Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dotaz RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    22

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by šly zapojit paměti 1600mhz do základní desky která podporuje max. 1333mhz ? Jestli by v tom nebyl žádný problém předem děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ne, není v tom problém. Rychlejší ramky budou (až na naprosté vyjímky) v desce šlapat jako 1333MHz ramky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jaká je to deska a jaké paměti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    22

    Zdravím základní deska je to, ASrock G41C-GS, paměti to jsou 2x 2gb Patriot 1600mhz (PVS34G1600LLK).
    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jaká je to deska a jaké paměti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Fungovat by měly, pojedou na 1066 MHz, případně 1333 MHz při přetaktování. Aspoň jim bude stačit nižší napětí, těch 1,9 V je na DDR3 dost.

    Samozřejmě nesmíš kombinovat DDR2 a DDR3 paměti, pokud bys na desce nějaké DDR2 teď měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    6

    zdravím Vás...

    mám MB:GIGABYTE H87M-HD3 (s pod. DDR3 1333-1600) - RAM Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition
    - procesor i3 4340

    nechcem zakladať nové téma, ale mal by som otázku: v biose mi hlási že Ram beží na 1600MHz...ale v HWinfo už len 800MHz

    v čom je problém... blbá kompatibilita alebo zlé nastavenie v biose

    ďakujem za odpoveď

    MB: (http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4517#ov)
    RAM: (http://www.kingston.com/en/memory/hyperx/blu)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 158 
Velikost: 98.5 KB 
ID: 29456   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 153 
Velikost: 29.3 KB 
ID: 29455  
    Naposledy upraveno uživatelem chendler: 31-01-2014 v 17:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Tak to ma byt. Prvni D z DDR je "double", tzn. efektivni frekvence je dovjnasobna oproti te realne. Bios ukazuje efektivni, hwinfo zakladni. DDR3 na 800MHz (400MHz) snad normalnim zposobem ani rozchodit nejde..
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR2: Dotaz k RAM
    Od @NUB!5 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-05-2013, 16:52
  2. Radeony: Dotaz na GK
    Od DNES v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-03-2012, 22:12
  3. Dotaz
    Od W3$cD0n3 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 17:32
  4. GeForce: dotaz GTX 260
    Od spissa v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 16:19
  5. Dotaz - MCE
    Od Doman v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 13:10