Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Taktování ddr3 v bios

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Sestava :

    MB : 760GM-P34 (FX)
    Bios : AMI V17.15
    RAm : DDR3 A-Data technology 1866G 2OZ

    Dobrý den,rád bych zda by mi někdo poradil jak nastavit v bios taktování ram.Zkoušel sem různé časování + napětí,ale stejně se nikdy nedostanu na 1866Mhz.Zkoušel sem taktovat podle toho co mi píše cpuz i podle Aida 64.V některých případech nastavení časování nenaběhne ani bios natož windows.Myslím že to bylo konkrétně u časování 9-9-9-25-34 .Rád bych zda by mi někdo ( jako pro blbečka ) napsal co přesně nastavit.Z podpory MSI mi napsali at si nastavim XMP ( podle cpu*z i bios mám mít možnost nastavit XMP 1.2) což sem našel v bios jen XMP support a na internetu se vždy otomto píše jen v souvislosti s intel jenže tato deska má AMD konkrétně patici am3+.

    Předem děkuji za odpověd a přikládam screen z cpuz sestavy + co mi nabízí taktování a AIDA64.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.PNG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 15.8 KB 
ID: 29416   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.PNG 
Zobrazení: 169 
Velikost: 20.1 KB 
ID: 29417   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.PNG 
Zobrazení: 233 
Velikost: 39.2 KB 
ID: 29418  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Eště bych dodal že pokud nechám časování na auto tak FSB: DRAM je 3:8 pri manuálním mám možnosti 1:2 - 1:33 a 1:4 a pokud dám časování 9-9-9-25 ( bez 34 ) nastaví se na minimun což je 1.2 a pokud manuálně dám 1.4 tak system nenaběhne.Při plně auto nastavení je časování 7-7-7-20-27-1t a FSB: DRAM 3:8 frekvence 533
    Naposledy upraveno uživatelem charonbobo88: 14-01-2014 v 18:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Vzhľadom na to, že pamäťový radič je súčasťou procesora, tak je procesor dosť podstatný - a ten si tu nespomenul ...takže procesor máš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Podle specifikací deska umí 1866 MHz paměti jen pomocí přetaktování (OC).

    • Supports two unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 1066/1333/1600/1866*(OC) DRAM, 16GB Max
    Proč vlastně chceš ty paměti na tuhle frekvenci dostat? Obávám se že nárůst výkonu bude neznatelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Zdravím.Omlouvám se že sem opomenul procesor.AMD Athlon II x2 255 3.1Ghz.Vím že je starej.moc starej a dokonce ho celou dobu podezřívám že za to může on.Ale na procesor musím šetřit nemůžu si dovolit dát tolik peněz najednou jako jiní.Pro jistotu dopíši že plánuju koupit AMD FX-6300.

    A k druhé věci.Na tyto frekvence to chci dostat protože je to má dělat v základu nez taktování.Proto je mi divné že to na 1866 nejede celou dobu.A jak sem již psal podezříval sem procesor,ale zas tak tomu nerozumím abych si tím byl jist.Test měl proběhnout z koupí nového,ale boužel už koupi procesoru odeluju půl roku,vždy se oběví něco za co člověk úspory vydá že.Ale rád bych aby to na 1866 jelo kdy\ž už to má takle mít.Popřípadě jde to udělat i bez taktování ? RAm by to měla mít v základu

    Popřípadě sem měl v plánu koupit desku MSI 970A-G43 přičemž na tu stávajcí bych měl zájemce takže by to nestálo takřka nic navíc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.PNG 
Zobrazení: 112 
Velikost: 25.3 KB 
ID: 29420  
    Naposledy upraveno uživatelem charonbobo88: 15-01-2014 v 14:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tvoj procesor podporuje frekvenciu pamätí 1066MHz ... všetko, čo je vyššie, je overclock. Nikto ti nezaručí frekvencie, na ktorých to môže/bude šlapať.
    To že doska a pamäte majú špecifikácie vyššie je pekné, ale ako som už písal - pamäťový radič je v cpu a koľko zvládne, je len otázka šťastia na kus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Za předpokladu že bych doi této desky dal novej procesor,fungovalo by 1866 bez úprav nebo teda jen s taktováním,tudíš bych musel teda založit třeba 1333 ? A byl by lepší FX 6300 ktrej je Piledriver nebo FX 4130 kterej je architektury buldozer ?
    Naposledy upraveno uživatelem charonbobo88: 15-01-2014 v 15:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Na výber máš tieto procesory, FX4130 tam nevidím .... úplne bez úprav to asi nepôjde, ale stačí v uefi/bios nastaviť frakvenciu, napájanie a malo by to fachčiť bez problémov ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Taktování na MSI p35 neo
    Od Jonki v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2011, 09:27
  2. DDR3: BIOS nastavení - OCZ DDR3 PC3-12800 - OCZ3P1600LV6GK
    Od batthead v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 23:45
  3. Taktování USB?
    Od Kaufly v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 19:27
  4. 8600gt 256 MB ddr3 vs 3650 256MB ddr3
    Od Jerome82 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 18:41
  5. Radeony: X1950Pro 256MB DDR3 vs. X800XT PE 256MB DDR3
    Od Sieben v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 10:46