Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 74

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Co chci upgradovat: Stavba levneho kancl PC pro dedu

    Aktuální konfigurace: Celeron E3300 (s.775), 1GB DDR2, IDE 160GB, noname skrin, Fortron 350W

    Další komentář:
    Zdarec chlapi,
    prisel cas upgradovat moji sestavu (kupuju lehce jety i5-3350p+ASUS Z77), tak chci z te moji stavajici nechat CPU (i3-3220), desku(GB B75-D3V) a zdroj (SS400ET), cele to naslapat do skrine Silverstone Precision (mam doma navic) a dat to dedovi jako kancl sestavu na internet a offfice. A ted co budeme resit

    1. Sobe chci zakoupit fungl novy zdroj SS ET500W
    http://www.czc.cz/seasonic-energy-kn...105970/produkt
    Ted mam AMD 7850, ale tak do roka bych chtel GF 770. SS ET 500W za cenu pod 1200 asi nema za tyhle prachy konkurenci... Nebo ma?

    2. Dedovi musim koupit RAMku, ta mi nezvyba svoje si nechavam, otazka zni: staci na W7+office 4GB?
    http://www.czc.cz/patriot-signature-.../69614/produkt

    3. Stary disk je IDE a uz ted je brzdou sestavy, nechci ho tam nechavat ani na data, pac je stejne skoro cely prazdny...
    Deda ma v PC pouze dokumenty + par fotek (cca 5GB), takze predpokladam nez kupovat 1TB za 1400 a mit tam 950GB volno bude asi lepsi koupit SSD 60GB, ze?
    http://www.czc.cz/kingston-ssdnow-v3...118989/produkt

    4. Kdyz uz budu sobe menit desku, bude potreba re-instal windows? Pokud ano, asi bych rovnou koupil SSD, kdyz uz musim delat reinstal. Premyslim, jestli Crucial M500 120GB za 1900,- nebo 240GB ten samy za 3000,-??? Ano, vetsi se vyplati vic, ale je to 1100 navic a ja nevim, jestli je to nutny mit tolik mista na C-dsiku a neni to zbytecne priplacet. Stejne nikdy nehraju vic nez 3 hry zaroven (nyni Diablo 3, Assassins Creed 4, F1 2013...).
    http://www.czc.cz/crucial-m500-120gb/124626/produkt
    http://www.czc.cz/crucial-m500-240gb/124627/produkt

    Dokoupene komponety (RAM, SSD 60GB) si bude deda platit sam, takze pocitejte pri navrzich na zmenu, ze kazda kacka dobra, tak predem rikam: ne, opravdu neni potreba priplacet na 120GB SSD i kdyz je vyhodnejsi nez 60GB.... Diky!

    Nynejsi stav:
    Kancl sestava: Celer E3300, 1GB DDR2, IDE 160GB, atd - nic neni pouzitelne do noveho
    Moje PC: GB B75-D3V, i3-3220, 8GB DDR3, AMD 7850, WD Blue 1TB, EC monster II, SS ET400W, DVD

    Cilovy stav:
    Kancl sestava: GB B75-D3V, i3-3220, 2GB?? RAM, int. grafika, SSD 60GB?, Silverstone PRecision, SS 400W, bez DVD
    Moje PC: ASUS Z77, i5-3350p, 8GB RAM, SSD???, AMD 7850, HDD WD 1TB, EC Monster II, SS 500W, DVD
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 15-03-2014 v 14:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Než koupíš ten Kingston, doporučuji přečíst [URL="http://ow.ly/uCspF"]toto[/URL].

    K tomu M500, 120 vs. 240 GB, někde jsem četl že 240 GB verze je i rychlejší, díky optimálnímu zapojení řadiče. Ovšem nějak dál jsem to nezkoumal, takže nevím co je na tom pravdy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    [QUOTE=johny__g;554082]Než koupíš ten Kingston, doporučuji přečíst [URL="http://ow.ly/uCspF"]toto[/URL].

    K tomu M500, 120 vs. 240 GB, někde jsem četl že 240 GB verze je i rychlejší, díky optimálnímu zapojení řadiče. Ovšem nějak dál jsem to nezkoumal, takže nevím co je na tom pravdy.[/QUOTE]

    Tak to neni vubec hezke cteni, predpokladam, ze bude asi lepsi osadit neco jineho, co treba tento Transcend?
    [url]http://www.czc.cz/transcend-ssd340-64gb/146720/produkt[/url]
    Crucial v 60GB verzi neexistuje na CZC :(

    BTW: Ty ssd disky pujdou normalne osadit do desktopu, kdyz mam ve skrini 3,5" supliky, ktere maji uprostred výlisek na 2,5"? Konektory jsou standardni SATA datovy + SATA napajeci? Ptam se stupidne, ale v zivote jsem ndrzel SSD v ruce a na tech obrazkach u toho Crucialu to vypada jako upne jiny konektory :D
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 15-03-2014 v 16:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    otazka zni: staci na W7+office 4GB?
    Doprcic, mam tam chybu A uz to nejde opravit Chtel jsem napsat: staci na W7+office 2 GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Na 32bit verzi windowsů bez problémů, provozoval jsem chvíli Windows 7 na P4 2.8GHz, 1GB DDR 400, 200GB SATA disk a neměl jsem s tím jediný problém, takže 2GB určo zvládne. Mimochodem chtěl jsem ti dát repuťáka, ale nemůžu, zdejší systém hodnocení je pořád nanicovatý

    EDIT:
    když budeš měnit desku, tak záleží, jestli budeš mít stejný chipset. Pokud máš stejný chipset, tak to z 98% po přenosu funguje (i na desku jiné značky). Ale nejsem si jistej, jestli v rámci B75 - Z77 nebude přechod možný... to se musí vyzkoušet.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 17-03-2014 v 19:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Na 32bit verzi windowsů bez problémů, provozoval jsem chvíli Windows 7 na P4 2.8GHz, 1GB DDR 400, 200GB SATA disk a neměl jsem s tím jediný problém, takže 2GB určo zvládne. Mimochodem chtěl jsem ti dát repuťáka, ale nemůžu, zdejší systém hodnocení je pořád nanicovatý

    EDIT:
    když budeš měnit desku, tak záleží, jestli budeš mít stejný chipset. Pokud máš stejný chipset, tak to z 98% po přenosu funguje (i na desku jiné značky). Ale nejsem si jistej, jestli v rámci B75 - Z77 nebude přechod možný... to se musí vyzkoušet.
    Diky Venco aspon za snahu, moc lidi mi nezareagovalo Rikal jsem si, ze do te kancl sestavy prdnu 2GB a 32bit W7 a kdyby to nahodou bylo nesnesitelny, tak druhej modul muzu dokoupit vzdycky. Uspora mezi 2GB ted + 2GB potom a 1x4GB ted = asi 100Kc - to me nezabije...

    Nakonec jsem se rozhodl to SSDcko koupit, at ten rozdil v rychlosti je po upgradu markantni Takze vikend bude montersko-instalacni Navic i kdybych nekoupil SSD, tak by to asi chtelo zformatovat, provozuju uz system pres rokbez re-installu. Ne, ze by byl pomaly nebo nefunkcni, ale nejak mi samo dochazi misto na C: aniz bych neco instaloval

    Typek mi necha k te i5ce a desce za 3 kila i Tranquillo, tak to zkusim popohnat na 4x3,5Ghz

    Kosik k nakupu dilu na doplneni: http://www.czc.cz/dsmb7unmv6icv9htjcbi9nul4f/seznam

    P.S. Pocitejte vsichni o vikendu, ze budu vzteklej spamovat forum, ze mi tohle nebo tamto nejde
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 17-03-2014 v 22:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Musím přidat že je to pěkné a konečně jsi začal racionálně přemýšet a půjdeš do gtx770
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Musím přidat že je to pěkné a konečně jsi začal racionálně přemýšet a půjdeš do gtx770
    JJ, pujdu a proto si ted s upgradem procesoru vylepsim zdroj (kdyz mam tu moznost), at jsem na to 770ku nalezite vyzbrojen a pripraven Teda jako 280X se jevi jako lepsi pomer cena/vykon, jenze je nesehnatelna a zere jako krava

    ---------- Doplněno v 23:21 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:16 ----------

    EDIT: Nebude mi vadit to Tranquillo v ceste 4-pin napajeni CPU? Seasonic rady ET ma kratkej kablik, zdroj mam dole a ten 4-pin ted vedu predkem okolo grafiky a CPU FANu primo do zasuvky! Tak si rikam, kdyz Tranquillo je daleko vetsi nez BOX, aby to tam nevadilo... Chtel sjem koupit prodluzovak a vest to normal za deskou, ale na CZC ho bud nemaji, nebo ho nemuzu najit! HELP PLEASE!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    EDIT: Nebude mi vadit to Tranquillo v ceste 4-pin napajeni CPU? Seasonic rady ET ma kratkej kablik, zdroj mam dole a ten 4-pin ted vedu predkem okolo grafiky a CPU FANu primo do zasuvky! Tak si rikam, kdyz Tranquillo je daleko vetsi nez BOX, aby to tam nevadilo... Chtel sjem koupit prodluzovak a vest to normal za deskou, ale na CZC ho bud nemaji, nebo ho nemuzu najit! HELP PLEASE!!!!
    kus dratu + trafopajka

    a seznam na czc nemas verejny
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    kus dratu + trafopajka

    a seznam na czc nemas verejny

    Bohužel každý není tak zručný a navíc svému pájení bych vážně nevěřil. S těmi kabely máš ale pravdu jsou strašně krátké a přes grafiku a tranquillo se nevejde. Zkus ten kabel sehnat na ebayi nebo aukru, víc jak 50 stát nebude. Anebo můžeš zkusit sehnat bazarovej zdroj. Já kupoval zlatý nzxt za 1500 půl roku starý a dávno jsem kupoval ještě seasonic M2 rok starý za 1200
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ty jo, kdybys nesehnal tak me dej vedet, neco ti spichnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Nedokážeš spíš narovnat piny na desce, nebo přepájet socket, experte ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    tak piny se srovnat daji, ale na prepajeni socketu uz je potreba reflow pec, tu fakt nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pomohlo by toto?
    http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw08-40.../91246/produkt

    Sorry seznam zverejnim...

    Do kancl PC beru 2GB Patriot 1600 + SSD Transcend (kdyz me Johny varoval pred Kingstonem)
    Pro sebe beru Crucial 120GB + Seasonic SS500ET
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Pomohlo by toto?
    http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw08-40.../91246/produkt

    Sorry seznam zverejnim...

    Do kancl PC beru 2GB Patriot 1600 + SSD Transcend (kdyz me Johny varoval pred Kingstonem)
    Pro sebe beru Crucial 120GB + Seasonic SS500ET
    Rekl bych ze cajk
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58