Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nefunkční modul - výměna

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Zdravím, mám "trochu" starší počítač, asi před rokem mi hodil BSOD a od té doby nevypaloval, ale normálně fungoval. Před pár dny hodil BSOD znovu. Už se mi to nelíbilo, proto jsem spustil MemTest86+. NO, zjistil jsem, že 1024Mb RAM vidí jako 720Mb, takže asi odešly nějaké čipy na ramce. Ale to není to podstatné. Protože se ekvivalentní ramka už nevyrábí, chtěl jsem se zeptat, co si musím zjistit, abych si pořídil ramky s vyšším taktem, které se ještě stále vyrábí.

    Původní RAMka: 1024Mb UNB DDR2 CL4

    Kompatibilita s touto ramkou se nemusí řešit, protože až budu mít jinou, tuhle prohodím oknem. Model desky dodám co nejdřív to půjde, jediné, co teď vím, je, že to byla stavěná sériovka od Packard Bell a GPU je Ati Radeon Xpress 200 a procesor Intel Celeron D 3,2GHz 1core, na víc si nevzpomenu, budu se muset kouknout.

    Díky za odpověď!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslím že čipy na ramce nikam neodešly, spíš si část paměti rezervuje integrovaná grafická karta. Jak ten memtest dopadl? Hodil nějakou chybu? Víš co bylo v tom BSOD?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Já si myslím, že ano, protože memtest se po jeden a půl hodině vypnul, nevím proč. Z BSOD pošlu minidump. A jinak, Ati Radeon XPress 200 si rezervoval pouze 32Mb, možná dokonce ještě míň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Hmm, zajímavé, že by se memtest úplně vypnul bez chyby, to jsem ještě neviděl. Bohužel u tak staré sestavy může být příčin celá řada. Zdroj, základní deska ... i ta paměť. Každopádně, jak jsi přišel na to že se DDR2 paměti už nevyrábí? Podívej se třeba sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Ano, DDR2 paměti se vyrábí, ale ne s taktem 433 MHz, jako byla ta původní. Tak za dvě a půl hoďky dodám info o desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Deska je Gigabyte GA-8TRC410MNF-RH
    Naposledy upraveno uživatelem krivulak: 22-01-2014 v 17:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Gigabyte
    1.2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory)
    2.Supports 1.8V DDR II DIMM
    3.Supports dual channel DDR II 533/400 DIMM
    Hodne by mne prekvapilo, kdyby DDR2 na 667MHz nemela SPD profil pro rychlost 'o jednu' nizsi. I tak by sla nastavit rucne v soucinnosti s tou stavajici.

    //citace neplati, google mi predhodil jinou desku V podobne masine (PB s RC410) jsem rozchodil pouze 1GB moduly.
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 22-01-2014 v 21:33 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Hodne by mne prekvapilo, kdyby DDR2 na 667MHz nemela SPD profil pro rychlost 'o jednu' nizsi. I tak by sla nastavit rucne v soucinnosti s tou stavajici.
    Cožeto? Já jsem už na internetu něco našel, bylo tam napsáno, že je tam podpora až do 677 MHz, 2 Gb, ale nepochopil jsem, jestli celkově, nebo jeden slot.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TPM Modul
    Od JuraS. v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2013, 07:59
  2. Problémy s PC (HW/SW): kurzor + modul
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 14:09
  3. chybějící zásuvný modul
    Od chalupa v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-04-2011, 19:36
  4. DDR2: Problem z 4x modul RAM a 1066MHz
    Od Endyamon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 01:26