Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: TP-LINK router problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Koupil jsem venkovní WiFi Access Point TP-LINK TL-WA7210N a děje se mi zajímavá věc: když přenáším po domácí síti z jednoho zařízení do druhého soubor, tak se po chvilce přenos zpomalí. Jede to např. rychlostí 10Mbps a spadne to na cca 0,1 Mbps. Někdy hned po deseti vteřinách, někdy se to nezpomalí vůbec. Určitě je to novým routerem, protože dříve to s routerem Cisco fungovalo normálně. Je to nezávislé i na operačním systému - děje se to ve Windows 8.1 i v Linuxu Ubuntu 13.10. Možná je to jen v nastavení routeru. Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Jaký kanál používáš a jak moc je zarušený? Doporučuji použít inSSIDer a nastavit routeru napevno ten nejméně zarušený kanál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Díky, ale v tom problém nebude. Ani když výkon routeru dočasně nastavím na 500 mW (v ČR j povoleno jen 100 mW) a dám obě zařízení přímo před router, tak zpomalování nezmizí. Koukal jsem přes androidí aplikaci s názvem Wifi Analyzer na spektrum a nikdo jiný na mém kanálu v okolí nevysílá. Jiný nápad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pred router nic davat nesmis od pul metru vzdalenosti plati, cim bliz, tim horsi signal, kolikrat jsem mel notasy hned vedle a sit nesla skoro vubec......

    Prosimte, co prenasis za soubor a mezi cim????? Ono je tezko radit..... Kazdopadne, vybrat volny kanal, nejlepe 1,6 nebo 11, pak je dobry nastavit sirku kanalu na 40Mhz, a hrat si s volbama typu preamble, beacon interval, RTS,DTIM, ja sem takhle laboroval asi hodinu. Kopiroval asi 250Mb soubor a zjistoval, v jakem nastaveni je to nejrychlejsi.......

    A na to, co je v CR povoleny bych vubec nebral ohledy

    pouzij inSSIDer od MetaGeek aspon verzi 3 a podivej se prez notas...... Telefony maji ubohou antenu.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Já myslel, že přenášíš přes drát. No ale s tím zařízením nečekej zázraky. Dle specifikací 150 Mb/s ukazuje na jednu anténu a ta není příliš vhodná na velké přenosy dat. Natáhni do domácí síte kabel a budeš mít klid.


    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    A na to, co je v CR povoleny bych vubec nebral ohledy
    Tak za tohle bych odpojoval od elektrické sítě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Pro Georginek: Nejméně zarušený kanál jsem našel, má č. 2. Volbu preamble jsem nenašel, všechny ostatní parametry jsem různě pozměnil, ale bez výsledku. Jak to máš nastavené ty?
    Pro durib: Kabel nepřichází v úvahu.
    Pro všechny: Kopírování se zpomaluje při přenosu z NB Lenovo S205 (W 8.1) do multimediálního centra Evolve Infinity Twincorder HD. Když jsem měl router Cisco EPC 3925, tak nebyl nejmenší problém.

    A ještě základní nastavení:
    Firmware Version:
    3.16.5 Build 130320 Rel.34410n
    Hardware Version:
    WA7210N v2 00000000
    LAN
    MAC Address:
    C0-4A-00-XX-00-XX
    IP Address:
    192.168.0.254
    Subnet Mask:
    255.255.255.0
    Wireless
    Wireless Radio: Enable
    Name (SSID): XXX
    Channel: 2
    Mode: 11bgn mixed
    Channel Width: 20MHz
    MAC Address: C0-4A-00-XX-00-XX
    WDS Status: Disable
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja to mam nastavene takto a je to zdaleka nejrychlejsi......

    Kanal 1,6 nebo 11 - to je fuk
    sirka pasma 40MHz
    rozsireny kanal - automaticky, takze pasmo N pouziva rozsireny kanal
    IGMP zakazano
    rychlost vyberoveho vysilani HTMX 130/144
    preamble - sort a na svem routru to mam na automatiku ( takze si to nastavuje podle sebe a ridi se vedlejsimi zarizenimi )
    mez RTS - nejvyzsi moznou, ale spolecnou pro obe zarizeni
    Interval DTIM - 3
    Beacon Interval mam 100 - snizenim tohohle intervalu dosahnes lepsiho prenosu
    TX povolit
    Agregaci paketu povolit
    APSD povolit
    DLS zakazat
    agregaci AMPDU zakazat

    Jenze pochybuju, ze bude mit Evolve pokrocile moznosti nastaveni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Obávám se, že všechna uvedená nastavení tam nejsou. Je tam jen toto ...

    Wireless Network Name
    Region
    Transmission Power
    Channel
    Mode
    Channel Width
    Antenna Settings
    Transmit Power
    Beacon Interval
    RTS Threshold
    DTIM Interval
    Enable WMM
    Enable Short GI
    Enable AP Isolation
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Zdá se, že problém je vyřešen. Změnil jsem parametr Mode z "indoor" na "outdoor" a jede to bez problému. Je to divné, ale je to tak. Síť používám doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Rozdil v outdoor je hlave ve vykonu (ktery pro domacnosti neni povolen) a tusim ze I ve frekvencich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    6

    Výkon se nastavuje jinde. Spíš to ovlivnilo citlivost přijímače. Hlavně že to šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    A vyzařovací "výkon" se tedy nastavuje kde?
    Citace Původně odesláno od PeeSee Zobrazit příspěvek
    Hlavně že to šlape.
    Bohužel takových jako ty je většina uživatelů wifi. Hlavně, že MI to jede a ostatní ať si trhnou. Pak vznikají neskutečné wifi přehršel prasečiny hlavně v panelácích. Svoje sousedy mám naštěstí umírněné vzdáleným zásahem do nastavení routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 17:10
  2. Problém s Wifi sítí router D-Link DI-524
    Od Kingmichal v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 11:47
  3. Router TP-Link R402M Problém
    Od TatrankaC v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 22:26
  4. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 01:31