Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: GA-MA69G-S3H, podiná hláška, audio driver

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1

    Dobrý den, nedávno jsem si koupil tuto desku a chtěl bych požádat o radu se k dvěma problémům:
    1. Během startu (POST) se na konci výpisu obrazovky objevuje hláška "Verifying DMI pool data, K8 NPT Data Change.........Update New Data to DMI!". Tato hláška se objevuje i v případě holého připojení desky, k desce není připojena žádná periferie (pouze klávesnice, LCD, RAM, zdroj). Chtěl bych se zeptat co tato hláška znamená? , a jak vyřešit problém? Zavedení operačního systému (XP)z HD a ovladačů pak proběhne normálně.
    2. Nedaří se instalace Audio driveru z dodaného CD (Realtek High definition Audio Driver). Ovladače byly z CD zavedeny jednotlivě, všechny pracují, ovšem u tohoto se žádná ikona na liště neobjevila, karta pro nastavení Audou je potlačená, v seznamu inst. SW se realtek objevuje, správce zařízení hlásí problém s ovladačem. Přeinsatlováno několikrát, použit i SW stažený z oficiálních stránek gigabite, bez výsledku. Aplikaci nelze nainstalovat a spustit (nejsem si jist, zda jsem instaloval SP2 pro XP až po instalci driveru, pokud to může mít na něco vliv). Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Osobne bych postupoval asi takto

    1. Nachystal si instalacni cd winxp s implementovanym SP2 v sobe. (Navodu jak takove cd vytvorit je spousta treba tenhle
    2. Stahnul bych nejnovejsi drivery ke vsem zarizenim z webu a nekam si je odzalohoval.
    3. Stahnul nejnovejsi bios a flashnul ho.
    4. Dle manualu bych prosel nastaveni biosu zkontroloval zapnuti audia atd.
    5. Reinstaloval xp
    6. Nainstaloval drivery
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Jaruna007
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Ja nemel s instalasi ovladacu u teto desky jediny problem. Bios byl puvodni F2 (teprve se jej chystam prehrat na novejsi F4A, mimochodem kdyby se nasell nekdo a napsal zde podrobne jak na to byl bych moc rad. Usetril by , verim, ze nejen me spoustu casu). Diky

    Muj postup instal. ovladacu:

    1. WinXP Pro se SP2
    2. Ovladace chipsetu v8.38
    3. Ovladace GFX ATI Catalyst v7.8
    4. Ovladace Lan Realtek 8139 Driver v5.663.1212.2006
    5. Ovladace zvukovky Sound Realtek Driver v1.74 (windosowskou hlasku k instalaci noveho hardware ktera vyskocila pri instalaci techto ovladacu sem ignoroval)
    6. Ovladace zvukovky Sound Realtek Driver HDMI_R 1.68 (mozna by stacilo nainstalovat jen tyhle,nevim)
    7. DirectX 9c

    Po kazdym ukonu jsem restartoval PC at uz to system chtel ci ne a jak rikam, vse naprosto bez problemu ci skobrtnuti v podobe treba chybove hlasky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Libor A.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    53

    Měl jsem podobný problém jak hlášku tak audio driver, akorát, že mi šel nainstalovat audio driver z originálního CD, ale již nešel updatovat na žádnou novou verzi.
    Nakonec jsem to vyřešil reinstalací celých Win XP (měl jsem je tam velmi krátce) a nainstalováním rovnou poslední (v té době dostupné) verze ovladačů ze stránek Realteku - akorát pozor, je potřeba nejprve nainstalovat verzi ovladačů R1.68, aby se nainstaloval ovladač ATI HDMI Audio.

    Co se týče hlášky "Verifying DMI pool data, K8 NPT Data Change.........Update New Data to DMI!", tak po nainstalování Biosu F2 se hláška ztratila, po nainstalovaní BIOSu F4A ji mám opět - mám pocit, že by to šlo vyřešit přes program @Bios, kde je funkce pro vymazání DMI pool dat, ale protože se nejedná o žádný problém, tak jsem to zatím neřešil.

    Pro Jaruna007: Instalaci BIOSu provádím tak, že si nejprve stáhnu potřebný soubor z webu výrobce (z nějakých důvodů mi nefunguje stažení rovnou v aplikaci @Bios - asi si neumí poradit s naší proxynou - jinak popis jak na to [v jednoduché angličtině] je na http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_a_bios.htm). Pak už jen stačí zvolit v programu @Bios aktualizaci BIOSu bez zaškrtnutí pole "internet update" a vybrat správný soubor s biosem - ten stažený exe soubor je teprve samorozbalovací archív, který obsahuje soubor s BIOSem a je třeba jej nejdříve rozbalit - pro verzi F4A je to soubor ma69gs3.f4a). Pak už se stačí řídit pokyny instalátoru - popis je jinak v manuálu k desce na straně 68.
    Po instalaci nového BIOSu je třeba restart počítače a pokud se nenabídne v POSTu něco ve smyslu "F1 - load optimized defaults" (mně se to při updatu na F4A nabídlo), tak důrazně doporučuji vlézt do BIOSu, nahrát ty defaultní nastavení a uložit (F10), po restartu znovu vlézt do BIOSu a nastavit si jej k obrazu svému.
    Naposledy upraveno uživatelem Libor A.: 01-09-2007 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Jaruna007
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Diky.. Diky.. Diky... Zitra jak bude cas jdu na to. Jinak zatim z desky prevlada spokojenost az nadseni z bezproblemovosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Jaruna007
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Tak to bylo fakt snadny. Diky za radu uz tam mam nejnovejsi soucasny bios F4a a jak rikam vse naprosto na 1*.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Libor A.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Jaruna007 Zobrazit příspěvek
    Diky.. Diky.. Diky... Zitra jak bude cas jdu na to. Jinak zatim z desky prevlada spokojenost az nadseni z bezproblemovosti...
    Není zač děkovat, rádi pomůžeme když víme jak, jindy zase potřebujeme pomoci my a na tom principu funguje vlastně fórum.
    Jinak nejlepší odměna je přidělení kladných "reputačních bodů" za příspěvek, který pomůže. Nebo naopak přidělení záporných bodů pro různé "prudiče" a zamořovače fóra nesmysly, flamem apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Libor A. Zobrazit příspěvek
    Jinak nejlepší odměna je přidělení kladných "reputačních bodů" za příspěvek, který pomůže. Nebo naopak přidělení záporných bodů pro různé "prudiče" a zamořovače fóra nesmysly, flamem apod.
    s tim bych chvilku pockal, dokud dotycny nebude mit 15 pripevku, jinak se reputace nezapocita...

    viz pravidla:
    4.1 - Počet reputačních bodů mohou ovlivňovat pouze uživatelé, kteří v rámci diskuzního fóra napsali minimálně 15 příspěvků a mají přiděleno minimálně 10 reputačních bodů (což je výchozí počet, který obdrží každý uživatel při zaregistrování).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Jaruna007
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    11

    Jo, vsim asem si, ze neslo udelit zadny rep. bod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    2

    prosím o radu k této desceo nainst.oper.systému WXP a ovladače zvuku k této desce sice zvuk jde včetně ovládání hlasitosti, ale nejde ovládat hlasitost mikrofonu, jezdec i hlasitost ve zvuky a zvuk. zařízení jsou neaktivní bílé. znovu jsem přeinstaloval ovladač odebral, nainst. starší verze a pak nové ale stále nic. přitom mikrofon je dobrý, v sousedním PC normálně funguje, na této desce taky ale velice slabě, (je v růžové zdířce).
    už si nevím rady, přeinst. WXp? díky za radu. (inovy@seznam.cz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    musis hledat. je to nejaky nastaveni zahrabany nekde v softu ke zvukovce... nekde se to tu nedavno resilo, je to proste mizerne udealny soft. skusim to pohledat kde to bylo...

    EDIT: mozna to bude neco takovyho: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=10197
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 27-10-2007 v 03:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    2

    díky za snahua odpověď ale i ten mixer od realteku je pro nastavení mikrofonu také neaktivní a tedy nefunkční. celej soft ke zvukovce už jsem prolezl ale nastavení mikrofonu nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. neviem najst audio driver
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-01-2011, 16:05
  2. Aký driver VIA HD AUDIO Deck
    Od lacream3 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 16:47
  3. Základní deska GA-MA69G-S3H
    Od Jiří Adam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-01-2008, 22:40
  4. DTS u GA-M55S-S3 a GA-MA69G-S3H
    Od Vrtak-CZ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 21:30
  5. MB GIGABYTE MA69G-S3H bez klávesnice
    Od librucha v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 10:15