Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: PC pro kancelářskou práci v ceně 17 500 - 20 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Zaměření pro: kancelářskou práci – Všeobecné domácí pc, zatím bez her.

    Platforma: Intel
    Operační systém: z Dreamspark pro studenty - Win 7
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Mám USB Wifi dongle a USB TV


    Chtěl bych počítač, který vydrží na nějakých pět, šest let kancelářskou práci bez potřebu většího upgradu. Hry už nehraju. Grafiku bych možná pořizoval k Vánocům, ale ta integrovaná v procesoru bude stačit.
    Seznam:
    http://www.czc.cz/7tj84lmtk0gffbop84hgmt4q8d/seznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Myslím že takhle to bude mnohem lepší výkonově a vyrovnaností + většina těch komponent je lepších... 16gb ram nevyužiješ a větráky už v case jsou.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011YXS011Z3301

    ---------- Doplněno v 21:29 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:26 ----------

    Ještě ten chladič, dá se dokoupit za měsíc-dva takže to je jedno ale bral bych aspoň Scythe Ninja 4 nebo ještě lépe Mugen 4
    Naposledy upraveno uživatelem Matherdet: 09-03-2014 v 21:27 Důvod: zapomnel jsem na odkaz :D
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Myslím že takhle to bude mnohem lepší výkonově a vyrovnaností + většina těch komponent je lepších... 16gb ram nevyužiješ a větráky už v case jsou.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011YXS011Z3301

    Ještě ten chladič, dá se dokoupit za měsíc-dva takže to je jedno ale bral bych aspoň Scythe Ninja 4 nebo ještě lépe Mugen 4
    Proc tam mas ten plotnovy disk? V puvodnim navrhu neni, tak predpokladam, z eneni potreba. Za ty penize tam muzes dat vic RAMky nebo chladic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Ať si vybere, tu i7 box chladič uvhladí v pohodě a s hlukem to není špatný zato starší disk bych tam nedával... Autor si to může kdyžtak poupravit dle libosti ale jestli jsi četl tak je PC určnéy pro kancl, takže 16gb ram je k ničemu když si chrome s windowsama a wordem vezme 2gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Ať si vybere, tu i7 box chladič uvhladí v pohodě a s hlukem to není špatný zato starší disk bych tam nedával... Autor si to může kdyžtak poupravit dle libosti ale jestli jsi četl tak je PC určnéy pro kancl, takže 16gb ram je k ničemu když si chrome s windowsama a wordem vezme 2gb
    Jakej starsi disk? Nikde nevidim poznamku o starsim disku. Nezlob se na me, ale na kancl PC staci v klidu 120GB SSD, k cemu dalsi terabyte na kancl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    No tak predpokladam ze nejake pc uz ma ne ? navic na kancl... Windowsy mas 30gb + 20gb nejake programky navic po naformatovani tam mas tak 110gb, dej si tam par filmu, serialy nebo neco navic a nevejdes se ani nahodou

    ---------- Doplněno v 21:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:28 ----------

    Teď jsem si projel složku fotky a videa... 63gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Díky za nápad pánové. Trochu mě zmátlo to uzpůsobení tohohle fóra. Sice jsem tu zaregistrovanej dlouho, ale nějak jsem zapomněl přihlašovací údaje.
    K tématu - disk v seznamu nebyl, protože mám. Mám 2x500GB (jeden Samsung, kterej už čtyři roky jede jako systémovej a jeden WD vytaženej z externího mybooku. Je jen odkladiště na data a skoro na něj nelezu) pak ještě jeden 1TB Samsung na seriály, filmy, dokumenty.... - ten bych asi používal jako jediný. Mám koupené Himuro, už dlouho, jenže v aktuálním počítači je takový bordel, že bych ho musel celý rozbebrat, abych to mohl přehodit.

    Ty přidané chladiče jsem tam měl, protože reference na ty ve Fractalu jsou takové sporné. Někdo říká, že jsou fajn, jiný zase, že vyměnit za Noctui.
    Ten chladič cpu byl taky celkem vychvalovaný. Jednak, že má dobře řešený pasiv a po osazení Noctuou je prý skvělý.
    Počítač běží často v noci v místnosti, kde blízko někdo spí, takže mi jde dost o tu tichost. Proto jsem tam dal i ten zdroj Corsair, protože do 40% zátěže má vypnutý ventilátor.

    Mám dojem, že i5 by asi bohatě stačila i do budoucna. Teď jedu na Pentiu Dual Core a rozjel jsem na tom i Battlefield 3, jenže mě ta hra nebavila.
    S tím, že 8GB stačí máte asi pravdu. Navíc je to jeden z nejlevnějších možných upgradů.
    Docela mě zaujala deska Gigabite G1 Sniper v mATX verzi. Prý má lepší zvukovku a jelikož do léta přijdou i lepší repro, tak si říkám, jestli by to nebyla dobrá volba?

    Z SSD vypadá dobře 240GB verze Crucialu.
    Můžu udělat převod systémového disku ze starého počítače na nový, nebo se to rozsype? Mám tam totiž nějaké pracovní nástroje a musel bych kvůli jejich reinstalaci počítač převážet přes 100km, protože se dají zprovoznit jen ve firemní síti, aby počítač měl ověření.

    Pokud je ještě něco nejasné, napište a já to upřesním. Chtěl bych optimální počítač, který mi vydrží, ale i7 je fakt zbytečnost. To bych ty ušetřené peníze radši později přidal do grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011XEX0111T401

    Trochu jsem to poupravil na základě tvých preferencí. Je tam zdroj bez větráku 240gb crucial a i5, já jsem s fractal větráky spokojený a s těmi co mi prošly pod rukama od scythe jsou taky skoro neslyšné. Můžeš si to vyzkoušet, nakombinovat a pak dokupovat větráky za 500, abys ale nezjistil že jsou stejně hlučné a pak průser, že... Jinak bys taky mhl zapojit jen jeden outtake fan na desce jako cpu fan, tim byses vyhl hlášce selhání větráku procesoru a dostal maximální ticho. Je to na tobě
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    No tak predpokladam ze nejake pc uz ma ne ? navic na kancl... Windowsy mas 30gb + 20gb nejake programky navic po naformatovani tam mas tak 110gb, dej si tam par filmu, serialy nebo neco navic a nevejdes se ani nahodou

    ---------- Doplněno v 21:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:28 ----------

    Teď jsem si projel složku fotky a videa... 63gb
    Kdyz kancl, tak kancl a ne multimedia Ja mam taky v pracovnim ntb 120 GB SSD a mam cca 70 GB volnejch, klidne by mi stacil 64GB. A zadny videa tam nemam, jen win7 + programy potrebne k praci
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,521 *
    Reputace
    240 *

    Re: PC pro kancelářskou práci v ceně 17 500 - 20 000 Kč
    Původně odesláno od Matherdet
    No tak predpokladam ze nejake pc uz ma ne ? navic na kancl... Windowsy mas 30gb + 20gb nejake programky navic po naformatovani tam mas tak 110gb, dej si tam par filmu, serialy nebo neco navic a nevejdes se ani nahodou

    ---------- Doplněno v 21:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:28 ----------

    Teď jsem si projel složku fotky a videa... 63gb
    Kdyz kancl, tak kancl a ne multimedia Ja mam taky v pracovnim ntb 120 GB SSD a mam cca 70 GB volnejch, klidne by mi stacil 64GB. A zadny videa tam nemam, jen win7 + programy potrebne k praci
    První věta... Všeobecné domácí PC lol
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já osobně nejsem přívržencem fanless zdrojů, raději tam dát Seasonic série G, na tohle PC by stačilo i 360 W. Je skoro neslyšný, navíc pokud se namontuje fanless zdroj, o to víc se budou muset snažit větráky v case. Nějaký průtok vzduchu být musí. A ono je tišší mít 3 větráky s nižšími otáčkami, než 2 s vyššími.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    To mu asi nevysvětlíš když chtěl původně kiupit dvě noctuy za 500... Seasonic g co tam byl původně je nejlepší variantou, ty fractaly taky nejsou tak je to jedno ale proč nevyužít rozpočtu když tam je
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. PC pro kancelářskou práci v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od TondaBobr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-02-2014, 18:32
  2. PC pro kancelářskou práci v ceně 17 500 - 20 000 Kč
    Od playman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-10-2010, 17:40