Téma: Upgrade PC v ceně 17 500 - 20 000 Kč
Hollman
Co chci upgradovat
: Mother board, Ram paměti, CPU, Grafická karta, (SSD pro systém pokud uznáte za vhodné)
Aktuální konfigurace:
Myslím že irelevantní podle toho co potřebuji... Důležitý je asi jen case který v sobě má i zdroj a to:
http://interlink.tsbohemia.cz/case-arctic-cooling-miditower-silentium-t3-eco-80-550w-atx_d68350.html
Hard disky si ponechám staré klasika sata konektory. V případě že by někdo doporučil MB bez zvukové karty mám kvalitní Sound-blaster x-fi.
Další komentář:
Chtěl bych sestavu převážně pro hraní her, jak se říká v plné palbě.
+ Občasná práce ve photoshopu a s audio softwary.
MatherdetTo je docela zajímavé, ty máš doma prázdný case ?
HollmanMám v tom 775 základní desku od asusu která ale bohužel stářím odešla..... procesor intel core duo Exxx neznám přesné označení pc už nespustím.... 2x2,7Ghz. 4Gb ram taky nefunkční odešlo to společně s MB a nakonec nějakou postarší grafiku... prostě všechno jsou to věci které na aukru dnes jsou k dostání za pár stovek.. :) Proto jsem víc ani nezjišťoval a nedohledával. :)
Ještě edit: Case jsem zmínil protože si myslím že ten je poměrně kvalitní a i zdroj by ještě mohl pro nové železo stačit stejně jako Hardisky... :)
VencaX[QUOTE=Matherdet;556025]To je docela zajímavé, ty máš doma prázdný case ?[/QUOTE]
Mathe, já mam doma prázdný casy asi 3 :D
ICE_DJaký je to konkrétně zdroj?
VencaXMhm, pravděpodobně 550W z té skříně... zahraju si na Sherlocka a budu dedukovat, že skříň i zdroj jsou cca stejně staré jako celý PC, takže staré jako C2D Exxx = 5-6 let? I když ten zdroj běží do teď parádně, velice nedoporučuji jeho použití i nadále. 5 let je pro klasický zdroj (a to ještě OEM s casem) celkem dost dlouhá doba. Je možné, že je v pořádku, ale je i dost možné, že ti třeba za rok může odejít a vzít sebou třeba ještě základní desku a to bychom přece nechtěli.
Pokud jsem se spletl, tak se omlouvám :)
Matherdet[QUOTE=VencaX;556037]Mathe, já mam doma prázdný casy asi 3 [/QUOTE] Jo tak u tebe to chápu ale běžný uživatel asi nebude do casu skládat trička :D ...
Jinak PC bych koupil rovnou nové, i ten case snad nemá cenu použít (když se dá koupit Zalman T1 - nejlevnější varianta nebo Zalman Z9 - trochu lepší, za rozumnou cenu)
HollmanSherlock uhodl správně úplně všechno :D Jestli si myslíte že je opravdu lepší koupit i novou bednu a zdroj je možnost zvednout limit na 25 000Kč taže teď už se vlastně ani moc nejedná o upgrade... :D zbydou mi jen HDD a dokupovaná zvukovka... :D
MatherdetTak já bych se s tím moc nepáral http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1ZDN011UBK021NXZ0118BF011XEW012DPN012GJ901 Jak jsou staré disky ? Jestli by nebylo lepší je prodat za pár stovek a koupit taky nový ať je to se vším všudy...
VencaX[QUOTE=Hollman;556053]Sherlock uhodl správně úplně všechno :D Jestli si myslíte že je opravdu lepší koupit i novou bednu a zdroj je možnost zvednout limit na 25 000Kč taže teď už se vlastně ani moc nejedná o upgrade... :D zbydou mi jen HDD a dokupovaná zvukovka... :D[/QUOTE]
Dobře já :D jiank když to má být na hraní her, asi bych volil novou skříň taky, přecijen lepší airflow se u herního děla bude hodit vždycky ;).
Operační systém samotný nezmiňuješ, takže předpokládám že máš (a jiný než OEM z předchozího PC).
Takovej první nástřel. Ještě jedna otázka na úvod - chceš taktovat? Pokud ne, stačila by i obyčejnější deska, pokud ano, musel by se vzít i5-4670K. Fakt jen první nástřel. Koukal jsem už i na to, že jsou na trhu desky s chipsetem Z97, ale po typických problémech Intelu s prvními revizemi chipsetů bych asi volil klasiku Z87 ;). Paměti, skříň a zdroj jsou prověřené a kvalitní (skříň by se dala zaměnit třeba za Zalman Z11 Plus). U chladiče by se dalo připlatit za Mugen 4 a ještě se dá v rámci ceny pohybovat s grafickou kartou, třeba ta postnutá Matherdetem za to stojí, tuhle uvádím jako alternativu, pokud jsi zastánce jedné ze značek GK ;)
MatherdetVidím že ty jsi s rozpočtem nešetřil :D
... já byl milejší :D
MatherdetSamozřejmě bych se přikláněl k tvé verzi, ale jestli vezme třeba disk tak už je nad...
ICE_D[QUOTE=Matherdet;556055]Tak já bych se s tím moc nepáral http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1ZDN011UBK021NXZ0118BF011XEW012DPN012GJ901 Jak jsou staré disky ? Jestli by nebylo lepší je prodat za pár stovek a koupit taky nový ať je to se vším všudy...[/QUOTE]
AMD R9 280X? Co se stalo? :D Proc mu nedoporucis nVidii 770ku??! :D :D :D
Matherdet[QUOTE=NFG_ICE;556071]AMD R9 280X?[/QUOTE]
Cituji tebe:
[QUOTE=NFG_ICE;556071]social verze[/QUOTE]
:D
VencaX[QUOTE=Matherdet;556062]Samozřejmě bych se přikláněl k tvé verzi, ale jestli vezme třeba disk tak už je nad...[/QUOTE]
Tak dá se samozřejmě vzít levnější deska a skříň (jak je v příspěvku naznačeno) a už máš cca 1500-2000 navíc k rozpočtu, což na takový 1TB disk v pohodě stačí ;)