Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: rozšíření stejné wifi pomocí 2 routrů, které jsou zapojeny pomocí kabelu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    11

    Zdravím,
    nejjednodušší bude napsat, to co od toho očekávám a popsání situace (viz přiložený obrázek). v 2.patře přijímám internet do routeru Router Asus RT-N10U. V tom patře mám přes kabel připojen PC a taky tam chci pokrytí wifi. O patro níž mám natažený kabel z tohoto routeru a tam chci připojit router TP-LINK TL-WR741ND.
    A teď to příjde :-). Chci pomocí toho TP-Linku "ROZŠÍŘIT STEJNÝ WI-FI SIGNAL" co mám v 2. patře a ještě k tomu připojit k tomu routeru dole další počítač přes kabel. Porádíte ajtáci, jestli to takto lze, a když ano , tak jak to nastavit. Kdo poradí může si připsat do svého ega velkou pokolnu, a taky fajn pocit, že umí víc než já :-P

    Předem díky za každý komentář
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140213_191956-1.jpg 
Zobrazení: 2959 
Velikost: 214.8 KB 
ID: 29482  
    Naposledy upraveno uživatelem Brymik: 13-02-2014 v 20:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Na rozšiřujícím routeru nastav wifi totožně s prvním (SSID, zabezpečení, jen kanál vyber jiný) a vypni DHCP. Na LAN portu nastav IP o 1 vedle hlavního routeru (když má router 192.168.0.1, tak nastav 192.168.0.2) a propoj oba routery LAN portama (na 2. routeru nepoužívej WAN port!!)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Na druhem routeru vypni DHCP server, kabel od prvniho routeru zapoj do LAN (ne WAN) TP-Linku.
    A nastav stejne ssid wifiny, to by snad melo stacit.

    Koukam ze jsem pomalej
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 13-02-2014 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    11

    základ je mi snad jasný, ale asi to pomůže i pro ostatní, když zkusíme dát návod krok za krokem, hmm?:-)
    trochu to ted zkomplikuju. Nyní je můj první "router" od UPC, tzn., že je to TECHNICOLOR Technicolor TC7200 - Upc, který umí i tu wi-fi. takže jaký má být postup krok za krokem.
    Můj odhad a tuším, že není správný.
    v příloze naleznete obrázky, aby jste byli v obraze. takže...

    1. UPC router mám nastaven viz obr.1 (adresa IP: 192.168.1.1; Maska podsítě 255.255.255.0; DHCPovoleno; Počáteční místní adresa:192.168.1.2) ----dle mě nastaveno ok (jen připomenu, že abych se dostal do nastavení, tak wan=net(u tohoto modemu je to kabelová televize, tedy ne RJ45) a LAN1 je připojen do PC.
    2.LAN2 z UPC modemu mám připojený do druhého routeru WAN (TP-LINK) a LAN1z TP-linku do PC,abych mohl změnit nastavení...protože jinak netuším, jak bych se mohl přihlásit do puvodní sítě z TP-LINKU.
    3. v nastavení TP-LINKu nastavím toto.(viz. obr.2) -tedy (disable DHCP) pak potvrzeno reboot.
    4.změna ip (viz. obr.3) -zatím vše proběhlo ok
    5.nyní mám wifi na UPC-routru viz.obr4 (tedy SSID=XXX a samozřejmě moje heslo)
    6. vlezu zase pomocí přepojení kabelu na TP-LINK a tam dam toto(viz obr.5) - jsem v pasti- nedaří se mi znovu připojit. tak popíšu stav, jak to ted mám zapojeno. dle výpisu z UPC mě to píše, že PC mám na 192.169.1.2 mám router TP-LINk. Na 192.168.1.3 mám PC. A na 192.168.1.4 mám dle všeho modem z upc. viz obr. 6
    7. ted chci sjednotit názvy wifin, ale nemůže se ani připojit k TP-LINKU, když to přepojím. Kdy mám sakra zapojit TP-LINK do LANU a ne do WAN??? řekněte mi někdo co kdy mám kam a kdy připojit
    Naposledy upraveno uživatelem Brymik: 14-02-2014 v 00:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    11

    no že by? popíšu stav. Nyní to mám takto:
    UPC-router mám zapojen takto:
    LAN1 mám do PC.
    LAN2 zapojen do LAN1 TP-LINK
    WIFI (tedy SSID má stejný název=XXX na obou zařízeních; na TP-LINKu mám nastaveno DHCP disable; IP na UPC mam 192.168.1.1.; na TP-LINK 192.168.1.2.)
    TP-LINK má zapojení takto:
    WAN=prázdný
    LAN1=LAN2 UPC
    LAN2=zatím prázdný (jen doufám, že bude bez problémů připojit další PC

    Dle všeho vše maká jak má.
    Kupodivu se dostanu na obě zařízení tak, že ani nemusím fyzicky přepojovat nějaký kablík... :-) což vidím, jako obrovský úspěch
    Opravdový test správné funkčnosti provedu za několik dní, až ten druhý modem připojím u rodičů, tam kde to má tak fungovat. (teď si s tím hraji za podmínek, kdy oba routery jsou položeny vedle sebe a nedělí je několik zdí)
    Jen mě zaráží jedna věc, a to že když nechám mobil prohledat wifi sítě, tak mě nabídne 2 sítě, které se jmenují XXX. Je to správně? Já myslel, že se mi vždy ukáže pouze jedna....mým cílem bylo, aby se zařízení(v tomhle případě mobil) se vždy připojil k silnějšímu signálu téže sítě...???Je moje úvaha mylná?
    Naposledy upraveno uživatelem Brymik: 13-02-2014 v 23:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Melo by to fungovat tak jak pises.
    Jinak je mozne ze mobil zobrazuje 2 site protoze jsou kazda na jinem kanalu? Pokud jsi nastavil stejne ssid, heslo a typ zabezpeceni tak by se zarizeni melo automaticky pripojit k silnejsimu signalu.

    BTW: mozna bys mohl priste vystrihnout ty screenshoty poradne, ted vime ze:
    -mas telefon u O2
    -vlastnis nebo se chystas poridit mobil od Samsungu
    -prodavas nebo kupujes rodinny dum nekde u Klobouku
    -mas Skodu Octavia II
    -Miss Reef Bikini Contest?
    -nekdo v rodine po infarktu?
    -studujes hotelnictvi / obchodni akademii, predpokladam pri zamestnani

    Promin, nemohl jsem si pomoct
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    11

    :-D:-D:-D :-D
    Ani netušíš, jak jsi mě pobavil:-D:-D:-D
    Jo jasně máš recht. z 90% o mě jsi proukoukl..moje blbost. Jen se mě nechtělo trávit čas nad upravou k anonimitě. Nicméně, pokud to tak pochopí i ostatní jako ty, tak díky bohu neví nikdo z vás nic, protože moje odkazy mají kontexty, který "uznej sám" nemusí souviset semnou a ani mými blízkými. avšak i tak o mě víš víc, než bych si přál. ale co chceš dělat, když člověk dělá screeny po lahvi bílého:-D. Ale díky. Máš dobrý důvtip.;-)za chvíli to vymažu a pak si dám tu práci, abych mohl pomoci i ostatním a udělám nějaký podrobnější návod, co ajak jsem udělal, protože mě sere to, že člověk se musí naučit spousty věcí, aby tento problém vyřešil a přitom, když si budeme pomáhat, tak podle jednoduchého návodu a pár obrázků lze dosáhnout tíženého cíle.
    avšak, vrátím se k tomuto problému.
    mám v mobilu aplikaci, která dokáže mapovat sítě a docela podrobné informace o nich.Doporučuje, který kanál v té lokalitě je pro danou wifi ta nejlepší, která má jakou kvalitu siognálu a to v reálném čase,zkrátka výborná aplikace. ta mi říká , že mám pořád problém s wifi. Vlastně to neříká ani ta aplikace, ale celkově mobil. Chyba připojení. Ta aplikace mi jen říká, že, nemůžu získat IP pro mobil. Co s tím? Musím u obou routerů nastavit stejný kanal?
    btw. viděls to video Miss Reef Bikini Contest???;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    11

    no vzhledem k tomu, že velmi často bývá řešením u této problematiky pouhý restart kompu a případně routerů, tak jsem tak učinil a zatím se zdá, že ten problém byl jen stav dočasný. Na netu na mobilu jsem a je to rychlé. ale musím říct, že když se ted snažím připojit bez manipulace kabelů k tomu druhému roteru(TP-LINK), tak to rozhodně není tak svižné, jako předtím. ted to trvá několik minut (a ne vždy se připojím), než naběhne ta základní stránka nastavení tohoto routeru. Není to divné?
    Naposledy upraveno uživatelem Brymik: 14-02-2014 v 00:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Brymik
    1. UPC router mám nastaven viz obr.1 (adresa IP: 192.168.1.1; Maska podsítě 255.255.255.0; DHCPovoleno; Počáteční místní adresa:192.168.1.2)
    ...
    WIFI (tedy SSID má stejný název=XXX na obou zařízeních; na TP-LINKu mám nastaveno DHCP disable; IP na UPC mam 192.168.1.1.; na TP-LINK 192.168.1.2.)
    Ciste pro klid duse bych bud pridal rezervaci na IP .2 nebo zvysil rozsah DHCP od .3
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    1

    Zdravíčko,

    řeším stejný problém jako zakladatel vlákna, postupuji podle Vašich návodů, ale nedaří se mi mou síť rozšířít.
    Rozdíl je akorát v routerech, kdy každý má jak jiné IP, tak rádiové rozhraní (N vs. G).
    Jako primární mám router od 02 Zyxel (802/11n, IP 10.0.0.x) a k dispozici - pozůstalý po bývalém poskytovateli internetu- TP-link 541 (802/11g, IP 192.168.0.x) jakou router podřadný.
    Problém nastane, když nastavuju TP Link, a to:
    - nastavím pouze DHCP a k nastavení IP už se nedostanu
    - nastavím pouze IP a k nastavení DHCP už se nedostanu

    Je zásadní problém v těch "rozdílech", nebo dělám jen něco špatně?
    Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nahrazení kabelu pomocí wifi sítě
    Od Coyote v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-04-2014, 10:30
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 10:10
  3. Rozšíření wifi pomocí repeatru / nový modem
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 20:01
  4. Rozšíření signálu pomocí AP
    Od d@V3KiN6 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-08-2012, 09:52
  5. Jak nasdílet internet pomocí kabelu ?
    Od Kubajs66 v sekci Sítě
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 14:58