pomoc s výběrem lcd
Zdravím Vás,
poslední dobou se i já nechávám strhnout módní vlnou lcd tv.Už sem několik hodin strávil hledáním na netu a rozhoduju se mezi SAMSUNG LE32N71B , SAMSUNG LE32R86BD , (PANASONIC TX-32LXD70F a SAMSUNG LE32M87BD - tyhle 2 jsou dražší,ale mám slevy).Máte někdo zkušenosti s těmahle TV? Jaký je rozdíl mezi řadou N a R u Samsungu? N -ko by mělo být kvalitnější(ale v čem?) Dále se teď objevuje technologie 100hz u lcd,tak by mě zajímalo zda někdo viděl vedle sebe tv s touhle technologií a jestli to má cenu.
Do TV půjde dig.kabelovka od upc , občas ji použiju jako monitor. Nechci Philips,JVC,Sony. Díky jestli někdo odpovíte,uvítám každý názor.
poslední dobou se i já nechávám strhnout módní vlnou lcd tv.Už sem několik hodin strávil hledáním na netu a rozhoduju se mezi SAMSUNG LE32N71B , SAMSUNG LE32R86BD , (PANASONIC TX-32LXD70F a SAMSUNG LE32M87BD - tyhle 2 jsou dražší,ale mám slevy).Máte někdo zkušenosti s těmahle TV? Jaký je rozdíl mezi řadou N a R u Samsungu? N -ko by mělo být kvalitnější(ale v čem?) Dále se teď objevuje technologie 100hz u lcd,tak by mě zajímalo zda někdo viděl vedle sebe tv s touhle technologií a jestli to má cenu.
Do TV půjde dig.kabelovka od upc , občas ji použiju jako monitor. Nechci Philips,JVC,Sony. Díky jestli někdo odpovíte,uvítám každý názor.
Výborným poměrem cena-výkon se mi nejvíce líbí LE32R86BD, ale ani další uvedené nejsou špatné a parametricky jsou vynikající. Trochu mne překvapuje TX-32LXD70F relativně nízkým kontrastním poměrem (i když u ostatních udávaný je "vylepšený" patrně čipy na principu f-Engine - tedy jde o nenativní údaj). Pokud nehledím na cenu, nejvíce se mi zamlouvá LE32M87BD překrásnými parametry, otázkou ale je, nakolik se projeví v praxi. Bylo by dobré se poohlédnou v okolí a pokusit se podívat se na ně v akci. 100Hz technologie jako obvykle má vliv na vyšší plynulost obrazu a na velkých uhlopříčkách má blahodárný vliv na menší únavu očí, to jsou víceméně teoretická fakta.
Dle německého spotřebitelského testu testberichte.de vychází asi nejlépe Panasonic TX-32LXD70 za 970 EUR v Německém e-shopu, ale ani Samsung LE-32R88BD na tom není vůbec špatně...
Ahoj....
mel bych k vam otazku,ti co maji Samsung LE32R86BD,mam ji doma asi tri dny,hledal sem dlouho na netu nejake LCD a vykon/cena byla tahle volba,
nekde psali ze ma jednotunerovej PIP a nekde pisou ze nema a ted sem z toho vedle,kdyz najedu do menu LCD tak v nabidce je PIP ale ta nabidka je tmavsi a tudiz na ni nemuzu najet a dat zapnuto a tak jestli s tim nema nekdo zkusenosti a poradil mi
mel bych k vam otazku,ti co maji Samsung LE32R86BD,mam ji doma asi tri dny,hledal sem dlouho na netu nejake LCD a vykon/cena byla tahle volba,
nekde psali ze ma jednotunerovej PIP a nekde pisou ze nema a ted sem z toho vedle,kdyz najedu do menu LCD tak v nabidce je PIP ale ta nabidka je tmavsi a tudiz na ni nemuzu najet a dat zapnuto a tak jestli s tim nema nekdo zkusenosti a poradil mi
Bohuzel tento Samsung nemam, ale podle parametru vyrobce je PIP uvadeno jako "Doplnek" viz:
http://www.samsung.com/cz/products/tv/lcdtelevisions/le32r86bd.asp
Těžko si to nějak konkrétně vyložit. Podle quickguide:
http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/200703/20070320183650203/EN/3_sub.htm
by měl PIP spouštět uživatel tl. č. 28 v dolní pravé části ovladače. Jde to?
http://www.samsung.com/cz/products/tv/lcdtelevisions/le32r86bd.asp
Těžko si to nějak konkrétně vyložit. Podle quickguide:
http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/200703/20070320183650203/EN/3_sub.htm
by měl PIP spouštět uživatel tl. č. 28 v dolní pravé části ovladače. Jde to?
Cau SAMSUNG LE32R86BD tak tuto mam doma. Rozsíl mezi N a R je ve výbavě. R je myslim na výbavu bohatší. Jinak plná spokojenost. Jinak PIP nepoužívám, takže v tom neporadim, ale jedna věc mi vadí. Hodiny musíš nastavit ručně pokaždé když vytahneš TV ze zdi, neumí je přečíst v signálu jako 10let stará teslácká televize
snjdrik : řid se podle stránek výrobce
snjdrik : řid se podle stránek výrobce
Diky za http Jezevec, pisou ze ma PIP a kdyz sem mackal tl.c. 28 tak me to psalo na SAMSUNG LE32R86BD "neni k dispozici"
Ale jeste te poprosim o radu,jestli tomu rozumis,na tehle strance [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pisou ze ma PIP ale je u toho v zavorce nejak moc veci a v tom bude mzna zadrhel,myslim v prijmu,pouzivam kabelovku tak jestli PIP funguje jen na digi nebo ne
a nebo jak pise Zoidik je mozny rozdil v tipu ke kteremu dali stejnej navod.
RE Zoidik: s telkou jako takovou sem velice spokojen,ale jestli prijdes na to jak se pouziva PIP tak pisni,ja z toho nejsem nejak moudrej,jo a diky za info s hodinama :D
Ale jeste te poprosim o radu,jestli tomu rozumis,na tehle strance [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pisou ze ma PIP ale je u toho v zavorce nejak moc veci a v tom bude mzna zadrhel,myslim v prijmu,pouzivam kabelovku tak jestli PIP funguje jen na digi nebo ne
a nebo jak pise Zoidik je mozny rozdil v tipu ke kteremu dali stejnej navod.
RE Zoidik: s telkou jako takovou sem velice spokojen,ale jestli prijdes na to jak se pouziva PIP tak pisni,ja z toho nejsem nejak moudrej,jo a diky za info s hodinama :D
Problém bude asi v tom, že televize má pouze jeden TV tuner, takže nebudeš moct koukat třeba na ČT1 a na PIP mít Novu (tzn. nemůžeš příjmat najedou 2 televizní stanice). Fungovat by ale mělo, když připojíš třeba počítač k televizi přes VGA, tak můžeš PIP využít na plochu PC + ve výřezu např. ČT1.
[QUOTE=Encore1106;90547]Problém bude asi v tom, že televize má pouze jeden TV tuner, takže nebudeš moct koukat třeba na ČT1 a na PIP mít Novu (tzn. nemůžeš příjmat najedou 2 televizní stanice). Fungovat by ale mělo, když připojíš třeba počítač k televizi přes VGA, tak můžeš PIP využít na plochu PC + ve výřezu např. ČT1.[/QUOTE]
No ja si myslel ze jednotunerovej PIP znamena ze se ti na TV ukaze okenko ktere se ti nebude hybat,ze tam zustane jen fotka toho daneha programu ktery je navoleny v PIPu,ale jestli je to tak jak pises tak jednotunerovej PIP je k prdu,protoze k cemu by mi byl kdyz by se mi na monitoru ukazala jen fotka a nemohl bych sledovat TV na PC,nebo sem te spatne pochopil???
No ja si myslel ze jednotunerovej PIP znamena ze se ti na TV ukaze okenko ktere se ti nebude hybat,ze tam zustane jen fotka toho daneha programu ktery je navoleny v PIPu,ale jestli je to tak jak pises tak jednotunerovej PIP je k prdu,protoze k cemu by mi byl kdyz by se mi na monitoru ukazala jen fotka a nemohl bych sledovat TV na PC,nebo sem te spatne pochopil???
[QUOTE=snjdrik;90474]Ale jeste te poprosim o radu,jestli tomu rozumis,na tehle strance [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pisou ze ma PIP ale je u toho v zavorce nejak moc veci a v tom bude mzna zadrhel,myslim v prijmu,pouzivam kabelovku tak jestli PIP funguje jen na digi nebo ne
[/QUOTE]
Tak v tom bude zakopanej pudl. Protoze uvadeji:
PIP (obraz v obraze) ?
ano; 1 tuner; fungují kombinace (YUV, HDMI, VGA) s (analogovou TV, Scart1, Scart2, AV cinch)
To znamena, ze pro PIP musis mit oddelene signalove zdroje, napr. analogovou TV a DVD prehravac ze scartu nebo z HDMI, event. z pocitace, ktery uz Encore zminoval. Skutecne mel pravdu a je to tim, ze jednotunerovy PIP neni schopen sledovat dva kanaly zaroven, a tak vlastne potrebuje dalsi tunner (v podobe DVD, PC nebo jineho zdroje, ktery dalsi signal do TV posle a TV ho da do PIP).
[/QUOTE]
Tak v tom bude zakopanej pudl. Protoze uvadeji:
PIP (obraz v obraze) ?
ano; 1 tuner; fungují kombinace (YUV, HDMI, VGA) s (analogovou TV, Scart1, Scart2, AV cinch)
To znamena, ze pro PIP musis mit oddelene signalove zdroje, napr. analogovou TV a DVD prehravac ze scartu nebo z HDMI, event. z pocitace, ktery uz Encore zminoval. Skutecne mel pravdu a je to tim, ze jednotunerovy PIP neni schopen sledovat dva kanaly zaroven, a tak vlastne potrebuje dalsi tunner (v podobe DVD, PC nebo jineho zdroje, ktery dalsi signal do TV posle a TV ho da do PIP).