Jaké levné 128GB SSD?
Ahoj,
akorát provádím upgrade pc a přemýšlím nad přechodem na SSD.
Problémem je cenová limitace do maximálně dvou tisíc.
Chtěl bych na něj dát systém a pár her a zbytek jet ze dvou obstarožních 500GB disků.
Co byste mi doporučili?
Nebo se vyplatí koupit výkoný 60GB jen pro systém?
Díky moc,
M.
akorát provádím upgrade pc a přemýšlím nad přechodem na SSD.
Problémem je cenová limitace do maximálně dvou tisíc.
Chtěl bych na něj dát systém a pár her a zbytek jet ze dvou obstarožních 500GB disků.
Co byste mi doporučili?
Nebo se vyplatí koupit výkoný 60GB jen pro systém?
Díky moc,
M.
Já provozuju systém (W7) na 64GB SSD a není to problém (stále 15GB volno), ale hru už na to nenacpeš... takže Crucial M500 120GB, dá se sehnat za cca 1900,-?
Ano, v CZC me stal 1889,- ale da se sehnat i za 1799,- na Alze ci mene v noname shopech ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ještě si pohrávám s jednou alternativou a to je koupit nový standardní plotnový disk zhruba ve stejné cenové relaci 1500-1900Kč. Jaký byste doporučili?
Pokud ti ta velikost staci a muzes jako datove uloziste pouzivat nejake starsi plotnove disky tak bych urcite vzal SSD
Jasny,
mam 2x 500GB jedno Samsung a druhy Seagate, ale obe jsou tak dobrych 4-5 let stary a vykonem se pri cteni jen obcas presounou pres 60MB/S, takze se bojim ,ze pri pripadnem pouzivani SSD jako systemoveho disku a techto dvou dedecku jako uloziste pro hry, tak by mohly cely system pri hrach brzdit a novy plotnovy disk by jejich vykon prekonal a i bez ssd by system znacne popohnal. Co myslite?
mam 2x 500GB jedno Samsung a druhy Seagate, ale obe jsou tak dobrych 4-5 let stary a vykonem se pri cteni jen obcas presounou pres 60MB/S, takze se bojim ,ze pri pripadnem pouzivani SSD jako systemoveho disku a techto dvou dedecku jako uloziste pro hry, tak by mohly cely system pri hrach brzdit a novy plotnovy disk by jejich vykon prekonal a i bez ssd by system znacne popohnal. Co myslite?
Nebo taky muzes hru kterou zrovna hrajes hodit na to SSD ... nevim kolik her hrajes zaroven, ale par se jich tam urcite vejde.
A ver mi ze rozdil mezi plotnovym diskem a SSD je hodne velky
A ver mi ze rozdil mezi plotnovym diskem a SSD je hodne velky
Jsem urcite pro SSD, lepsi 128GB - to provozuju ja, mam tam system a aktualni treba 3 hry, co zrovna hraju. Volno mam cca 20GB.
Nicmene, dovolim si poznamku, ze mam ostatni hry na plotnovem disku, a neni s tim problem. SSD Ti stejne ve hrach nepomuze, maximalne s rychlejsim loadovanim levelu a samotnym spustenim hry, ale oproti HDD to neni nijak vyrazne. Nebo alespon jsem se s tim u zadne hry nesetkal. Takze si pripadne kup 64GB a hry mej na klasickych HDD...
Nicmene, dovolim si poznamku, ze mam ostatni hry na plotnovem disku, a neni s tim problem. SSD Ti stejne ve hrach nepomuze, maximalne s rychlejsim loadovanim levelu a samotnym spustenim hry, ale oproti HDD to neni nijak vyrazne. Nebo alespon jsem se s tim u zadne hry nesetkal. Takze si pripadne kup 64GB a hry mej na klasickych HDD...
Urcite SSD, ted jsem upgradoval systemovy disk z rok staryho WD Blue 1Tb na Crucial M500 128GB a ten narust rychlosti je sakra znat. Nainstalovany mam Diablo 3+datadisk a NFS 2012, nejaky programy, office, windows a mam volno 45GB. Takze jeste 1-2 hry se mi tam vejdou. Stejne toho vic najednou nehraju :D