Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nahrazení kabelu pomocí wifi sítě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    2

    Dobrý den,
    můj primární cíl je dostat O2TV signál přes wifi k TV, která je daleko od routeru. Nejdřív bych to chtěl vyzkoušet na internetovém spojení.
    Koupil jsem si dvě zařízení gembird wnp-rp-002-w. Potřeboval bych poradit jak tyto zařízení nastavit aby mi na PC fungoval internet. Zapojení sítě přikládám jako obrázek. Informace co mě zajímají jsou tyto (pro obě zařízení (A,B)):
    DHCP - disable/client/server
    IP adres
    případně gateway

    Co jsem zkoušel
    port routru má internet
    obe dhcp na client - A 0.4, B 0.5, pc 0.6 -> z pc ping na 4 a 5 jde, ale ping 138 nejde a net nejde
    zarizeni jsou 5 cm od sebe, aby se eliminovalo rušení a slabý signál
    pokud se připojím z pc na sít co vytvoří zařízení A tak se na net dostanu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sit.jpg 
Zobrazení: 235 
Velikost: 42.7 KB 
ID: 29639  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    I když tvému popisu moc nerozumím, přesto mám na tvůj záměr svůj názor. Rozhodně bych wifi nechal pro NB, tablet apod., ale do TV bych jednoznačně táhl kabel. Navíc většina lidí, co znám, kteří si O2TV pořídili, tak jej pro sekání a jiné neduhy vraceli. Navíc, každý trouba, který se ti napíchne na kanál, bude ti přenos i rušit. Drát je drát - levný a hlavně spolehlivý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    O2 TV funguje pres multicast, musis mist dost specialni router aby to fungovalo, ty co mas to na 99,99% neumi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    O2 TV funguje pres multicast, musis mist dost specialni router aby to fungovalo, ty co mas to na 99,99% neumi
    Vzpomínám si, že jsem svého času držel v ruce od O2 nějakou potvoru s vlastním FW a s vlastními nakonfigurovanými porty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ano, routery od O2 maji prave proto upraveny FW aby tuhle funkcionalitu umoznovaly, da se to nakonfigurovat i na openwrt nebo mikrotiku, ale "normalni" zarizeni imho tohle neumi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    2

    Ano speciální zařízení stojí 3 500 a tohle jsem koupil za 2 x 600 a už to mám doma. A jak jsem psal stačí aby mi šel internet, což nejde a TV pude (povedlo se mi to nastavit, ale pak jsem měnil router a restartoval krabičky a nemůžu si vzpomenout co přesně jsem tam měl nastavený).
    Zvláštní je, že pokud krabička A má adresu 1.1 (je v jiné podsíti) tak i přes toto nastavení se NB připojený na sít A dostane na net (ping na krabičku nejde).
    Prosím žádné nepravdivé informace, že to nepude.
    Pro ty co by radili at použiji kabel. Můžou přiject s vrtačkou, hodně dlouhým vrtákem, spoustou lepidla, lišt, udělat si volný víkend a natáhnout ten kabel. A rušení fakt nevadí, v okolí je jedna slabá síť.
    Podle mě by se ty krabičky měli chovat jako repeater.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Z manualu toho moc nevyctu, ale toto je dulezite.
    In ’repeater’ mode the LAN port can be used as wired network connection.
    Nejspis to neumi udelat bridge a moznosti nastaveni jsou obecne velmi slabe na to, co s tim zamyslis udelat.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2017, 13:16
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 11:10
  3. Jak nasdílet internet pomocí kabelu ?
    Od Kubajs66 v sekci Sítě
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 15:58
  4. Připojení síte pomocí wifi routeru
    Od rudlus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 15:52
  5. Sítě: Sdílení internetu pomocí WiFi.
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-04-2009, 16:37