Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nový CPU ke grafické kartě GTX 560

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Ahoj.
    mám celkem už zastaralý procesor e8200

    před dvěma lety jsem kupoval grafickou kartu GTX 560
    chtěl bych vybrat nový procesor intel a novou desku + paměti.
    doma mám 32/64 visty, a 450w zdroj

    nevím zda koupit i5 nebo i7.
    chtěl bych do toho investovat cca 10 000 (procesor deska paměti)

    zajisté chi i vysokou frekvenci už v základu, procesory v záruce netaktuji.
    a určite mužu mit i ted silnější cpu než je grafická karta, tu třeba za dva roky vyměním.

    ale těch i5 a i7 je tak velké množství, že fakt nevím, a cenově mě přijde že je to vše mezi 5 až 7 tis (když nepočítám kusy nad 10 000)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli máš počítač hlavně na hraní, tak i7 nemá smysl.

    Ten zdroj je jaká značka a jak je starý? Visty máš retail nebo OEM? V případě OEM licence je použít nemůžeš, aspoň ne legálně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Bohužel mam oem, předpokládám že je nemužu použít protože jsou vazaný na základovou desku co??

    zdroj je fortron 450w cca 5 let starý.
    Ano počítač mám jen na hrání, nic jiného na něm nedělám.
    Takže i7 nemá smysl kvůli 6 jadrům předpokládám??
    Takže vybírat pouze mězi i5??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    přemýšlim zda v mém případě by nebylo lepší si někde nechat třeba na czc.cz, nebo hal300 sestavit nové pc bez grafické karty kterou mam ještě slušnou gtx 560.

    protože CPu ram a deska je celý jadro pc, který musí dokonale ladit. navíc nemám ani disk SSD, který je dnes žadoucí a nemam ani OS win 7.

    takže po zvážení mě přijde asi nejlepší nechat si to sestavit dle mých požadavku krom grafické karty a třeba i krom HDD disku který mam.

    a vzit to takto sestavene otestovane s 3 letou zárukou
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, OEM licence je vázaná na základní desku.

    i7 do socketu 1150 nemá 6 jader, to si asi pleteš s i7 nebo Xeony do socketu 2011, což je ale mimo tvoji ligu (jen ten CPU stojí přes 10k). i7 do socketu 1150 má 4 jádra, navíc s podporou HT (virtuání 8 jádro) plus pár dalších drobností, které ale pro hry nemají velký význam.

    Ten zdroj bych do nové sestavy určitě nedával.

    Složit si to nechat můžeš, ale bez disku nevím jak by ti to otestovali. Grafika problém není, v CPU je integrovaná.

    Záruku máš i na jednotlivé komponenty, někde i déle než 3 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    tak jsem psal jednomu pánovi kteří tu mají pobočku pro hal3000.

    dotaz ohledně ty grafické karty.
    mě se u toho sestavení líbí, že dají 3 roky záruku na otestovanou stabilni sestavu...

    zatím předběžně bych chtěl toto

    CPU: 4 generace i5 + lepší chlazení než box

    paměti: 2x4GB min 1600Mhz (pokud možno dual channel)

    základová deska vhodná pro CPU(s případným potenciálem na mírné OC)

    Skříň

    SSD disk 120 GB (hlavně na běh OS)

    Nový zdroj cca 500w

    OS Win 7 nebo 8.1

    Já bych si poté do PC namontoval grafickou kartu, muj starý HDD disk na data, a stále sloužící mechaniku


    zkusim si zvednou cenový limit aspoň na 15 000

    ted ještě najit vhodne komponenty
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    co rikate na tuto sestavu??

    Základní deska: MSI Z87-G45 Gaming/ IntelZ87/ LGA1150/ DDR3 3000MHz/ ATX
    Procesor: INTEL Core i5-4670k 3.4GHz, 6MB,socket 1150, BOX
    Chladič na CPU: GELID chladič CPU TRANQUILLO 4xH/Pipe pro Intel
    Operační paměť: pameti ještě pořeším
    Pevný disk: SAMSUNG 120GB HDD SSD 840 EVO/ Interní 2,5"/ SATAIII Desktop
    Provedení: ZALMAN skříň Mid Tower Z9/ bez zdroje/ černá
    Zdroj ATX: SEASONIC zdroj 500W SS-500ET T3/ 12cm fan/ PFC/ 80PLUS Bronze/ Energy Knight
    Operační systém: MS WINDOWS 7 Home Premium - pouze s PC HAL3000 64bit (možnost 32bit)
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 28-01-2014 v 10:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dobrý, řekl bych.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    ještě dotaz, kdybych si PC nakonec rozhodl sestavit uplne sam.....dokaze se pak bios standartne nastavit sam??..a nebo se musi od zakladu nejak postelovat??...vim ze biosi maji vetsinu funkci stejne na auto..ale i tak...co se musi bezte v biosu třeba udelat po poskladani naprosto zakladni sestavy??..nebo je to tak jednoduche ze to ted nemam ani řešit..a ono to nejak dopadne??.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Podle mě, pokud je všechno nové, spolu kompatibilní, funkční a správně zapojené, mělo by to běžet ihned bez jakéhokoli zásahu do nastavení biosu

    K té sestavě snad jediné, Samsung 840 EVO je postavený na TLC modulech s nižší životností, radši bych volil Samsung 840 Pro nebo např. Crucial M4/M500 s MLC moduly s delší životností.
    U operační paměti si dej pozor, aby voltáž pamětí při 1600 MHz byla max 1.5V. Paměťové řadiče Intelu si s vyšším napětím nemusí moc rozumět (např. většina 2x4GB pamětí Kingston běží při 1600 MHz na 1.65V, takže takové nekupovat) a mohlo by časem dojít k poškození procesoru. Doporučil bych paměti Crucial, mám s nimi dlouhodobě výborné zkušenosti.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 28-01-2014 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    ted radte

    kdyz si necham pc poslat dily z czc.cz....a protože to nebude vlastne cela sestava nedostanu na to oem verzi OS...takže bych musel koupit ostrou verzi která bude stát 4400..takže celkova cena sestavy cca 21 000
    kdyz si necham pc postavit znackovou prodejnou, naprost stejne pc, a započítam marži na jejich sestaveni, ale daji mi oem verzi os....opet se dostanu na cca 21 000..s tim ze na pc bude 3 leta zaraku, a budu vedet ze je 100 kompatibilni.)

    tak co ted??

    vim že ted nekdo rekne proc si nekoupim ostrou verzi win...ale k cemu mi bude, za dalsi 4 roky bude uz k nicemu...asz bude zase potřebovat nové pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    ted radte

    kdyz si necham pc poslat dily z czc.cz....a protože to nebude vlastne cela sestava nedostanu na to oem verzi OS...takže bych musel koupit ostrou verzi která bude stát 4400..takže celkova cena sestavy cca 21 000
    kdyz si necham pc postavit znackovou prodejnou, naprost stejne pc, a započítam marži na jejich sestaveni, ale daji mi oem verzi os....opet se dostanu na cca 21 000..s tim ze na pc bude 3 leta zaraku, a budu vedet ze je 100 kompatibilni.)

    tak co ted??

    vim že ted nekdo rekne proc si nekoupim ostrou verzi win...ale k cemu mi bude, za dalsi 4 roky bude uz k nicemu...asz bude zase potřebovat nové pc
    Ted nejak nedokazu vstrebat tvuj problem. Na OEM nepotrebujes komplet sestavu (jeden kus), ale nekolik zakladnich casti, ktere podle prispevku vyse planujes koupit, tak nevim, kde je problem. Mimochodem Czc sklada sestavy zdarma..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    Ted nejak nedokazu vstrebat tvuj problem. Na OEM nepotrebujes komplet sestavu (jeden kus), ale nekolik zakladnich casti, ktere podle prispevku vyse planujes koupit, tak nevim, kde je problem. Mimochodem Czc sklada sestavy zdarma..
    na czc.cz bych si to sestavit nenechal...to si to rovnou mužu udelat sám.
    Nedaji zaruku na sestavu, navíc to dělají zadarmo. Pokud někdo chápe jak funguje ekonomika a kapitalismus, tak ví že služby zadarmo nemohou být kvalitní tak jako služba placená.
    Existuje mnoho případu kdy to na czc.cz skutečně odflaknuli, a toto nehodlam riskovat. zadarmo snad už ani slunce nesvítí..i to si vybírá svoji daň formou ruzných kožních chorob

    ale jo mas pravdu s tou oem verzi stačí mít 5 komponent, ale i to se mi nelíbí, je třeba mít novou skříň,a když bych si to sestavoval sám, asi by mě stačila ta moje co tedka mam.

    bože nevím jak se rozhodnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    bože nevím jak se rozhodnout
    Já sice bůh nejsem, ale co třeba si to složit sám?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Já sice bůh nejsem, ale co třeba si to složit sám?
    OK budu uvazovat o variantě že to sestavím sám.
    toto je tedka muj navrh sestavy
    http://www.czc.cz/de9ai3m6nijlrbtqccp8o8adm7/seznam

    uvazuji zda je važne nutné třeba kupovat skrin a zdroj...mam skrin cooler master 330 tuším ...zdroj je na hoře, je to 450w fortron.
    koukam že se uplně nějak změnila teorie a většina skříní má zdroje dole??

    hnedka bych ušetřil víc jak 2000 tis.
    jedina nevyhoda je kam bych potom dal střeva stareho pc....pokud bych ho nechal jak je byl by kdykoliv k použítí.

    18 000 není malo, ne že bych ty peníze neměl, ale taky je nevyhazuji na potkaní.
    ale zase nehodlám slevit z CPU, chci si zaplatit za ten výkon, a nic slabšího nechci, stačí že jsem se musel vzdát myšlenky že nebudu mít i7.
    jsem si jistý že chci den procesor, o zbytku nemám moc páru. ani s výběrem skříně si nejsem moc jistý
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nefunkční ovladač ke grafické kartě
    Od Jirka84 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-12-2013, 23:43
  2. BIOSy: vymena biosu na graficke karte
    Od zajdax3 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2010, 14:06
  3. Problém s ovladači na grafické kartě Ati
    Od Thomas17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 09:12
  4. Osmahlé kontakty na grafické kartě
    Od Builder v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 22:54
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 18:59