Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3TB disk rozdělen na 2048 GB a 746,52 GB

JohnyRusher (2)|8.5.2014 12:23
Dobrý den.
Zakoupil jsem si 128 GB SSD disk a po jeho mechanické instalaci jsem se vrhl na reinstalaci windows...
V rozdělení disků jsem naformátoval stávající 3 TB HDD a měl jsem 2 disky - 128GB SSD a 3TB HDD
Ale jakmile jsem chtěl vytvořit oddíl toho 3 TB disku velký celou svou velikostí... Tak mi windows rozdělil ten disk (ne oddíl, ale disk) a udělal z něj 2 disky... 2048 GB a 746,52 GB
A ještě horší na tom je, že se s tím 746,52GB diskem nedá vůbec pracovat... jakmile jsem u tamtoho 2048 zkusil dát rozšířit oddíl, tak mi to nabídlo rozšířit ho na plnou velikost.. ale jakmile jsem to udělal, vyhodilo mi to error... Tak jsem to nechal být, že si s tím pohraju pak ve správci disků ve windows... nainstaloval jsem W na to 128 GB SSD, ale ani ve spravci disků s tím 746GB "diskem" nejde nic dělat.. jsem z toho docela zoufalý... prosím o radu
Někde jsem četl, že windows nevytvoří oddíl větší jak 2048GB, ale to si odporuje s tím, že jsem předtím ten 3 TB disk měl rozdělen na 100 GB a zbytek....
Salamander (6177)|8.5.2014 12:56
Disk musi mit vytvorenou tabulku svazku GPT, ne MBR, to bude pravdepodobne ten problem.
JohnyRusher (2)|8.5.2014 13:07
Salamandře děkuji ti.
Zrovna jsem sem šel napsat, že to mám vyřešené.... jediné, co jsem udělal, tak jsem prohodil datové kabely disků a následně se mi svazek "rezervováno systémem" vytvořil na tom správném disku, tudíž jsem poté mohl ten 3TB převést na GPT.
SOLVED, děkuji :)
Ventero (1280)|9.5.2014 10:22
Kdyby to ještě někdo řešil, něco podobného, tak to také může být otázka HW. Starší kombinace MB a CPU měly limity pro max. velikost oddílu. Tuším, že můj první PC mohl naformátovat max. 40GB a můj druhý PC max. 80GB.