Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Vodne chladenie do Lian Li PC-9NB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    3

    Premyslam o vodnom chladeni do mojho PC, zatial by to chladilo iba delidovany 3570K s vodnym blokom na patricne OC, neskor by som tam rad pridal jednu grafiku na urovni GTX 780/ti/R9 290/X s tym, ze by som tam pravdepodobne pridal este dalsi radiator do zadnej 120mm pozicie - bud do vnutra skrine alebo von.

    Najvacsi problem je pre mna umiestnenie radiatorov, premyslam umiestnit nejaku hrubsiu verziu radiatorov pod 5,25" pozicie - je tam iba necelych 30cm na vysku takze tam 280mm radiator nevojde, takze ma napadlo, co tak tam dat 2x140mm s tym, ze by boli otocene o 90 stupnov a spojit ich seriovo bud zpredu alebo z boku - to uz podla toho ako by tom tam nakoniec realne voslo - premyslal som nad monstou, ale predsa len dat za jeden 140mm rad 2118Kc x2 = 4236Kc je dost, preto by som tam skor dal tento: http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...?arg1=01060107 a spojit ich seriovo 90 stupnovym adapterom - problemom je ale aj ten airflow, neviem ako by bolo lepsie otocit ventilatory vzhladom na celkove chladenie v skrinke, pretoze v predu je iba uzka dierkovana mriezka, ktora bude skor lepsia v pripade ak budu ventilatory fukat do vnutra skrine, nez ich davat vyfukovat vzduch von, na druhej strane pri tom ak by fukali do vnutra skrine by som tam mohol este na bocnicu umiestnit 2x120mm alebo 2x140mm outtake.

    Dalsia moznost by bola dat tam proste 240mm rad, ale 2x140mm by malo asi vacsi vykon?



    Moj nakupny kosik by vyzeral zatial takto - chyba tam uz iba CPU blok a kvapalina.

    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...MTk1ODE6M3w%3d

    Ktoru kvapalinu by ste mi doporucili? Nechcem ziadnu farebnu ani UV reaktivnu, proste cistu ciru a ake mnozstvo ?

    U CPU bloku sa rozhodujem medzi http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...rg1=0106070603 respektive jeho variantami a http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...rg1=0106070603. Ide mi hlavne o to, aby bol ten uchytny mechanizmus bloku kovovy aby mi pri dotiahnuti bloku nehrozilo, ze blok nahodou praskne. U tej expanznej nadoby sa mi jej plexi prevedenie tiez nie velmi paci, ale tam z tych 5,25" verzii pre D5 moc nieje z coho vyberat a ten predny fill port je fakt dobra vec.

    Je sucastou tej http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...y_Station.html aj tesniaci O kruzok pre pumpu ? Podla obrazku vyzera ze je, ale v popise to nieje napisane.

    Este posledna vec - ta http://www.alphacool.cz/produkt/Tygo...lack_-_1m.html ktoru by som tam chcel pouzit, tak neviem ci by bolo lepsie pouzit nejake otocne 45 stupnove adaptery, alebo sa zaobidem aj bez nich?
    Naposledy upraveno uživatelem OneCosmic: 12-01-2014 v 19:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Dobrý den,

    co se týká problémů s předním radiátorem - pokud je tam opravdu cca 30 centimetrů místa na výšku, tak se tam 2x140 mm nevejde. Než tam nějak složitě pasovat dva 140 mm radiátory tak bych tam dal jednoduše UT60 240 mm, který se tam vejde a pokud se pak v budoucnu dá dozadu například XT45 120 mm, tak to uchladí jakýkoliv CPU a jakoukoliv VGA na naprosto pohodové teploty. Rozdíl mezi 2x140 a 1x120 versus 2x120 a 1x120 bude když to přeženu jeden až dva stupně celsia v nějaké dlouhodobé maximální zátěži. To opravdu myslím, že nemá smysl řešit...

    Kapalina stačí litr, ideální je http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...L_-_Clear.html

    Oba bloky jsou kvalitní a nějakého praskání se opravdu bát nemusíte Těsnící kroužek u expanzky je. Norpren jsou VELMI ohebné hadice, takže úhlové fitinky by neměly být potřeba.

    Celkově bych to tedy navrhoval takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...MTk1ODE6M3w%3d
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    3

    Jednalo sa mi o to, ze aby som tam dal ten 240mm rad tak by som tam musel vrtat nove diery na srubky, kedze su tam vyrezane od vyroby iba otvory na 140mm ventilatory a diery na srubky pre nich. Navrtat nove diery na ten 240mm rad by sa dalo, ale hovorim si, ze tie 2x140mm rady by tam mohli sediet pekne.


    Sirka tych 140mm radov je uvadzana ako 144mm takze x2 = 288, takze nejaky centimeter priestoru by mi tam este mal ostat, problem bude, ze roztec dier asi nebude uplne presne sediet s tymi dierami na skrinke kedze radiatory su 144mm a FANy 140 a su v skrinke hned pri sebe, ale tie diery su tam na skrinke velke robene pre tie gumicky na odhlucnenie, takze by som tam pouzil tie dodavane M3 skrutky a nejake podlozky. Presne na vysku je tam 29,8cm priestoru. Tak myslite, ze tie 2x140 tam nevojdu ?

    Este by som vas poprosil o radu ako vyriesit vypustanie okruhu co mozno najjednoduchsie - samozrejme na najnizsie miesto okruhu dat rozdvojku, ale ci bude lepsi ventil, alebo rychlospojku ? Tak ci tak to vidim na minimalne 3 fitinky navyse - rozdvojka, potom male male fitinka a ventil, alebo rozdvojka a rychlospojka najlepsie nejaky par rovno.
    Naposledy upraveno uživatelem OneCosmic: 13-01-2014 v 00:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Pokud tam dáte ten 2x120 mm UT60, tak nic vrtat nemusíte - stačí použít dva kusy tohoto adaptéru http://www.alphacool.cz/produkt/Bits...m_-_Black.html
    A jak jste správně napsal - vrtat byste musel v případě dvou 140 mm UT60 naležato, protože se tam do těch připravených děr taktéž nevejdou = já bych to tak neřešil.

    Vypouštění a napouštění okruhu - já vždy dělám tak, že povolím fitinku, která je v okruhu nejníž (dám si kolem ní papírový obrousek + kus hadru a pod ní misku) a všechna voda vyteče sama. Pokud to chcete řešit extra tak aby to bylo v černé barvě potřebujete http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...eep_Black.html plus dvě EKWB fitinky a do třetí díry třeba http://www.alphacool.cz/produkt/Bits...p_Fitting.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    3

    To prave s tou redukciou zo 140 na 120mm by neslo, pretoze tie 120mm roztece na tej redukcii nebudu hned pri sebe aby sa to dalo namontovat na radiator, alebo sa mylim?

    Praveze si myslim, ze keby som tam dal 2 kusy 140mm radiatorov nalezato na seba tak by som vrtat nemusel, pretoze tie diery na skrinke su tam hned vedla seba a teda 2x140mm, ale radiatory maju 144mm, ale pisal som, ze tie diery na skrinke pre srubky su velke, takze by sa tam tie 4mm dali tym vykrit ked sa tam pouziju tie male dodavane M3 sruky a kupim si nejake podlozky pod ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,575

    Zzzzz..no samozřejmě máte s těmi Bitspower redukcemi pravdu, já jsem měl ještě po ránu nějaký zamrzlý mozek, za to se omlouvám...
    Obvykle to totiž řešíme jednou redukcí, ne dvěma (nebo více, pokud je ten radiátor ještě větší). Tzn radiátor drží ke skříni za jednu pozici ze dvou. Což bohatě stačí...je to kvalitní čínský plast
    Ale pokud to chcete řešit dvěma otočenými 140mm UT60 radiátory tak proč ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vodné chladenie Pre GTX770 a Intel i5 4690K
    Od Spone v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-09-2014, 17:40
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 19:29
  3. Zostava pre vodne chladenie
    Od bm3 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-06-2010, 10:48
  4. Chlazení grafik: Ake funguje vodne chladenie MSI N285GTX Hydrogen
    Od KEOSAN v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-07-2009, 09:15
  5. Ake vodne chladenie by ste poradili?
    Od karo1 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 23:17