Neběžný typ úložiště
Nene. Je to na IDE kšandu a má to i jumper block. Na jednom z těchto zařízení je napsáno že až 35 GB. Jestli nějaká páska či co???
AIT pásková mechanika? Není na tom nějaký výrobce? Pásky kde dnes sehnat nevím, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] se prodávaly.
Připojení je přes IDE, podobně jako disky nebo CDROM. Dnes vzhledem ke kapacitě a rychlosti k ničemu.
Připojení je přes IDE, podobně jako disky nebo CDROM. Dnes vzhledem ke kapacitě a rychlosti k ničemu.
Vcelku mizerna fotka, ale je to Iomega REV ;)
Za foto se omluvám - můj nový 2 roky starý Nokia 5 MPx fotí 3 x hůř, než můj SE 2 MPx z roku 2005.
Jinak je to trefa - je to vončo. To mi nepřijde jako marný, dělá se ještě něco podobného - a média se ještě daj sehnat? Nebo to byl jen takový pokus, který je už trop s nástupem hot-swap šasí apod.
Jinak je to trefa - je to vončo. To mi nepřijde jako marný, dělá se ještě něco podobného - a média se ještě daj sehnat? Nebo to byl jen takový pokus, který je už trop s nástupem hot-swap šasí apod.
Nechce se mi zakládat nové téma tak se zeptám tady. Kamarád mi nabídl že vezmeme na půl 2 mechaniky na LTO 4 kazety. Za nějakých 6000 i s 15 kazetami, z toho 10 nových, plus řadič ať to jde propojit s PC. Mě to celkem láká, kazeta má bez komprimace kapacitu 800GB a zapíše se za necelou hodinu.
Taky vím že bych mohl koupit druhý disk a zapnout raid1, ale stále mi přijdou kazety z dlouhodobého hlediska levnější a spolehlivější.
Taky vím že bych mohl koupit druhý disk a zapnout raid1, ale stále mi přijdou kazety z dlouhodobého hlediska levnější a spolehlivější.
LTO 4 mechanika - dobrý. Je tu jedno ale. Jaký SW na to bude zálohovat? Já pro LTO mechaniky používám ARCServe nebo Tivoli. Oboje je cenově v desítkách tisíc.
Já bych do toho nešel. Za ty peníze bych si dnes raději koupil nějaký HDD a klidně ho nechal s daty v šuplíku. Tam se mu nic nestane a navíc obnova dat je okamžitá.
Pokud na to umí zálohovat XP tak by to bylo ok, nicméně dneska mi napsal že k tomu dostane i ZDbackup s podporou pro kazety.
bastlir
Fotky jsem měl zálohované na DVD, nečitelné, pak na 320GB disku v šupleti, ten se už neroztočí a nakonec jsem je hodil i na starý 80GB disk, ten je pro změnu taky nečitelný. Bohužel jsem zálohoval na westerny, seagate, samsung a hitachi co mám v pc jedou dále.
bastlir
Fotky jsem měl zálohované na DVD, nečitelné, pak na 320GB disku v šupleti, ten se už neroztočí a nakonec jsem je hodil i na starý 80GB disk, ten je pro změnu taky nečitelný. Bohužel jsem zálohoval na westerny, seagate, samsung a hitachi co mám v pc jedou dále.
Já mám zálohy na dvou NASech a ty zapínám jen když potřebuji, to je tak asi jednou za měsíc. Ty NASy zapínám dálkově ovládanýma zásuvkama. Přestože se mi vším jednou prohnal blesk, NASy a data v nich vydržely. Disky do nich jsem ale dal úplně nové. To se vždy vyplatí.
NAS je fajn, známý jeden taky má se čtyřmi disky, ale bojím se že na něj už nebudu mít peníze. NAS s 2TB diskem by vyšel na kolik, cca 5000? S kazeťákem za 3000 budu mít zase relativní jistotu že mechanika bude dlouho fungovat a data na kazetách se jen tak neztratí.
Já si myslím, že pro většinu běžných domácích uživatelů NAS stačí dvoudiskový. Navíc pokud disky nepoběží 24h a NAS bude mít ventilátor, stačí tam běžné typy.
U zálohování na páskovou dráhu, ale hlavně u stahování souborů by jsi strávil mládí. To je vhodné na zálohování celého systému. Ale popravdě obnovit systém není žádná extra fuška, ale nechtěl bych přijít o data. No a právě s těmi je potřeba stále rychle pracovat.
Nechci vnucovat svůj pohled na věc, ale dívám se na to prakticky.
U zálohování na páskovou dráhu, ale hlavně u stahování souborů by jsi strávil mládí. To je vhodné na zálohování celého systému. Ale popravdě obnovit systém není žádná extra fuška, ale nechtěl bych přijít o data. No a právě s těmi je potřeba stále rychle pracovat.
Nechci vnucovat svůj pohled na věc, ale dívám se na to prakticky.