Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s externím HDD, zvuk při připojení

PavelGaure (2)|28.4.2014 20:56
Ahoj,

mám dotaz na problém se svým externím HDD. Už mi to přijde jako klišé dotaz, ale nikde jsem nenašel odpověď na svůj specifický dotaz. To, co můj externí HDD po připojení do USB dělá, je přesně toto:

Zvuk probíhá jen prvních 5 vteřin a poté nic a kontrolka na HDD bliká nepravidelně jako při normálním připojení. Značka je to Samsung a je pouze na usb kabel. Začal mi to nejspíše dělat po defragmentaci disku. V PC se nezobrazí. Ani při správě disků.

Prosím, aby se zde každý, kdo nezná řešení zdržel odpovědí typu, že to mám rozbitý apod. Nechci jej ještě nosit do servisu, když mě tehdy stál něco přes 1000, ale nyní bych za něj dal 2000. Rád bych tipy na nějaké programy, co by mi s mým problémem mohly pomoci. Rád bych zachránil i data na disku, pokud zde však nebude žádná jiná možnost, chtěl bych disk alespoň rozchodit. Vyloženě k datům nepotřebuji, stačily by mi jen názvy souborů na disku.

Díky za věcné odpovědi.

Pavel
j.albi (476)|29.4.2014 14:28
Vypadá to, že odešel do křemíkového nebe. Co je to za typ?
bastlir (328)|29.4.2014 23:20
Podle toho zvuku mně to připadá, že má málo šťávy. Proud nestačí na roztočení plotny a zároveň na elektroniku. Zkus to v jiném portu USB. Především bych HDD vyndal z rámečku a k PC jej na zkoušku připojil přímo.
Ještě jedna věc ... pravým tlačítkem na Počítač - Spravovat - Úložiště - Správa disků - podívej se, zda předmětnému disku nezmizelo přiřazené písmeno. Kdyžtak ho přiřaď.
PavelGaure (2)|29.4.2014 23:22
Tento s 750GB úložištěm

http://www.exasoft.cz/samsung-g2-portable-500gb-hdd-bily-externi-disk-2-5-5400rpm-usb-2-0_d42127.html

Zmiňoval jsem, že při správě disku se nezobrazí. Vyzkoušeno více portů i notebooků. Žel bohu, bezvýsledně. Pro jistotu jsem zkusil i jiný usb kabel, stejný výsledek.