Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Nelze vstoupit do BIOSu po upgradu.

26.2.2014 09:52
AlrickZdravím,
rozhodl jsem se, že provedu upgrade z AMD Ahtlon II x3 na intel i5. Jenže po sestrojení a spuštění se nedostanu ani do BIOSu. Po resetování CMOS, se dostanu do klasického menu F1 Load default... F2 Enter setup. Ať dám cokoli, tak nastane nekonečny cyklus restartu cca co 3 sekundy se restartuje PC (Pouze v rohu se zobrazí nějaká dvojciferná Hexadecimální čísla a následně proběhne restart). Deska i CPU jsou v pořádku. Komponenty co jsem přebral ze starého PC jsou také v pořádku. V obchodě na reklamační se v pohodě do biosu dostali, takže nevím v čem je zakopaný pes. Zkoušel jsem to spouštět s minimem zapojených komponent, složit to mimo case, kombinaci všech pamětí a všech slotů. Nějaké nápady?

Starý PC:
MB: Asus M3A770DE
RAM: 4x EVOLVEO Zeppelin Gold DDR3 2GB 1600MHz
CPU: AMD Athlon X3 450
ZDROJ: Fortron FSP HEXA 500
GPU: Sapphire HD6850

Nové intel komponenty:
MB: MSI B75A-G43
CPU: Intel i5 3350P
26.2.2014 09:39
johny__gV tom obchodě to zkoušeli s tvým CPU i RAM?
27.2.2014 07:38
AlrickPouze s mým cpu, ram dali svoji.
27.2.2014 08:39
durib[QUOTE=Alrick;553514]ram dali svoji.[/QUOTE]
No nechci předjímat, ale tohle je asi odpověď na tvou otázku. Já měl Zeppeliny 2x. Jednou koupené a pak ty vyměněné na reklamaci. Další výměnu (to vše v rámci 3 dnů) jsem zamítl a vyměnil je za jiné. Tyto paměti jsou nejhorší, co jsem kdy měl.
27.2.2014 03:44
Alrick[QUOTE=durib;553515]No nechci předjímat, ale tohle je asi odpověď na tvou otázku. Já měl Zeppeliny 2x. Jednou koupené a pak ty vyměněné na reklamaci. Další výměnu (to vše v rámci 3 dnů) jsem zamítl a vyměnil je za jiné. Tyto paměti jsou nejhorší, co jsem kdy měl.[/QUOTE]

No ono mi ty ramky v té amd sestavě jedou v pohodě. A všechny PC kolem je mají bohužel taky, takže to nemůžu otestovat s jinou značkou. A kupovat modul jen kvůli testu mi přijde takové mrhání prostředků. No možná, že mi nakonec nic jiného stejně nezbude.
27.2.2014 08:36
duribMožná nejsou přímo vadné, ale nesnesou defaultní nastavení RAM v BIOS. Ale vzhledem k tomu, že se do něj ani nedostaneš, pak ho ani nepřenastavíš :( Pro klid bych je raději otestoval buď "memtest"em, nebo "gold memory". Zároveň se podívej na nastavení BIOS staršího PC- jestli tam je 1600 MHz a správné časování (možná to je "podtaktované" a proto fungujou).
28.2.2014 08:55
Alrick[QUOTE=durib;553535]Možná nejsou přímo vadné, ale nesnesou defaultní nastavení RAM v BIOS. Ale vzhledem k tomu, že se do něj ani nedostaneš, pak ho ani nepřenastavíš :( Pro klid bych je raději otestoval buď "memtest"em, nebo "gold memory". Zároveň se podívej na nastavení BIOS staršího PC- jestli tam je 1600 MHz a správné časování (možná to je "podtaktované" a proto fungujou).[/QUOTE]

Tak problem sem vyresil. 2gb zeppeliny ze 3 pc nefungujou (dohromady 8 testovanych modulu) vsechny jsou podtaktovane na 1333 a vsechny jsou bez chyby. 4gb zeppelin ktery ma vsechny parametry stejne jakty 2gb jede bez problemu. Je mi zahadou proc.
28.2.2014 01:52
durib[QUOTE=Alrick;553541]vsechny jsou podtaktovane na 1333 a vsechny jsou bez chyby.[/QUOTE]
No to je právě to. Ty Zeppeliny jedou na 1333 a ne na 1600, které tam nejspíše cpe ta nová deska. Zkus je hodit schválně v BIOS na 1600 MHz, jestli projdou taky bez chyby.