Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: padá a zasekává se PC - asi grafika

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Zdravím,

    potřebuji pomoct tak trochu se záhadou... Docela často se mi prostě sekne PC (viz podpis)... Občas bluedeath, občas se to sekne, že musím tvrdý restart, občas se se zásekem rozjefou fany na max... Párkrát mi to ale vyhodilo hlášku, že grafický ovladač spadl a musel bát restartován, jednou se to kouslo a začal monitor blikat ve stylu černé, pak klasická plocha s tou bublnou o restartu grafiky atak dokola, dokud nepřišel tvrdý restart... Co je ale zarážející je fakt, že tohle se stane při "nicnedělání" - když jsme v mozille nebo na ploše nebo ve složce... Při hraní nebo grabování videa se mi to nikdy nestalo... Zkoušel jsem testy v 3d marku na plno ve smyčce několik hodin a nic... Testoval jsem i ramky a disk a taky ok. Ani procák při dlouhodobější 100% zátěži nepadá.
    Zažil někdo něco podobného? Lze nějak jinak otestovat tu grafiku? (nemám za co vyměnit )
    PS: windowsy jsm přeinstaloval, takže tím to nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Na grafiku zkus Furmark. Ten ji zatíží víc než 3Dmarky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    No tak prach jsem dokonale seškvařil, ale kromě 72°C se nic zásadního nestalo... Mám pocit, že v zátěži se chyba nikdy nevyskytla... Jo a občas se i kousne, když mi přejde monitor do úsporného - už ho nerožnu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    45

    Tohle jsem měl taky, vím na 100% co to spravilo. Byl to vadný ovladač od GK (a nevymýšlím si, spravuju počítače mnoho lidem, a viděl a opravil jsem to už asi čtyřikrát). Pomohl IObit Driver Booster.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    SkyVessel nikde nevidím v tvém popisu značku zdroje a jeho stáří. Tohle mohou dělat úsporný funkce desky ,procesoru,grafiky a zdroj to nemusí zvládat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SkyVessel
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    172

    Citace Původně odesláno od krivulak Zobrazit příspěvek
    Tohle jsem měl taky, vím na 100% co to spravilo. Byl to vadný ovladač od GK (a nevymýšlím si, spravuju počítače mnoho lidem, a viděl a opravil jsem to už asi čtyřikrát). Pomohl IObit Driver Booster.
    Normálně jsem tomu nevěřil, protože jedno z prvních, co jsem udělal, bylo nahrát nejjnovější drivery, co jsem sehnal . Ale tak když vidím 100%, tak co to nezkusit - no a po aktualizaci už mi to nějaký ten den vydrželo bez pádu .
    Takže to vypadá, že by to mohlo fungovat... A ten driver Booster je taky pěkná věcička.

    Fakt moc díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. padá grafika
    Od peter cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 02-11-2016, 15:19
  2. PC se opět zasekává :(
    Od Creeperak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-03-2014, 23:50
  3. PC se zasekává
    Od Creeperak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 16:43
  4. PC se náhodně zasekává
    Od Malcolmekkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2012, 19:38
  5. PC se zasekává, resetuje
    Od zaja6689 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 19:49