Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Po reinstalaci problém s internetem

Blystar (42)|25.3.2014 06:07
Zdravím

přeinstaloval jsem PC z Win XP na WIN 7. Prvotně byl internet naprosto v pořádku a hnedka se chytil. Stáhl jsem přesné ovladače na desku gigabyte z officiálních stránek na system W7 32bit, všecko správně a začal stahovat aktualizace.

Pak se stalo to, že internet přestal fungovat jak u mě doma (původně jsem myslel, že je problém v mojem připojení, tak se dělo bohužel i u klienta). Ikonka dole s připojením má na sobě žlutý vykřičník, při pokusu vyřešit problém automatikou je výsledek takový, že problém nebyl rozpoznán. Zakoupil jsem novou síťovou kartu, nainstaloval a hlásí mi to přesně ten samý problém, jako když jsem používal integrovanou. Nedostanu se na internet, ping bez odezvy, dole žlutý vykřičník u ikony s připojením. Nevíte někdo prosíííímváááás kde může být problém ? Je to velmi důležité pro mě.

U té integr. mi internet najel, když jsem přeinstaloval ovladače ale vždy jen do prvního restartu, pak mrtvo. Několikrát se tak stalo a pak už to nešlo vůbec. Ani nová síťovka se nechytá .
kevin00 (10238)|25.3.2014 07:05
Je zařízení dobře detekováno ... zjistíš ve správci zařízení
Ventero (1280)|25.3.2014 07:25
A nastavení vlastností ? - např. ručně konfigurovat vlastnosti protokol IP - vše potřebné by mělo být uvedeno ve smlouvě nebo volat poskytovatele. Někdy se stává, že selhává automatické získávání adres. Když tohle nepomůže, tak je většinou chyba na straně poskytovatele. Ještě mě napadá, že se občas stává, že si člověk nainstaluje nějaké drivery na něco a pak mu Windows update nacpe jiný drivery, které nemusí fachat korektně. Stalo se mi to např. u integrované GK nVidia. Řešení je mít nastavenou službu updatu na výběr, hlídat to a nestahovat žádné nabízené ovladače.
Blystar (42)|25.3.2014 07:53
Detekuje mi to správně
IP byla nastavena jak u mě, tak u klienta AUTOMATICKY, takže žádné nastavování. Stejný problém na 2 různých místech, na obou necháno automatické nastavení IP adresy tak, jak to bylo, to jsem si pohlídal.

Připojení přes kabel je 100% funkční, druhý PC připojím a jede mi (můj PC)
Síťová karta 1) 2x ze základní desky GB EP45-DS3 / mám pocit, že to začalo zlobit buď po aktualizacích windows, nebo po tom, co jsem stáhl oficiální drivery LAN k desce (100% správné, ze stránek GB, na přesný tip desky i Os, tady chybu nehledejte). Po tom internet občas naskočil, když jsem driver odebral a zase přidal, ale max do restartu. Zkoušel jsem i drivery úplně smazat (ty co jsem stáhl) a sami se nainstalovali drivery z windows, zase to jelo max do restartu. Teď mi ta síť zase naskočila, ale po restu předpokládám, že bude opět KO.

Druhá síťová karta-koupil sem novou a nainstaloval drivery je RTL8139 (realtek), která se chová ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO TA INTEGROVANÁ ... TO JE SAKRA DIVNÉ ! Žlutý vykřičník a občas zázrakem najede ale po restartu zase KO .. Internet mám 100% OK a u klienta taktéž.

Možná jak říká Ventero, mi Windows Update vnutil ŠPATNÉ (slušně řečeno) ovladače. Problém je, že když je odeberu, tak mi zmizí ta síťovka (ta nová co jsem koupil) a po restartu se hned nainstalujou drivery z windowsu. Když tam dám instal CD a snažím se mu dát ty origo ovladače, tak mi to řekne, že už to není potřeba, že tam jsou už ovladače ( ty co si nainstaluje sám windows) a nemůžu mu je vnutit .. nějaká rada ?
Blystar (42)|25.3.2014 09:26
Pro všechny .. byl to FIREWALL .. automaticky se nastavil tak, ze mi blokoval připojení. Proto mi int. šel, když jsem přidal a odebral ovladače jen do restartu, kdy se aplikovali pravidla FW.