Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Celeron J1800 SoC

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    http://www.vmshop.cz/J1800N-D2H/giga...-d2h-dual-core

    Mám doma 2x tuto "krásku", ale potýkám se s tím, že nejsem schopen na to hodit OS. Kromě spousty nekonkrétních chyb a nastavení bootu na "only legacy" (zablokování UEFI, kterej nefungoval vůbec) se mi z W7 instalačky (HP na flashce) podařilo vyždímat chybu 0x5A (něco ohledně acpi). Zítra snad seženu SATA mechaniku a zkusím to přímo z origo DVD (ale z flashky jsem nikdy neměl problémy - až teď)

    Jediný, co se mi podařilo tam nahodit je Xubuntu (což ale nechci). Zkoušel jsem RouterOS (nenajde disky), Win 7 (0x5A), XP (vypadaj, že se načtou a pak padnou), proxmox, XBMCubuntu a Xubuntu. Zítra přidám XPEonology.

    Nějaký tipy, kde může být zakopaný pes? V případě úspěšné pomoci mohu otestovat danou desku téměř v čemkoliv si řeknete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2014
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    http://www.vmshop.cz/J1800N-D2H/giga...-d2h-dual-core

    Mám doma 2x tuto "krásku", ale potýkám se s tím, že nejsem schopen na to hodit OS. Kromě spousty nekonkrétních chyb a nastavení bootu na "only legacy" (zablokování UEFI, kterej nefungoval vůbec) se mi z W7 instalačky (HP na flashce) podařilo vyždímat chybu 0x5A (něco ohledně acpi). Zítra snad seženu SATA mechaniku a zkusím to přímo z origo DVD (ale z flashky jsem nikdy neměl problémy - až teď)

    Jediný, co se mi podařilo tam nahodit je Xubuntu (což ale nechci). Zkoušel jsem RouterOS (nenajde disky), Win 7 (0x5A), XP (vypadaj, že se načtou a pak padnou), proxmox, XBMCubuntu a Xubuntu. Zítra přidám XPEonology.

    Nějaký tipy, kde může být zakopaný pes? V případě úspěšné pomoci mohu otestovat danou desku téměř v čemkoliv si řeknete.

    Taky jsem si s tím docela užil, snažil jsem se na ní rozběhat FreeNAS (FreeBSD), neúspěšně - chyba ACPI, pak OpenMediaVault (Debian Squeeze), neúspěšně - nebootuje z flashky (problém bootloaderu Syslinux, který zavádí instalačku).
    Jediné co jsem tam rozběhl je Ubuntu Server, protože podporuje EFI. Win jsem nezkoušel.

    Je to asi moc nový železo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tak jediná věc, která spolehlivě funguje je xpeonology
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    První poznatky zprovozněné desky:
    1. Připadá mi to jako "W8 only" deska. Nic jinýho jsem tam nerozjel - všechny instalačky padaly (zítra otestuji na nové SATA mechanice znovu linux).
    2. Po instalaci čistého OS jsem stáhl kodeky (K-Lite), zkusil spustit FullHD film z NASu přes SMB a rozhodně to není plynulé (Turbo zvedlo frekvenci na 2582Mhz, teploty jader 44-47°C). Ani seriál v HD mi nepřipadá nic moc.
    3. Teploty luxusní, systém svižný a spotřebu zatím nemám čím změřit (navíc mi to jede na starým zdroji, kterej bude mít při tomto odběru účinnost pod 50%)


    Dost mě zklamalo, že FullHD nejede plynule. I můj 4 roky starej notebook s 1,3 Ghz pentiem to zvládá! Ale byl to jen pokus na čistým OS, bez jakéhokoliv ladění. Zítra jsem ještě v práci, ale večer bych chtěl zkusit z té desky vytáhnout trochu víc (snad maj W 8.1 taky 30 denní "trial" než se bez licence vypnou).

    Nějaké návrhy v čem všem bych měl vyzkoušet výkon této desky, aby výsledná "minirecenze" měla nějakou vypovídající hodnotu? Myslím, že to je deska s ohromným potenciálem pro domácí PC a nikde o ni zatím nic moc není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Tak to FullHD mě docela zklamalo! Jak je možné, že tablety s tímhle Atomem (mobilní verzí Bay-trailu) v prezentacích zvládnou 4K video? Byla to normální .mkv? Byly obě jádra na 100%? Používám obvykle MPC-HT + CORE-AVC.. Chtěl jsem tuto desku použít kamarádovi do nového ITX HTPC, ale jak tak koukám, to by mě asi hnal, udělat mu z filmu slide show Pokud to vytížilo obě jádra, tak nezbyde než počkat na něco s Celeronem J1900 a otestovat to..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Traviss Zobrazit příspěvek
    Tak to FullHD mě docela zklamalo! Jak je možné, že tablety s tímhle Atomem (mobilní verzí Bay-trailu) v prezentacích zvládnou 4K video? Byla to normální .mkv? Byly obě jádra na 100%? Používám obvykle MPC-HT + CORE-AVC.. Chtěl jsem tuto desku použít kamarádovi do nového ITX HTPC, ale jak tak koukám, to by mě asi hnal, udělat mu z filmu slide show Pokud to vytížilo obě jádra, tak nezbyde než počkat na něco s Celeronem J1900 a otestovat to..
    Nakonec jsem FullHD (15GB film - slušnej bitrate) rozběhal s 50% zatížením CPU. Chybka byla v ovladačích (žádnej nechyběl, ale po aktualizaci to najednou šlape výrazně líp - je vidět, že to je novinka a potřebuje doladit). Dneska jsem makal od rána do večera, tak jsem nic nestihl - zítra se snad k už nějakému testování dostanu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Jako za 1800 si myslím že super základ (deska+cpu). Ty windowsy jsou problémové no... Nezkoušel jsi W7 SP1 ? (obvykle to chce tu aktualizaci, preci jen jsou w7 z roku 2009/2010 ?). Zkus možná ještě SpeedTest srovnat s velkým PC, tabletem nebo mobilem. Jinak asi mozna spotreba cele sestavy a hlucnost (staci by oko-ucho )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Já měl tu desku za 1600 (a pak tam hodili nedostupnost) Speedtest v pohodě, stejně jsem limitovanej anténou (už aby fungoval 10Ghz spoj, takhle nedám víc než 18Mbit a nejsem na tom spoji sám), po síti cca 70MB/s (předpokládám limitaci diskem - mám tam vyřazený starý disk).

    První výsledky testů:
    Cinebench 11.5 CPU - 0,85b
    3D Mark 11 - P235 http://www.3dmark.com/3dm11/7947995
    Teploty - u FullHd filmu do 44°C, při testování max 50°C, OCCT power supply to vyhnal na 58°C (pasivní chlazení, deska leží volně na stole, okolí 20-21°C)
    SuperPI mod 1,5 32M - 26m 16.042s
    SuperPI mod 1,5 1M - 33.470s

    Video testy:
    (K-Lite kodeky, HPC přehrávač)
    FullHD s 13Mbit bitrate bez problémů pří 50% zatížení CPU
    Birds sample (bitrate 40Mbit) je sice víceméně plynulý, ale s častými dropy FPS k 20 ( http://www.auby.no/files/video_tests/ )
    Monsters naprosto v pohodě, 60% zatížení CPU
    hddvd v pohodě, 70% zatížení CPU

    Po vyřešení sekání FullHD videa je zatím celkový dojem výborný - stále je otázkou skutečná spotřeba (zatím to nemám čím změřit)
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 09-02-2014 v 10:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    14

    Ahoj,

    Jako to dopadlo s tim Linuxem Debianem? Nejaky pokrok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    Pribudol dalsi vyrobca tohto SoC, ASUS.
    Snad bude coskoro vacsia podpora zo strany vyrobcov hw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    14

    Hezke, kdyby pridali i SATA porty, bylo by lip. Mozna pockam na AM1,

    Ale 10W s openmediavault bych si dal rict
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od vysocan Zobrazit příspěvek
    Hezke, kdyby pridali i SATA porty
    Zial, podpora tych 2 SATA portov je integrovana priamo v CPU, koli ostatnym by museli pridat nejaky radic.
    Premyslam o tejto doske pre NAS, nastastie rozsirenie o SATA ide riesit cez PCI-X dodatocnou kartou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    Tak to zlatý desky s Celeronem 1037U. Dvojnásobnej výkon a stojí taky do dvou tisíc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Darkhunter Zobrazit příspěvek
    Dvojnásobnej výkon
    S tym vykonom by som si nebol taky isty, takisto podstatne viac kuria a maju dvojnasobnu spotrebu. Pri NASe o nejaky vykon v prvom rade nejde, uz tych 2x2.4Ghz (pri J1800) je znacny overkill.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 05-03-2014 v 16:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    Tak ten 1037U dává přes 1.5bodů v Cinebenchi. A spotřeba o 7 wattů. Chladí se to pasivně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mobilní sockety: Mobile Intel Celeron SL73Y vs. Intel Celeron M 390
    Od billy_86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 01:55
  2. Chlazení procesorů: celeron 2,4 - 88°C
    Od Kani1980 v sekci Chlazení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-08-2009, 08:45
  3. Celeron 420 o 108,5%
    Od Nettle v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 15:37
  4. Celeron 420 101,5% OC
    Od mech13 v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 20:53