Zaměření pro: grafiku, CAD – Autodesk - AutoCad, Inventor; PTC MathCad; Adobe CC - Photoshop, Illustrator, InDesign
Platforma: Intel
Operační systém: Windows 7
LCD monitor: bez LCD
Poznámky a periferie:
Ahoj,
mohli byste mi prosím poradit s výběrem komponent pro novou pracovní stanici určenou především pro práci v grafickém a CAD softwaru - obzvlášť se pak jedná o tyto aplikace: AutoDesk AutoCad a Inventor (okrajově 3ds Max, Maya), balík Adobe CC (především Photoshop, Illustrator, InDesign) a PTC Mathcad?
Bohužel, při výběru komponent je potřeba vybírat pouze z těch obchodů, které mi dají na celou sestavu záruku, jako je např. program Alza Individual atd.
Požaduji minimálně 6ti jádrový procesor s výkonnou grafickou kartou, minimálně 256GB SSD + minimálně 1TB HDD a minimálně 32GB RAM tak, aby bylo možné v budoucnu paměť případně dále rozšířit (ideálně tedy 8 paměťových slotů). Ještě doplním, že sestava se NEBUDE dále přetaktovávat.
Maximální cena sestavy by se měla pohybovat okolo 65 000,- BEZ DPH, ale pokud bude konečná cena nižší určitě to nebude na škodu, naopak.
--------------------------------
Trochu už jsem hledal, co by přicházelo v úvahu a dávám ke shlédnutí svůj návrh sestavy:
Základní deska:
ASUS RAMPAGE IV EXTREME
CPU:
Intel Core i7-4930K
Chladič CPU:
NOCTUA NH-U14S / NOCTUA NH-D14 SE 2011
GPU:
NVIDIA GTX 780 Ti (zde váhám nad tím, od jakého výrobce zvolit grafickou kartu - pravděpodobně však MSI GTX 780 Ti Gaming 3G)
SSD:
Samsung SSD 840 PRO 256GB
HDD:
Western Digital Black 1000GB 64MB cache s Advanced Format
RAM:
Kingston HyperX Beast 64GB (8x8GB) DDR3 2133 CL11 XMP -> 64GB Varianta
CRUCIAL Ballistix Tactical 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL8 -> 32GB Varianta
DVD mechanika:
Samsung SH-224DB
Zdroj:
Seasonic P Series 660
Case:
Corsair Obsidian 750D
Cena v případě varianty s 32GB RAM pak vychází cca 56 000,- BEZ DPH
Cena v případě varianty s 64GB RAM pak vychází cca 63 000,- BEZ DPH
--------------------------------
Vím, že se jedná spíše o výkonnou herní sestavu, ale přijde mi, že by to mělo i tak naprosto bohatě stačit. Bylo mi doporučováno řešení CPU Xeon 1650 v2 s ECC RAM a např. nějakým Quadro řešením v podobě grafiky. Quadro jsme měli v předchozí stanici a myslím, že i s použitím GTX 780 Ti by neměl být k těmto účelům sebemenší problém, co se výkonu týče. Rád si však nechám poradit od zkušenějších - po pravdě, nejsem si moc jist ohledně těch RAM (2133MHz mi přijde zbytečnost, když se nebude přetaktovávat, ale na 64GB kity zatím moc testů a recenzí není). Dále bych potřeboval poradit s volbou skříně, aby se to vše zvládlo uchladit.
Mockrát tedy díky za jakoukoliv pomoc,
Kapky