Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
betisa
Co chci upgradovat
: CPU + paměti?.... nevím jestli i grafiku potom by cena byla asi vyšší
Aktuální konfigurace:
AMD PhenomII X4 960T,Asus Sabertooth 990FX,Asus Geforce 660GTX,
8GB DDR3-1600MHz Kingston2x4 GB,SSD Intel 120GB + Hdd 320GB,Zdroj-Corsair 520W
Další komentář:
Jelikož z her hraji hlavně wot které udajně využívá ke hře pouze jedno jádro zaměřil jsem se na upgrade procesoru kde mám tři favority,ale nechám si určitě poradit..k těm FX procesorům si nejsem jist zda bych nemusel upgradovat bios zakl.desky?
http://procesory.heureka.cz/srovnani-produktu--amd-fx-series-x8-fx-8320_-_amd-fx-series-x6-fx-6300_-_amd-fx-series-x6-fx-6350/?fromclipboard
Dál nevím jestli současné paměti jsou ok nebo zda by nebylo vhodnější nějaké novější??
Salamanderno, FX-8320 je ve vykonu na 1 jadro rychlejsi asi o 4%, tak nevim jestli se ti to vyplati.
Rada FX je zamerena hodne na multithread aplikace ...
Matherdet+ má nehoráznou spotřebu.
betisaTj.na tu spotřebu 8320 jsem taky koukal a co ten 6300 spotřeba rozumná ale nevím jestli by to byl tak výrazný krok dopředu....nevím jestli nebudu kecat nesmysly,ale podle toho co jsem načetl tak skok dopředu co se týká výkonu na jedno jádro by byl přechod na intel např.core i5 ...Jinak jakému CPU od intelu by se dal výkonem přirovnat ten muj phenomII 960T ? A třeba ten FX 6300 by se mohl rovnat kterému intelu?Díky
ICE_DFX6300 = i3 3220 v multithreadu... ve vykonu na 1 jadro ma i blby Pentium G vyssi vykon ;) Videl jsem megatesty v casopisu, kde otestovali asi 30 CPU v asi 50 testech a celkovy vykon byl FX8320=i5 3350P > i3-4130 > i3 3220> FX6300 ale pokud slo o hrz a vzkon 1 jadra, tak i5 4570 > i5 3350p> i3 4330> i3 3220> pentium G3220 > FX8350 > FX6300 Presny procenta Ti z hlavy nereknu :(
Na Tvym miste bych koupil i5 4570 a k tomu nejakou slusnou ATX desku s B75 chipsetem, napriklad: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1YXO011Z4O01
Pokud Ti to prijde moc, tak muzes vzit o generaci starsi Ivy Bridge (CPU bez integrovane grafiky je levnejsi) - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1YXO011Z4O01
john[QUOTE=betisa;556381]k těm FX procesorům si nejsem jist zda bych nemusel upgradovat bios zakl.desky?[/QUOTE]
zde mas verzi BIOSu
[QUOTE=Matherdet;556385]+ má nehoráznou spotřebu. [/QUOTE]
max. TDP 95W neni az takova hruza, v beznem provozu se vicemene "flaka", ale jo, Intel / ktery do teto desky nedas / je v tomto smeru lepsi ...
betisa[QUOTE=NFG_ICE;556387]
Na Tvym miste bych koupil i5 4570 a k tomu nejakou slusnou ATX desku s B75 chipsetem, napriklad: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1YXO011Z4O01[/QUOTE]
Přesně ten přechod na intel mi dlouho vrtá hlavou tu ZD koukám že máš taky tak asi víš co doporučuješ...CPU vůbec nevím tak dám na tebe..jinak mne ještě zajímá ty moje paměti Kingston, myslíš jsou dostačující a pujdou mě v te ZD Gigabyte a co GPU GTX660 bude kompatibilní s tou novou základovkou a poslední je zdroj 520w stačí?Díky
ICE_Djj, presne tohle mam a slape mi to jak hodinky ;) ale haswell bude vykonnejsi, takze jestli mas prachy, tak smele do toho, ja mel tu ZD uz driv na i3-3220, takze v ramci uspory penez jsem vymenil jen CPU...
K Tvym dotazum:
1. RAMky - pokud maji 1.5V tak jsou idelani, viuc nez 1600mhz neni treba, Intel vice neumi vyuzit
2. Zdroj 520W by mel stacit v pohode, Corsair sice neni TOPovka jako Seasonic, ale patri k tem lepsim znackam ;)
3. GTX 660 pojede jako po masle, dneska v podstate jakakoliv grafika jede v jakykoliv desce, protoze dnes kazda deska ma PCI-E, starsi slot AGP uz se davno nevyrabi... Me jede R9 280X, ktera je jeste cca o polovinu silnejsi a zravejsi nez 660ka a je to v cajku ;)
SalamanderJen tak premyslim nahlas ... opravdu je ten upgrade nezbytny?
Neprijde mi ze by byl vysledny rozdil vykonu umerny financnim nakladum na vymenu platformy.
Samozrejme muzes ty stavajici komponenty prodat, ale i tak nemyslim ze je to zrozna vyhodne.
Procesor mas pretaktovany? To by urcite hodne pomohlo
betisaNo cpu mi jede na 3.4MHz
Ono co se týká výhodnosti prodeje ať už komponentů nebo celých sestav,tak si myslím že to výhodné asi nebude nikdy..nebo možná neumím prodávat a nakupovat..
Ale pc a elektronika všeobecně jde pořád rychle dopředu a starší komponenty jsou pomalu bezcenné.
Salamandera zkousel jsi ten procesor odemknout na 6ti jadro?
jinak by mel jit pretocit na 3,8GHz (nebo i 4,2), takze jestli jdes po vykonu na jadro, zkusil bych to zatim takhle, jestli to treba nebude stacit ... Do upgradu bych se poustel az v pristi generaci (Skylake a desky se socketem 1151)