Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jakou desku do 2 000?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Dobrý den,
    rád bych poprosil o radu.
    Stavím PC pro babičku, jen si nejsem jistý motherboardem.
    Určitě by měl mít grafiku integrovanou(co nejlevnější řešení) a rád bych dal přednost
    nvidii (linux), ale ty desky do 2 000 mají jen klasický VGA výstup že? Nebo se pletu?
    Rád bych tam DVI kvůli 19 LCD. Příliš se už dnes v tomhle segmentu neorientuji.
    Nemohl by prosím někdo doporučit do 2 000(socket AM2)?


    Zatim to vypada na tyhle komponenty :
    Sempron 64 2800+ soc AM2 box, 689 kc
    1 GB DDR2, 1168,58 kc
    Hitachy 160GB, 8MB cache, 1130
    Eurocase MiddleTower 5410 černo-stříbrný, ATX 450W P4, 4x 5.25", 2+1x 3.5", 2x USB, 1168,58
    LG GSA-H54L bílá / černá - DVD±R 18x, DVD+R9 10x, DVD-R DL 10x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, LightScribe, retail, 981 kc


    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Hmm, neco jako tohle by mozna slo:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46089
    (d-sub, DVI, nVidia 630a) Patri mezi novinky, ale urcite nebude nezajimava.

    A doporucil bych si k tomu procist toto, pokud bys o ni mel zajem: http://www.svethardware.cz/nvidia-nf...70257050/17533
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Eurocase MiddleTower 5410 černo-stříbrný, ATX 450W

    Pred timhle te musim varovat EC zdroje jsou nehorazny shit! Pokud chces predejit problemum kup rovnou zvlast bednu a zvlast zdroj .. a zdroj nejlepe nejakych ostrilenych znacek .. Fortron, seasonic, chieftec..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Kdyby jsi nelpel moc na nVidii (ale kvuli podpore v Linuxu nejspis budes), tak mrkni na tuto desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44487, ma DVI-D vystup anebo pripadne o 300 drazsi je i varianta s HDMI vystupem ) (ovsem tu by babicka nejspis nevyuzila).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od tequilla Zobrazit příspěvek
    Kdyby jsi nelpel moc na nVidii (ale kvuli podpore v Linuxu nejspis budes), tak mrkni na tuto desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44487, ma DVI-D vystup anebo pripadne o 300 drazsi je i varianta s HDMI vystupem ) (ovsem tu by babicka nejspis nevyuzila).
    To je ale čéče zajímavá deska pro babičky :-)), hned si o ní najdu nšco více, sice jsem spíš na intel(nějaák nevím proč, asi osud).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    To je ale čéče zajímavá deska pro babičky :-)), hned si o ní najdu nšco více, sice jsem spíš na intel(nějaák nevím proč, asi osud).
    No asi starnu i ja, protoze tu verzi s HDMI jsem si koupil zrovna vcera na pokusy .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    RAMky ber jednoznačně dual-channel! rozdíl ve výkonu je obrovský, ber 2x512MB než 1x1GB.
    Zdroj kup stačí bohatě 300W fortron - cena je kolem 600KČ, ten zdroj EuroCase 100% neber, nebo ber a prodej
    CPU, mechanika, HDD - OK

    Jinak mrkni do soukromých zpráv ohledně desky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ox ox je offline
    Nováček Avatar uživatele ox
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    6

    ja jsem řešila pro mamku neco podobneho
    jsem tedy laik a ráda si nechám poradit ale ze zajimavosti mrkni
    http://cz.asus.com/products4.aspx?l1...43&modelmenu=1
    podle meho laickeho nazoru by pro babičku prděla a vyhovuje i tvemu požadavku... nebo jsem udělala někde chybu? stojí kolem 2200.-
    tady je zajimava deska s hdmi za slušný prachy
    http://bgslevi.cz/clanek.php?kod=CAM3115
    Naposledy upraveno uživatelem ox: 20-07-2007 v 10:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak já se vrátím k původnímu dotazu a pokusím se také pomoct

    Desku mohu doporučit tuto: http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=20919
    Bohužel sice nemá HDMI, ale má DVI s HDCP ochranou s D-Sub, což by mohlo stačit. Jinak je výbava desky velmi slušná, cena výborná a především je tato deska bez problému skladem.
    K Sempronu nic nenamítám, bude stačit - pokud ale v budoucnu uvažujete o Vistách, volil bych rovnou raději dvoujádro - otázka ale je, zda to babička potřebuje
    Paměti určitě vzít v Dualu, takže tedy 2x512MB
    Disk je bez problému, kdyby nebyl Hitachi, spokojený jsem také s WD1600AAJS
    Eurocase určitě doporučuji vyměnit za Modecom a nejlépe za mini-ATX case, něco jako tohle: http://www.ss.cz/default.aspx?URL_MA...CODE%3dCAM2087
    Skříň se dělá v černém a ve stříbrném provedení a v realu vypadá mnohem lépe než ve skutečnosti. Dílenským zpracováním Eurocase několikrát překonává a cenou také. K této skříni doporučuji zdroj Fortron 350W a nebo Modecom FEEL III 350W/400W.

    Jinak pokud opravdu uvažujete o Linuxu, bohužel jsem neslyšel od nikoho, kdo s Linuxem pracuje, že by použil ATI grafiku, jsou to výhradně NVIDIÁci - nevím jaké jsou v tomto směru s ATI problémy, já sám Linux nepoužívám, jen tlumočím co jsem slyšel od svých známých.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Eurocase MiddleTower 5410 černo-stříbrný, ATX 450W

    Pred timhle te musim varovat EC zdroje jsou nehorazny shit! Pokud chces predejit problemum kup rovnou zvlast bednu a zvlast zdroj .. a zdroj nejlepe nejakych ostrilenych znacek .. Fortron, seasonic, chieftec..
    Moj skukromny nazor: K takej zostave nepotrebujes ziadny FORTRON ani nic podobneho, utiahne ti to aj ten EC, jediny dovod pre kvalitnejsi zdroj vidim v jeho dlhsej zivotnosti...., k doske, ked tam chces linux tak zober nejaku maticnu na ktoru uz su linuxacke ovladace odladene, cize skor by som volil trosku starsiu generaciu napr. s integrovanou 6100... Vyrobca ASRock, ASUS, MSI.... napr. http://shop.compclub.sk/?Mode=Sti&StiId=46608 , mas tu dost nazorou tak sa rozhodni sam, musis si zvazit uz ty priority....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    nikdo netvrdi z eto ten ec neutahne ale koupit pc a mit 50% sanci ze ten zdroj treba za mesic odejde mi neprijde jako nejlepsi napad .. je pravda ze se muze trefit a muze mu to jet celou dobu ale mkrni treba nekdy do ts kolik tam maj na zmei poskladanejch ec zdroju je jich opravu hodne odhadem tak 40
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    nikdo netvrdi z eto ten ec neutahne ale koupit pc a mit 50% sanci ze ten zdroj treba za mesic odejde mi neprijde jako nejlepsi napad .. je pravda ze se muze trefit a muze mu to jet celou dobu ale mkrni treba nekdy do ts kolik tam maj na zmei poskladanejch ec zdroju je jich opravu hodne odhadem tak 40
    To je pravda, ale zas povedzme si ako to je, dava sa tam namakana zostava a k tomu 300 W EC a vide to tak tak a potom sa neni comu cudovat ked to raz prdne.... Ale pokial je tom primerane nadimenzovane, tak sa tam nema co stat... sempron 2.8 a integrovana VGA mi pride pre 450 W zdroj ako dost nadimenzovane, jedineho coho by som sa bal, je burka a zapnuty PC, kvalitny zdroj to moze prezit, ale EC urcite nie alebo je tam len mala sanca....
    Teraz mam na predajni na testy P4 2,66 GHz, RADEON 9250, 120 HDD, 512 MB RAM, jedna DVD RW a zivi to nenznackovi zdroj 350 W a pocitac beha uz 1 a pol roka, akurat je pri nom problem medzi stolickou a klavesnicou, ale to nieje HW zalezitost , proste pride mi to zbytocne k Sempronu 2,8 a integrovanej VGA, kupovat nejaky extra znackovy zdroj.... aj ked ten 300 W fortron by to utiahol, ale nie su to vyhodene peniaze na taku zostavu???? To si uz majitel musi zodpovedat sam, ano aj Ja som pre kvalitne veci, aby boli dobre nadimenzovane a clovek nemusel trpnut kedy mu to prdne, ale v tomto pripade sa mi to zda byt prehnane a ako som tu cital v jednej diskusii, tak Fortron sa od EC lisi "jednym" silnejsim kondikom..... (neberte to doslova)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Díky za konstruktivní diskuzi.
    Jde tu především o cenu. Babička si to platí z důchodu celé sama a nejde jen o PC. Monitor + zřízení internetového připojení a možná tiskárna (+ 9 000). Nasčítá se to.

    Od toho PC se očekává, že ji bude sloužit na prohlížení webu, čtení pošty, telefonování a nějaké jednoduché hry typu solitér a pod. HD video v dohledné době nad kterou má cenu přemýšlet nehrozí. Visty též nebudou (buď XP nebo Ubuntu). K těm pamětem - o možnosti dualchannelu vím. Na druhou stranu právě toto řešení zabírá dva sloty a dál je lepší mít 1GB pamět, než dvě 512MB. Ještě na to mrknu, o výkon tu nejde a přijde mi to pak jako zbytečná cesta zpět. Babičce by stačila i víc jak o polovinu slabší sestava, ale repas nechce.

    Lepší zdroj by byl prima a sám bych do něj investoval též mnohem víc, než 1 000 Kč i s case jako před lety u vlastního PC. Ne kvůli spolehlivosti a slabém výkonu, funguje dobře, ale kvůli hluku co to dělá (malý větráček prý řízený teplotou, což jak jsem zjistil byl výmysl). Babička to nebude mít puštěné 7 hodin denně, takže nad tím snad jde mávnout rukou. S tou spolehlivostí to doufám není tak hrozné ne? Chápu, že noname je někde jinde, ale že by to mělo vydržet jen rok a půl? Můj už má 5 let a jede.

    Desky vypadají pěkně, zítra se rozhodnu. Abych upřesnil co od ní chci : DirectX 9.0, DVI výstup na LCD, dobrou podporu v linuxu jak chipsetu, tak i ostatních integrovaných periferií a pokuď možno jen pasivní chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Nobuo Zobrazit příspěvek
    K těm pamětem - o možnosti dualchannelu vím. Na druhou stranu právě toto řešení zabírá dva sloty a dál je lepší mít 1GB pamět, než dvě 512MB
    Osobně si myslím, že jednoznačně ber 2x512MB rozdíl je velký, jak v instalaci kompu, tak v systémových aplikacích, ušetří ti to moc času - na mém kompu je rozdíl single vs. dual channel takový, že se win XP nainstaluje skoro 2x rychleji...

    Vzhledem k tomu co píšeš, zdroj bude asi stačit, já jel na EC 7 měsíců - pak sice zdroj vyhořel no
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jakou desku pro 939???
    Od Fouk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 02:26
  2. Jakou desku pro SLI
    Od Black tgfh v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 20:45
  3. jakou desku
    Od Marty363 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 12:22
  4. Jakou desku ?
    Od _hellma_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 22:23
  5. Jakou desku??
    Od Kupka Jiří v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 02:38