Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: BSOD - při načítání Windows 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    Čau, mam takovej problém. Během dvou týdnů se mi PC tak 5x z ničeho nic restartoval a pak naskočil BSOD. Nějak jsem to vždycky ignoroval,ale včera jsem si zapl hru a po pár minutách hraní opět BSOD, ale od ty doby už windows nenaběhne. Jde zapnout pouze v nouzovém režimu. Zkoušel jsem vymazat celej disk a znova nahrát winy.Vypadalo že vše už šlape jak má, až do doby než jsem nainstaloval ovladače na grafiku.Po instalaci jsem PC restartoval a zase BSOD. Vyzkoušel jsem ramky po jedne vyndavat, dávat do jinejch slotů, vyčistil jsem komplet celej pc od prachu, ale nic nepomohlo. Byl bych rád kdyby mi to pomohl někdo vyřešit, už fakt nevím co s tim. btw v příloze je obsah složky Minidump.

    http://leteckaposta.cz/661511089

    PC sestava:
    Základní deska: Gigabyte MB MA74GMT-S2, AMD 740G, DDR3-1066, SATA2, RAID, GBLAN, VGA, mATX
    Procesor: AMD Phenom II X6 1055T, Socket AM3, 2,8GHz, 6MB,
    RAM: Kingston 4GB (Kit 2x2GB) 1333MHz DDR3 CL9 DIMMs
    Grafiká karta: GeForce GTX460, 768MB GDDR5 (192bit),PCI-E, HDMI, DVI, BOX
    HDD: Samsung HDD 1TB Serial ATA/300, 32MB cache, 7200RPM, SpinPoint F3 HD103SJ
    OS: Windows 7 Ultimate 64x
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BSOD.png 
Zobrazení: 149 
Velikost: 1.83 MB 
ID: 29524  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nemáš možnosť preveriť tvoju grafiku v inom pc? Problém bude IMHO v nej, prípadne skúsiť nejaké staršie ovládače
    Aký zdroj napája zostavu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    Bohužel nemám možnost zkusit tu grafiku v jiným pc. Starší ovladače jsem zkoušel a zase BSOD. Zdrdoj mám tento: http://zdroje.heureka.cz/ocz-stealth...w/specifikace/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,282

    První co zkus je podívat se v BIOSu, jestli tam není nastavení paměťové propustnosti na grafický slot a tam případně nutno nastavit hodnotu odpovídající tvé GK - poddimenzování této hodnoty s následným nainstalováním GK driverů mívá přesně takovýto následek.

    V případě, že deska má integrovanou grafiku se můžeš podívat jestli je v nastavení BIOS vypnutá - teoreticky by mohlo docházet ke konfliktu zařízení - ale tomu moc nedávám, ty desky si to vypínaj automaticky, ale chybička se může vloudit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    Nevim jestli jsem to uplně pochopil co si psal... tak jsem radši vyfotil co mam v BIOSU.Zkusil jsem tam nastavit ten internal graphics mode na disabled, potom jsem tam nastavil Frame buffer size na 512 MB (nevim jestli je to, to co myslíš), ale nic nepomohlo.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140308_134234.jpg 
Zobrazení: 110 
Velikost: 3.44 MB 
ID: 29525   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140308_134448.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 3.12 MB 
ID: 29526   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140308_134517.jpg 
Zobrazení: 80 
Velikost: 2.98 MB 
ID: 29527  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,282

    Hmm. To si pochopil dobře a dobře i udělal. A ten zdroj by to taky měl utáhnout (GK má určitě přídavné napájení). Však zkontrolovat hodnoty dodávaného napětí v BIOS není od věci a zkusit jiný zdroj také není na škodu - můžeš tím začít nebo skončit.

    Ten VGA core clock je na defaultu? - když tak auto.

    Přestože BSOD poukazuje na display drivers, nic nedáš za to, když otestuješ RAM třeba memtestem.

    Pak bych zkusil PC chvíli provozovat na integrovanou grafiku. Když to padne - nejspíš vadná deska.

    Když to půjde v pohodě,

    tak přidat GK, zase čistou instalaci Win, přidat (případně) SP1, jestli si Win nenainstaloval nějaké sběrnice čitakněco, tak přidat ještě ovladače chipset, jestli jsou k desce (pouze ty) a chvíli provozovat pc jen takhle - posurfovat, pustit nějaký film nebo tak něco, co více zapojí grafiku, ale (zatím) bez driverů ji nepřetíží a pár takovejch běžnejch věcí. Když to bude držet, tak jako další první nainstalovat ty grafické ovladače a opět pozkoušet a tentokrát i tu grafiku zkusit adekvátně zatížit. V BIOS měj pro jistotu to vypnutí IG a nastavení propustnosti ručně.

    Když to v těchto dvou případech nepadne, tak bude pravděpodobně GK cajk a dál už přidávát postupně další drivery a zjistit tak kritický moment.

    Když to padne, tak zkusit grafiku v jiné desce - zjištění případné závady GK a popř zkusit do desky jinou grafiku - zjištění případné závady MB.

    Nejpravděpodobnější se však, jak psal Robky, jeví závada GK.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 08-03-2014 v 16:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    Tak jsem zkusil vyndat GK a s tou integrovanou GK to nespadlo.Potom jsem GK dal zase do PC a opět vymazal disk a začal s novou instalací windowsu, jenomže nastal další problem.Po instalaci se PC restartuje což je normální, ale po restartu je černa obrazovka a bliká tam pouze nahoře vlevo taková čárka a nic to nedělá. Tak jsem PC restartoval ručně a pak mi tam naskočilo tohle: viz obrázek. Když dam ok tak se PC restartuje a zase tam naskočí to co je na obrázku a takhle pořád dokola.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140308_192054.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 3.44 MB 
ID: 29529  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ale tady jeste instalace nedobehla do konce..... Tak system nainstaluj bez dedikovane grafiky a potom ji tam vloz........

    A kdyz vyndas GK, tak to dobehne dal????

    IMHO , reseni s neustalym reinstalem systemu mi jaksi unika.........
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    GK jsem vyndal, ale nedoběhlo to dal....takže jsem to musel dat od začátku. Instalace systému proběhla v pohodě. Takže to znamená že je něco s GK?Ted když zase vložim GK do PC, nainstaluju grafické ovladače tak bude zase BSOD. Co s tim mám teda udělat? Bohužel nemam žádnou možnost zkusit GK v jiném PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    HDD mas 100% OK?, nemas na nem nakou dodrbanoui oblast?... pripadne kabelaz?..., jen hadam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,282

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek

    IMHO , reseni s neustalym reinstalem systemu mi jaksi unika.........
    ... to je sice paranoidní, ale někdy platné řešení ohledně konfliktu driverů. Zažil jsem, že rozhodovalo v jakém pořadí se nainstalovaly drivery na jednotlivé komponenty - takže šlo o to nainstalovat GK drivery jako první nja čisto.

    S největší pravděpodobností je to vadná GK - v horším (málo pravděpodobném) případě je to příslušný port (předpokládám že PCIe)

    Ten harddisk člověka napadne v souvislosti s tím blikajícím kurzorem na černé obrazovce, ale tomu bych nedával, když dvakrát proběhla instalace v pořádku bez GK.

    Jestliže není možnost vyzkoušet v jiném PC, tak si půjčit jinou GK. když to pojede - je to jasný, když to bude padat - je to deska ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    7

    Koupil jsem novou grafickou kartu a vše funguje jak má (díky za pomoc)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Pomalé načítání Windows 7
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-11-2012, 23:18
  2. Nenajede načítaní Windows
    Od Niickll v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 21:13
  3. nejde načítání media windows center
    Od 251025@seznam.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 12:58