Vyskytl se bohůžel další problém
    Pevný disk jsem připojil, ale windows ho nevidí
    Mám Windows 7, kliknu na složku POČITAČ , pak na bilou plochu pravým myšitkem, kliknu na Vlastnosti, pak na Spravce zařizení, najdu na Diskové jednotky a tam PC vidí 2 pevné disky, 1 pevný disk 128 GB SSD , druhý pevný disk HDD 3TB. Pak klikam na aktualizace softvaru ovladače a tam mi to piše, že je vše aktualizované. Ale normalně windows nevidí pevný disk 3TB, co s tím, nemůžete prosím poradit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Disk je ve výchozím stavu neinicializovaný. Musíš ho tedy inicializovat a vytvořit na něm oddíl(y).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    5

    r34ktor
    můžete mi prosím poradit, co znamená inicializovat a jak te inicializace mám dosahnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    Prave tlacitko na tento pocitac, spravovat, v levem sloupci sprava disku. Dole uvidis nekolik disku/mechanik, vyberes ten spravny, opet prava mys a vytvorit oddil, dale postupovat dle pruvodce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    5

    r34ktor
    moc vám děkuji, všechno se povedlo, jste skutečně profesionalové, ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pevný disk WD - na reklamaci či ne?
    Od Rammones v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 00:33
  2. Zmizel pevný disk
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-12-2010, 23:05
  3. HP, pevný disk a baterie
    Od storm69 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-10-2009, 17:18
  4. DDR2: RAM jako pevný disk 8GB :-)
    Od Angel Death v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 15:40
  5. Vibrující pevný disk
    Od Hps v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 68
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 22:45