NB do 34000 Kč
Chtěl bych pořídit NB....finanční strop mám 34tisíc bez DPH.
Určení: Noví gamesy, graf. pogramy Corel a podobně
Vybral sem si [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co si o něm myslíte? Případně jakou byste viděli alternativu.
*chyba v nadpisu.... DO 34000
//edit by boboco: nadpis opraven:)
Vybral sem si [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co si o něm myslíte? Případně jakou byste viděli alternativu.
*chyba v nadpisu.... DO 34000
//edit by boboco: nadpis opraven:)
[QUOTE=DZer;41960]Chtěl bych pořídit NB....finanční strop mám 34tisíc bez DPH.
*chyba v nadpisu.... DO 34000[/QUOTE]
Dobrý kousek, ale nové hry... no já osobně si myslím že notebook není na hry a sebelepší notebook prostě není herní stanice:)... jinak hezky kompík:)
Alternativy?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale z možností bych bral asi to HP, zdá se parametricky i pověstí nejlepší:)
*chyba v nadpisu.... DO 34000[/QUOTE]
Dobrý kousek, ale nové hry... no já osobně si myslím že notebook není na hry a sebelepší notebook prostě není herní stanice:)... jinak hezky kompík:)
Alternativy?
Ale z možností bych bral asi to HP, zdá se parametricky i pověstí nejlepší:)
No to vim, Notes potřebuju stejně kvůli práci a kvůli studijům a tak sem si řikal, že si koupim něco aby mi to chvilku vydrželo... Abych zase nemusel nákej ten rok kupovat novej stolní.... Na ty hry stejně až tak nelpim, stejně na ně neni moc čas. Bude mi stačit, když tam solidně rozchodim StarCraft 2 a UT2007.... Já sem stejně takovej klasik a nejvic hraju Q3:A,StarCraft a Diablo 2 což solidně pobíraj i moje stolní PC.
Jediný co mě na tom HP vádí že nemá GLan, ani to moc nechápu, jelikož už hezkou chvíli ji dávaj uplně všude.
To sem rád že si mě ještě utvrdil v rozhodnutí.
Jediný co mě na tom HP vádí že nemá GLan, ani to moc nechápu, jelikož už hezkou chvíli ji dávaj uplně všude.
To sem rád že si mě ještě utvrdil v rozhodnutí.
Ahoj,přidám se taky do diskuze.
Být tebou volím něco s grafickou kartou 7600 nebo tu druhoiu variantu od jezevce x1600.
Důvod ej jednoduchý,co sjem slyšel tak můžeš dostat 7400 se 64bit sběrnicí a to je prostě na rejska...
Takže asi tak..jinak HP je si myslím zvoleno dobře.
Ještě zkus vbi.cz nebo dell.cz
Ty mají taky hezký stroje za super ceny:)
Být tebou volím něco s grafickou kartou 7600 nebo tu druhoiu variantu od jezevce x1600.
Důvod ej jednoduchý,co sjem slyšel tak můžeš dostat 7400 se 64bit sběrnicí a to je prostě na rejska...
Takže asi tak..jinak HP je si myslím zvoleno dobře.
Ještě zkus vbi.cz nebo dell.cz
Ty mají taky hezký stroje za super ceny:)
JJ, to je drůhá věc co mi trochu vadí no... ale stroj ve stejný konfiguraci ...aby měl lepší grafiku i za cenu že bude vo 2-3tisíce dražší.... bych řek, že neseženu.... Ale díky ty linky prohledám třeba budu mít štěstí....
Tak jsem koukal... na VBI.cz a je tam Notebook ještě z lepšími parametry a za lepší cenu...... Je to tedy Asus ,jediný co mi na něm asi vadí, jelikož co sem slyšel, tak tato firma nemá valnou pověst....taky přijde až podezřele levný není v tom nějaká bota... co by jste si vybrali vy...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] X VBI Asus S96S-TL9(úplně dole za cca 27tisíc bez daňe)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] X VBI Asus S96S-TL9(úplně dole za cca 27tisíc bez daňe)
Ja ti poradím z iného súdka... určite to mnoho ľudí nebude chápať, lenže tí, ktorí mi rozumejú, tí budú jednoznačne súhlasiť. :)
Ak by si prihodil necelé dve tisícky, prípadne by si tento model zohnal v inom shope, kde vychádza lacnejšie, určite by malo byť tvojou voľbou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a pokiaľ nie, tak pouvažuj nad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
A pokiaľ sa rozhodneš akokoľvek, tak sa skús vyhnúť lesklým displejom, tzn. rôzne Bright-technológie.
Ak by si prihodil necelé dve tisícky, prípadne by si tento model zohnal v inom shope, kde vychádza lacnejšie, určite by malo byť tvojou voľbou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a pokiaľ nie, tak pouvažuj nad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
A pokiaľ sa rozhodneš akokoľvek, tak sa skús vyhnúť lesklým displejom, tzn. rôzne Bright-technológie.
Solidně vybavený notebook jsem viděl Asus F3Jp (Core 2 Duo T5500, 2GB, 160GB, X1700, 15,4"). Bez OS se dá sehnat za nějakých 31 tis. s DPH. To je samozřejmě levnější alternativa, kdybys chtěl ušetřit. :)
Eraser: Diky za radu...vím, že Lenovo respektivě IBM vyrábí asi nejkvalitnější NB... Ale radši vsadím na HP z lepšímy parametry... dneska jsem zase prohledával shopy a našel jsem tenhle solidní [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je lepší a levnější než ten co jsem uváděl prvně ....stojí v Mironetu cca 31tis ale našel jsem ho i za cca 29tis ...takže mám asi jasno
Withman: na ten Asus jsem koukal ale myslím, že to HP jak tady uvádím je lepší....navíc ke značce Asus nemám moc důvěru....ale stejně díky
Withman: na ten Asus jsem koukal ale myslím, že to HP jak tady uvádím je lepší....navíc ke značce Asus nemám moc důvěru....ale stejně díky
No, rozhodnutie je na tebe... každopádne rozlíšenie a veľkosť obrazovky by ti mali vyhovovať, ale nie som si istý lesklým povrchom. Ja som si osobne na to nedokázal zvyknúť, resp. priamo mi to vadilo.
Hmmm....Já v práci dělám na Asusu, kterej má taky BrightView a nák mi to ani nevadí... nebo možná jsem si na to už zvykl... Sestra si teď koupila taky Paviliona a obraz mi přišel v pohodě... Jediný co mi trochu vadí je fakt, že to HP nemá GLAN....to je podle mě docela bota v době kdy ho má každej levnej srá*... Přenosy přes 100lan mě už doma docela vytáčej...pár GB trvá strašně dlouho....
Ale teď se hlavně ještě rozhoduju mezi tím [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a HPéčkem z Business třídy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]....hlavně co se týče graf. karty by mě zajímalo jakej má lepší....
Ale teď se hlavně ještě rozhoduju mezi tím [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a HPéčkem z Business třídy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]....hlavně co se týče graf. karty by mě zajímalo jakej má lepší....
pokud to chces na praci tak si kup dell s next business day zarukou. za 34K si uz u nich v konfiguratoru docela vyberes a muzes ti tam dat co chces. Treba za petikilo o pulku silnejsi baterku nebo 7,2K disk.
ICEBOSS: to sem zkoušel po to sem psal jukyn ale nic kloudný se mi nepodařilo nakonfigurovat...a když tak to stálo kolem 45 bez daně...
Mno nic, všem díky za rady....... asi koupím toho Paviliona dv6590 T7300
Mno nic, všem díky za rady....... asi koupím toho Paviliona dv6590 T7300
Jukni na stranky vbi.cz a umax.cz jsou tam poměrně zajímavé ceny NTB. Nakonfigurovat si NTB není špatné. :-)
Zdravim,
chci si poridit notebook, ale dost se ztracim v zaplave nabizeneho sortimentu:(
Chci rozhodne znackovy notas (HP, Fujitsu, Dell...) a chtel bych ho pouzivat na vse..tzn. multimedialni vyziti, graficke programy, hry apod.
Moje hlavni pozadavky na hardware jsou:
- IntelCore2Duo
- 2Gb RAM
- GeForce 8
- 15" LCD
- 160Gb hadr
- vystup na TV (S-video..)
Cena do 30.000.-
Kdyby mel nekdo tip na koupi, budu vdecnej.
Diky
chci si poridit notebook, ale dost se ztracim v zaplave nabizeneho sortimentu:(
Chci rozhodne znackovy notas (HP, Fujitsu, Dell...) a chtel bych ho pouzivat na vse..tzn. multimedialni vyziti, graficke programy, hry apod.
Moje hlavni pozadavky na hardware jsou:
- IntelCore2Duo
- 2Gb RAM
- GeForce 8
- 15" LCD
- 160Gb hadr
- vystup na TV (S-video..)
Cena do 30.000.-
Kdyby mel nekdo tip na koupi, budu vdecnej.
Diky
Co třeba toto:
Sony VAIO FZ11M (VGN-FZ11M.CEZ)
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo T7100 (2 MB Cache,1.8 GHz, 800 MHz FSB)
Operační pamět: 2 GB (2 x 1024 MB) DDR2 667MHz
Displej: 15.4” WXGA 1280 x 800 X-black
Video: NVIDIA GeForce 8400M GT s technologií TurboCache podporující 831 MB
HDMI výstup
cena do 32300,- s DPH
Sony VAIO FZ11M (VGN-FZ11M.CEZ)
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo T7100 (2 MB Cache,1.8 GHz, 800 MHz FSB)
Operační pamět: 2 GB (2 x 1024 MB) DDR2 667MHz
Displej: 15.4” WXGA 1280 x 800 X-black
Video: NVIDIA GeForce 8400M GT s technologií TurboCache podporující 831 MB
HDMI výstup
cena do 32300,- s DPH
AMILO Pi2530 Intel Core 2 Duo T7300/15,4"W/2x1024/160/DVDRW/ ATI RADEON 2300HD/WL/VHP
Vlastnosti: AMILO Pi 2530, 15,4" WXGA širokoúhlý displej s technologií BrilliantView, 1280 x 800, ATI Mobility Radeon 2300HD 128MB dedicated, Intel Core2Duo T7300 (2x 2 GHz, 800 MHz, 4 MB L2 cache), 2x 1024 MB DDR2 667 MHz, 160GB SATA 5400 rpm, WLAN, 1x Webcam 1,3 Mp, DVI-D, S-Video
Slabá místa:
- Z praktických věcí chybí Bluetooth, bylo by dobré HDMI, event. event. kdo má co připojit Fire Wire
Grafika by mimo nové hry měla stačit na všechno dostatečně s nadhledem.
A hlavně cena 26 090 kč vč. DPH je zajímavá
Alternativně
AMILO Xi2428 / Core2DuoT7300/15,4"w/1GB/2x160/DVDRW/nV8600/BT/VHP
Vlastnosti: AMILO Xi 2428, 15,4" WXGA širokoúhlý displej s technologií BrillantView, 1280 x 800, Intel Core 2 Duo T7300 (1,4 GHz, 800 MHz, 4 MB L2), 1024 MB DDR2 667 MHz, 1 GB Intel Turbo memory, 160 GB SATA 5400 rpm, Nvidia GeForce 8600M GS 256MB DDR2, DVD DL, Bluetooth, WLAN a/b/g/n, GLAN, modem, 1x Express card, ctecka karet 5v1, 3x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x e-SATA, 1x S-Video, 1x HDMI (s HDCP), 1x DVI-I, 1x vstup pro mikrofon, 1x výstup pro sluchátka sdílený s výstupem S/PDIF, 1x linkový vstup, reproduktory (2x 2 W) + subwoofer (3 W), webová kamera (1,3 megapixelu) + vestavený duální mikrofon, dálkové ovládání, Windows Vista Home Premium CZ, Works + Office Trial, hmotnost 3,0 kg
cena 29 960 kč vč. DPH
Slabá místa:
- už jsem se to na foru snažil řešit, ale není mi zcela jasné, jestli kombinace 1xGB normální RAM + 1GB Intel Turbo Memory je stejné jako 2GB normální RAM v situaci Visty, které by měly umět Turb využít.
- Už tam mohli dát 8600M GT
- Skoro 4 tisíce navíc, za to už je pěkný USB přenosný disk.
Vlastnosti: AMILO Pi 2530, 15,4" WXGA širokoúhlý displej s technologií BrilliantView, 1280 x 800, ATI Mobility Radeon 2300HD 128MB dedicated, Intel Core2Duo T7300 (2x 2 GHz, 800 MHz, 4 MB L2 cache), 2x 1024 MB DDR2 667 MHz, 160GB SATA 5400 rpm, WLAN, 1x Webcam 1,3 Mp, DVI-D, S-Video
Slabá místa:
- Z praktických věcí chybí Bluetooth, bylo by dobré HDMI, event. event. kdo má co připojit Fire Wire
Grafika by mimo nové hry měla stačit na všechno dostatečně s nadhledem.
A hlavně cena 26 090 kč vč. DPH je zajímavá
Alternativně
AMILO Xi2428 / Core2DuoT7300/15,4"w/1GB/2x160/DVDRW/nV8600/BT/VHP
Vlastnosti: AMILO Xi 2428, 15,4" WXGA širokoúhlý displej s technologií BrillantView, 1280 x 800, Intel Core 2 Duo T7300 (1,4 GHz, 800 MHz, 4 MB L2), 1024 MB DDR2 667 MHz, 1 GB Intel Turbo memory, 160 GB SATA 5400 rpm, Nvidia GeForce 8600M GS 256MB DDR2, DVD DL, Bluetooth, WLAN a/b/g/n, GLAN, modem, 1x Express card, ctecka karet 5v1, 3x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x e-SATA, 1x S-Video, 1x HDMI (s HDCP), 1x DVI-I, 1x vstup pro mikrofon, 1x výstup pro sluchátka sdílený s výstupem S/PDIF, 1x linkový vstup, reproduktory (2x 2 W) + subwoofer (3 W), webová kamera (1,3 megapixelu) + vestavený duální mikrofon, dálkové ovládání, Windows Vista Home Premium CZ, Works + Office Trial, hmotnost 3,0 kg
cena 29 960 kč vč. DPH
Slabá místa:
- už jsem se to na foru snažil řešit, ale není mi zcela jasné, jestli kombinace 1xGB normální RAM + 1GB Intel Turbo Memory je stejné jako 2GB normální RAM v situaci Visty, které by měly umět Turb využít.
- Už tam mohli dát 8600M GT
- Skoro 4 tisíce navíc, za to už je pěkný USB přenosný disk.
Pri tejto príležitosti by som chcel podotknúť, že kupovať si notebook len podľa ceny a HW konfigurácie je absolútny nezmyseľ. Skúste si všímať spracovanie, použitý materiál, techniku chladenia, hľadajte seriózne recenzie a vyjadrenia spokojných užívateľov. A najmä si vyberajte podľa toho, na aký účel vám notebook poslúži.