Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: SSD + HDD poraďte prosím

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Dobrý den přátelé potřeboval bych poradit při koupi SSD a HDD
    do mého pc. - gigabyte GA -P55-UD3, intel core i5-750, DDR3 kingston 1333Mhz 4GB, WD 1TB, MSI Radeon HD 5850,

    Jde mi o to že odchází disk a chtěl bych ho na systém nahradit SSD např. - http://www.alza.cz/kingston-hyperx-3...gb-d319800.htm

    nebo jestli někdo poradí jiný a proč??

    a další disk např. http://www.alza.cz/seagate-barracuda...at-d285783.htm

    nebo ´jestli někdo poradí jiný a proč?? možná by i stačil 1TB jestli ten co tam zatím je ještě chvilku vydrží.

    PC používáno mnou a dětmi hlavně na hry filmy a nějaké to video, internet a pod. prostě domácí pc, Fakt je že dost část jede celý den.

    Děkuji moc za každé rady potřebuji co nejdříve objednat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Volil bych Samsung nebo Crucial, kteri si pametove cipy vyrabi sami, Kingston je nakupuje, takze kvalita nemusi byt stoprocentni.
    Oblibenou volbou je posledni dbou Samsung 840...
    http://www.alza.cz/samsung-840-evo-s...mm-d459293.htm

    Co se tyce velekho disku, takja vlastnim WD Blue, 1TB mam rok, 640GB mam 3 roky a oba slapou bez problemu
    http://www.alza.cz/western-digital-c...he-d332694.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    U těch samsungu nevím, nějak nemám k této značce důvěru raději bych něco osvědčeného, samo radám a zkušenostem se nebráním.
    Dříve se chválil např. OCZ Vertex 4 (má pětiletou záruku) nebo Crucial m4 ten se ale už nedá skoro nedá sehnat a je starší tak nevím
    a co třeba INTEL? někde jsem ale čet že nekomunikuje s některýma deskama. A i závady se objevili jde samo i o spolehlivost.
    A u toho HDD jaký zvolit : tento http://www.alza.cz/seagate-barracuda...at-d285783.htm nevím jak je to s plotnama raději asi s co nejmíň ne ?,


    ps ještě u toho EVO .zde mě odrazuje TurboWrite . prirovnal bych to k lacniným flash USB diskům, na které sa da rychle zapisovat prvních 50MB a pak je to jak cesta do práce.
    Naposledy upraveno uživatelem majkl 11: 20-01-2014 v 22:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    SG Barracuda 7200.14 a WD Blue jsou srovnatelne kvalitou, vyber si podle znacky, kterou mas radsi Neni v nich zadny podstatny rozdil POkud chces SG, tak ten co jsi postnul je OK

    Crucial M4 bych To doporucil hned, ale vim, ze uz neni k sehnani, tak jsem ho nezminoval... Intel byl myslim ten treti do party, ktery si vybira cipy sam, ale nejak jsem si nemohl vzpomenout. Jo a Toshiba.
    tady jsem to cetl http://www.czc.cz/co-se-v-recenzich-...dozvite/clanek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Ahoj spíše mi šlo o ty plotny čím méně mech dílu tím lepe kuli případnému poškození ne ? Akorát je problém že se člověk pořádně nedočte kolik těch ploten na konkrétním disu vlastně ja a po dlouhém hledání na int. má člověk ještě větší jelikož každý píše něco jiného.

    Co tedy vybrat:
    http://www.alza.cz/crucial-m500-120gb-7mm-d404327.htm
    http://www.alza.cz/samsung-840-evo-s...mm-d459293.htm
    http://www.alza.cz/intel-530-120gb-ssd-d485992.htm (tady jsem četl o nějakých problémech( a jaký je vůbec rozdíl mezi tímto a tímto http://www.alza.cz/intel-530-120gb-ssd-d486002.htm
    http://www.alza.cz/ocz-vertex-450-se...gb-d452686.htm

    Dík za každé rady už se v to nějak ztrácím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Čím méně ploten tím lépe, ani tak kvůli počtu mechanických částí, ale kvůli hustotě zápisu. Čím vyšší, tím je disk rychlejší. Už to pár let nesleduju, ale mám pocit že dnes jsou všechny obyčejné 1 TB disky jednoplotnové, WD Black má tuším dvě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Já chtěl právě 2TB http://www.alza.cz/seagate-barracuda...at-d285783.htm a tam to vypadá že jsou plotny 3

    a ještě : je potřeba k montáži např. http://www.alza.cz/crucial-m500-120gb-7mm-d404327.htm do pc nějaké další příslušenství??
    Naposledy upraveno uživatelem majkl 11: 21-01-2014 v 13:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od majkl 11 Zobrazit příspěvek
    Jde mi o to že odchází disk a chtěl bych ho na systém nahradit SSD např. - http://www.alza.cz/kingston-hyperx-3...gb-d319800.htm
    Před 3mi dny jsem chtěl vyřešit obdobný problém. Tak jsem si z CZC.cz vzal SSD Kingston 120 GB a chtěl ho zapojit a přendat systém na něj a starý HDD používat jako vedlejší, než odejde (stářím). Jenže doposud jsem MSI 760GM-E51 k tomu nedokopal a nevím proč... Tím nechci strašit, ale je to fakt prekérka.

    K plotnám, tak co jsem četl, tak víc ploten=větší hlučnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od majkl 11 Zobrazit příspěvek
    ..a ještě : je potřeba k montáži např. http://www.alza.cz/crucial-m500-120gb-7mm-d404327.htm do pc nějaké další příslušenství??
    Redukce do 3,5" pozice je přibalená (aspoň v Alfě to píší), takže snad jen šroubky a kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Redukce do 3,5" pozice je přibalená (aspoň v Alfě to píší), takže snad jen šroubky a kabel?
    Hm, tak na CZC to prodavaji bez redukce, je v tom jen ramecek na zvyseni vysky na 9mm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Tak jsem koupil http://www.alza.cz/crucial-m500-120gb-7mm-d404327.htm na system a http://www.alza.cz/seagate-barracuda...at-d283656.htm na běžné věci a ještě jsem nechal p,vodní 1TB na zálohy atd.
    Ovšem problém nevyřešen kompletní instalace nového systému ale problém přetrvává neví někdo nějakou radu.
    RAM vyjedou na 100% většinou u videa a přestanou se zobrazovat ikony jako např. v tento počítač jsou vidět jen prázdné obdelníčky s popisem ale nejdou rozkliknou???? Už jsem s toho magor.
    A jka má nabíhat systém SSD od kdy se počítá čas po zapnutí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Presne tenhle Crucial mam necelych 14 dni a instalace probehla naprosto bez jedineho problemu (narozdil od Transcendu v druhem PC ). System mi ted nabiha tak, ze se zobrazi logo Windows, resp. zacnou z dalky priletat ty 4 male barevne tecky, ktere se zvetsi a spoji v ctyri obdelnicky tvorici logo W7 - hned nato jsem v systemu. Nestopoval jsem to, ale tak cca 10-15 cekund od zmacnuti tlacitka POWER. Krome toho disku mam i5-3350P + 8GB RAM....

    EDIT: Tak jsem to zmeril, dela to 14s od pipnuti
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 03-04-2014 v 17:53
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. poraďte HRU PROSIM
    Od paint v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-03-2012, 09:44
  2. Poraďte Prosím s IBM
    Od geforce8810 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 23:04
  3. Prosim poradte mi CPU
    Od Luoslav v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-07-2008, 09:42
  4. prosím poraďte
    Od jmatejicek v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-12-2007, 19:11
  5. LCD: Prosím poraďte 17 LCD za 5-6K
    Od blue_shw v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-02-2007, 18:32