Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pípání pri spuětění PC

jurca (5)|27.1.2014 20:15
Zdravím,

vyskytl se u mého staršího PC takový problém.

Po zapnutí PC začne pípat. Je to 1 dlouhé a 2 - 3 krátké. Našel jsem si na netu podle desky a biosu, ze to značí potíže s Grafickou kartou nebo minotorem.
Grafiku jsem zkoušel měnit a problém stalé přetrvává. Všechno jsem kompletně vyčistil.

Zajímavé ale je, že jednou to při startu zapípá (zn, že se nespustí) a podruhé (bez jakéhokoliv zásahu), se pustí.
Nevím čím by to mohlo být. Nějaké špatné kontakty? Všechno jsem promačkal, povyndal a zase zandal.

GIGABYTE GA-M52S-S3P - MB

Má někdo nějaké nápady?

Děkuji za každou reakci
Georginek (2957)|28.1.2014 16:37
1 dlouhe a 2 kratke znaci chybu Graficke karty/ monitoru, a 1dlouha a 2 kratky znaci chybu klavesnice, tak se to ujasni :D

BTW: Mas revizi 1.0 nebo 2.0???? nForce 520 nebo nForce 430??? 430 ma totiz jeste integrovanou grafickou kartu........ Tak jestli nemas treba v BIOSU nastavene primarni GK, kterou tam treba vubec nemas.....

Co je to za GK? Je externe napajena???? Zkus odpojit pridavne napajeni a spustit.... Melo by to pipat stejne...... Vymenu GK za jinou jsi zkousel??? Pripadne tu tvoji zkusit v jinem PC??
j.albi (476)|28.1.2014 19:15
Vyresetuj BIOS.
falen (13)|29.1.2014 23:18
Jednou se mi to stalo. Na desce byli nafouknuté kondíky, tak jsem ji vyměnil a bylo to OK.... . Zkontroluj i to. Jestli jsou nafouknuté tak možná odchází deska... .
Ventero (1280)|30.1.2014 16:48
Ahoj.

Jak se dá prosím najít, co znamenají ty píp-kódy? - Tak jsem našel v manuálu. Sorry.
Nenašel jsem to ani ve specifikaci ani ve FAQ.

Jinak mám zkušenost, že když jsem zaslechl velký pípšou, tak se to v drtivé většině týkalo RAM.
robky (3195)|30.1.2014 18:15
Väčšina je tu ... ;)