Dobrý den,
mám doma Sapphire Dual-X R9 280x a mám s ní takový problém. Příliš se jí zahřívá VDDC (napájecí kaskáda) která není chlazená. Jelikož tato karta je určená k těžbe litecoinu, je to celkem problém. Kaskáda se příliš rychle zahřeje a dochází k throttlování karty. Částečně jsem to vyřešil tak, že jsem v biosu karty snížil napětí z 1.225V na 1.100V a samozřejmě snížením taktů z 1070Mhz na 1020Mhz na jádře (turbo). Vše jede stabilně, karta moc nehřeje (68 °C v 100% zátěži) ale chtěl bych ji ještě popohnat výš, kvůli výkonu. Řekněme o takových 7-10% No experimentoval jsem a při vyšších taktech karta je nestabilní a při vyšším napětí zase throttluje, protože se přehřívá kaskáda (Nad 95 °C na VDDC prostě začne throttlovat)
Proto mne napadlo, že ji nějak dodatečně schladím. Mám doma několik nepoužitých pasivků, které jsem kdysi lepil na GK, která, budiž ji země lehká, odpočívá v křemíkovém nebi. Tak sem přemýšlel, že bych si sehnal nějaké nevodivé teplovodivé lepidlo a pasivky bych tam nalepil. Zdá se vám to jako dobrý nápad? Plynou z toho nějaká rizika? (kromě toho, že by se mi tam pak nemusel vejít chladič)
Díky za odpověď.