Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problémy s PC (HW/SW): nelze zapnout PC

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Andy

    Znění dotazu: Koupil jsem si nový procesor Intel Core i5-3470, základní desku MSI B75A-G43 a zdroj Fortron FSP600-50ARN. Po kompletaci sestavy PC nelze zapnout, pouze se na procáku roztočí větrání a po několika sekundách (cca 10) opět ustane, načež se do pár sekund opět rozjede a stále dokola. Jinak nenajede BIOS, ani obrazovka se nezapne nic.

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Základní deska
    Procesor
    Zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    odpoj pc od elektriny a vyndej z desky baterku... nebo tlacitkem vymaz CMOS jestli ho mas, pak to zkus znova.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Andy-autor

    Vyzkoušeno. Beze změny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Schmako
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    74

    Jakou máš konfiguarci pamětí? 1 modul nebo 2 či více modulů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Andy-autor

    Jsem trochu na tenkém ledě tam, na co se mě ptáš. Co se týče RAMek, tak tam mám klasický DDR3 2x 2GB set 1600 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No tak zkus PC rozjet jen s jednou, ve slotu DIMM 1. Pokud se to bude chovat stejně, druhý pokus s druhou pamětí. Ještě bych zkusil zapnout zdroj samotný, bez základní desky. Spojíš zelený a některý černý drát na ATX konektoru - takhle - a zapojíš zdroj do sítě.

    Jseš si jistý že je to složeno správně? Co zbytek komponent?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Neregistrovaný

    Jasně že jo. Nejsem až takovej blb.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Andy-autor

    Tak po odejmutí ramky z DIMM 2 to již jezdí. Hádám, že je asi vadná, jelikož když jí tam nechám místo té druhé, se kterou to normálně běží, tak je vše při starém. Díky za užitečný tip. Snad to pojede i s novýma ramkama, co mám v plánu koupit.

    btw: Ten chytrý post výše není ode mě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Schmako
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    74

    Problém je v tom, že deska neumí sama od sebe rozjet paměti v nastavení jaké mají v sobě uložené. Tzn., že budeš muset s jednou pamětí spustit počítač, otevřít BIOS a v něm nastavit nějaké nižší hodnoty (nejčastěji frekvenci ponížit z 1600 na 1333). Pak uložíš nastavení BIOSu a vypneš počítač, vložíš druhou ram a pokud to pojede máš napůl vyhráno. Zas pak restartuješ, půjdeš do BIOSu, nastavíš hodnoty podle SPD (hodnoty uložené v ramce samotné - zjisti ze stránek výrobce ramky) a po restartu už pojede počítač tak jak by měl. Pokud ne, musíš zase jednu ramku vyndat nastavit jiné hodnoty (prostor pro google a najít nějakou diskuzi, většinou budou v angličtině, kde se věnují podobnému problému) a tak dokola. Ještě si najdi na stránkách výrobce základní desky "Compatilbe list", ve kterém je seznam ramek a jejich nastavení pro tvou základní desku. Snad jsem pomohl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Andy-autor

    Nastavil jsem 1800 a jede to jak po másle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1800 MHz? No nevím, když máš 1600 MHz RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Andy-autor

    Proč ne, bios to zvládá, takže v poho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Andy-autor Zobrazit příspěvek
    Proč ne, bios to zvládá, takže v poho.
    Tak si na CD vysmahni memtest a zkus to nechat jet aspoň 5 hodin. To, že to BIOS zkousne nic neznamená a RAMky mohou na takovéto frekvenci blbnout (hlavně pokud mají nastaveno origo nižší časování z nižších frekvencí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Andy-autor Zobrazit příspěvek
    Proč ne, bios to zvládá, takže v poho.
    Tak jestli ti stačí provozovat pc jen v BIOSu, proč ne. Já osobně sem zvyklý pracovat až přímo v OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Andy-autor

    I Win to zvládá. Sem tam to padne, nic na co bych nebyl zvyklý.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nelze zapnout PC
    Od Uhlak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 07:52
  2. Windows XP: Nelze zapnout PC
    Od kenor v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 10:22
  3. Nelze zapnout PC :(
    Od dakty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-07-2010, 17:43
  4. PC nelze zapnout
    Od kkkamil v sekci Zdroje
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 19:42