Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problem s grafikou a FPS

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, ted se mi zacal projevovat takovy divny problem......

    Pri hrani F.E.A.R mi cca po 10-15min znicehonic klesne FPS z 60 na 18-20 a hra se samozrejme trhana a nehratelna. Vypnu hru, znovu zapnu a slape to normalne.

    Tak nejak si s tim nevim rady. Ovladace jsem mel osvedceny 306.97 a zkusil jsem i novy 333.19 ale je to porad stejny a zadna zmena.
    Takty GK jsem vratil na default - taky nepomohlo, taky jsem to zkusil podtaktovat, ale jelikoz GPU jadro jede cca na 35-50% je to fuk - pac je to stara hra, ale bez vysledku

    Teploty nejdou prez 58, hra uz je dost stara ( ale chybi mi v mem denicku ) jelikoz mam zde pripravene i nasledujici dily.....

    Zadnou chybu to nenapise, v prohlizeci udalosti take nic neni.

    Kdyz po vypnuti hry spustim treba Kombustor, slape to normalne jako by se nic nedelo.

    -------
    Vcera jsem dohral za 2 dny hru Cryostatis ( dost nehoraznou, ale ja kdyz neco rozehraju, musim to dokoncit ) a tam se mi stavalo prakticky totez, ale s tim rozdilem, ze to bylo po delsi dobe a hra je dost narocna a znacne neoptimalizovana. Taky se snizili FPS z 55 na 18...
    Po vypnuti a naslednem spusteni Kombusteru ci OCCT, karta jela cca na 30% vykonu a vejs to neslo. Zadna hlaska o rozsypani ovladacu, padu, BSOD, v prohlizeci taky nic, zde pomohl jen restart a slapalo to dal.


    Ted jsem pro test hral BlackOps a COD ModernWarfare 3 prez 3 hodiny kazdou a zadnej pad - zadny propad Fps. Taky sem hral NFS Shift prez 4 hodiny v kuse a taky nic.


    GK jsem testoval mnoho hodin v ruznych rezimech, zadny pad...


    Nevite, co bych mohl jeste zkusit???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Chyba nemusí být automaticky v GK,ale například i v cpu. Je zde článek otom že hry jsou bud náročné na GK a jiné zas na cpu.A pokud je špatně něco s CPU sníží to FPS. Takže pokud se ti zdá že GK je vpořádku,podívej se po problému i jinde.

    P.S. propady v fps by byli kdybys měl třeba výkoný procesor který by nebyl ve 100% kondici.Taktéž to může dělat i zpousta jiných věcí protože v PC pracuje vše spolu,a jak je to s pověstným řetězem,i zde pc běží jen tak jako jeho nejslabší článek
    Naposledy upraveno uživatelem charonbobo88: 01-03-2014 v 08:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    27

    Možeš prosímťa skúsiť miesto reštartu hry, iba skočiť do systemu a znova do hry?
    Ak sa ti FPS vrátia do normalu tak máme asi rovnaký problem, ale mne tu behom týždňa nikto neporadil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od Garibaldi Zobrazit příspěvek
    Možeš prosímťa skúsiť miesto reštartu hry, iba skočiť do systemu a znova do hry?
    Ak sa ti FPS vrátia do normalu tak máme asi rovnaký problem, ale mne tu behom týždňa nikto neporadil.

    Ahoj,pokud ti tohle hra dělá,zkus se při hraní zaměřit na zatížení HDD.Například pokud používáš win deffender ten může HDD zatížit na 100% a poté ti začne klesat FPS protože PC nemá prostor pro dost rychlé nahrávání hry z HDD.To samé mohou dělat aplikace zpuštěné na pozadí jako Skype a podobně.Stejně tak se podívej zda ti procesor neběží na 100%,taktéž to nárazově může zapříčinit aplikace a vtom případě pc opět nemá dostatek prostoru pro zrpacování hry
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vase rady jsou sice krasny, ale tak trochu jako ze zakladni skoly Myslite, ze bych to sem psal kdybych si nebyl jisty ze to nedela CPU, nebo nejaka smradlava aplikace na pozadi???

    To Garibaldi: Jo, kdyz se hra vypne do Windows a zase zapne, zas to na par minut slape. Je to v nekompatibilite ovladacu Logitech a hry pro Win7 ( docela dobra kompilace )



    Takze nebyl to hardwarovy problem, ale softwarovy. FEAR neni delany na Win7 64bit, ale na XP 32bit. Je problem s Logitechem ( klavesnice i mys ), takze jsem pak googlil a nasel reseni. ( predtim mi cely vikend nesel internet a po 5 hodinach vrtani v systemu me to prestalo bavit ), tak jsem googlil a.....



    Je potreba ve spravci zarizeni zakazat vsechna ZARIZENI STANDARDU HID - tim padem mi treba nefunguje displej na klavesnici a ovladani hlasitosti na klavesnici, ale hra slape normalne.......

    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 02-03-2014 v 22:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    27

    Ďalujem, zdá sa že to zabralo aj v mojom prípade.
    Aspoň čo som skúšal tak sa to znova neprejavilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém s grafikou
    Od bugs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2013, 09:01
  2. Problém s grafikou
    Od Veny93 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-11-2011, 20:57
  3. Problém s grafikou
    Od z4kY v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 21:09
  4. problem s grafikou
    Od zipal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 20:43
  5. Problém s grafikou ?
    Od Bag v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-12-2008, 23:16