Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 53 z 53

Téma: Náhrada za Intel BOX na i5 3350P okolo 500Kc

  1. #46
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Super, diky za tip.

    Mam jen jeden dotaz. Kdyz je vetrak z BOXu nebo jaky koliv jiny s vrtuli rovnobezne k desce - ofukuje chladici kaskadu taky nebo to nema vliv? Ja totiz nemam na ni zadny pasivy a kdyby to nahodou pomahalo chlazeni, tak by bylo lepsi dat tam zase nejaky vetrak s vrtuli rovnobezne k desce, napr. ten co psal George...
    http://www.alza.cz/xigmatek-praeton-...0448.htm#popis

    jestli to nemam vliv, tak asi prubnu toho Sparťana
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Nakonec jsem nekoupil nic Bylo mi doporuceno, ze kdyz neslozim Tranquillo, tak at se v tom nehrabu a nekupuju nic ... Ale porad mi to vrta hlavou a asi se jeste k tomuhle tematu nekdy vratim
    =)

    aha, no já jsem kdysi taky sháněl chladič - akorát jsem musel vybírat z těch menších, aby se mi to vlezlo do skříně
    tenkrát jsem uvažoval o chladiči XIGMATEK LOKI co vesměs dostával dobré hodnocení na webu a potom o SCYTHE SAMURAI, ale ten už byl cenou dost vysoko
    no ARCTIC jsem moc nechtěl, mají na chladičích svoje upravené ventilátory
    SILENTIUM a RAIJINTEK AIDOS se tehdá v eshopech jeste neprodával
    Nakonec jsem skončil podle dobré rady u ALPENFÖHN SELLA, od bočnice mám konec heatpipe cca 1cm, chladím tím 65W APU od AMD. Oproti BOXu je to obrovskej rozdíl hlavně v hlučnosti (proto jsem ho kupoval). Teploty neřeším. Voltáž na procesoru jsem neměnil a frekvenci CPU jsem zvednul jen lehce.

    PS: Kdybych měl dneska vybírat znova, tak radši vezmu větší chladič (co se mi do bedny vejde), ať už to stojí za to.

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Mam jen jeden dotaz. Kdyz je vetrak z BOXu nebo jaky koliv jiny s vrtuli rovnobezne k desce - ofukuje chladici kaskadu taky nebo to nema vliv? Ja totiz nemam na ni zadny pasivy a kdyby to nahodou pomahalo chlazeni, tak by bylo lepsi dat tam zase nejaky vetrak s vrtuli rovnobezne k desce, napr. ten co psal George...
    http://www.alza.cz/xigmatek-praeton-...0448.htm#popis

    jestli to nemam vliv, tak asi prubnu toho Sparťana
    no jestli máš ve skříni trochu průvan od systémových vetilátorů, tak je to IMHO zbytečný - pokud máš na mysli desku co máš v popisu... Jinak s tvou skříní řešit polovičaté řešení s chladičem stočeným k desce je... takovej chladič patří někam do malinkaté bedýnky a ne do té kreatůry
    Naposledy upraveno uživatelem cefallu: 27-08-2014 v 22:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Super, diky za tip.

    Mam jen jeden dotaz. Kdyz je vetrak z BOXu nebo jaky koliv jiny s vrtuli rovnobezne k desce - ofukuje chladici kaskadu taky nebo to nema vliv? Ja totiz nemam na ni zadny pasivy a kdyby to nahodou pomahalo chlazeni, tak by bylo lepsi dat tam zase nejaky vetrak s vrtuli rovnobezne k desce, napr. ten co psal George...
    http://www.alza.cz/xigmatek-praeton-...0448.htm#popis

    jestli to nemam vliv, tak asi prubnu toho Sparťana
    Samozřejmě tu kaskádu chladí, ale pokud máš aspoň trochu průvan ve skříni (takže tam není jak v sauně), tak to nepřetaktovaný CPU napájet zvládne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Samozřejmě tu kaskádu chladí, ale pokud máš aspoň trochu průvan ve skříni (takže tam není jak v sauně), tak to nepřetaktovaný CPU napájet zvládne.
    Jedna se o desku Gigabyte B75-D3V bez chlazeni kaskady. Mam tam predni i zadni 120mm Enermax a v bocnici 200mm OEM dodany se skrini. Pruvan tam docela je, jen jsem si rikal, ze ten BOXak je prece jenom nejbliz a chladi tu kaskadu nejvic, tak aby ji vymena za vez nejak neublizila...

    Da se nejakym SW monitorovat teplota kaskady? Nebo tam neni cidlo a je jen na chipsetu a jadrech CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nejpřesnější je svépomocné měření (bezkontaktně, nebo kontaktně). Mám ověřeno, že teploty jednotlivých MOSFETů se v zátěži lišit klidně i o 10-15°C. Ovlivňuje to pochopitelně i konstrukce desky. U tvé to není na věž úplně ideální, ale zase i5 3350P není žádný extra žrout, takže bych z toho obavy neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Já si snad koupim novou desku s chlazenou kaskadou

    Tahle sla hezky dolu s cenou od doby co jsem si stavel soucane PC...
    http://www.czc.cz/asus-z77-a-intel-z77/126672/produkt

    A nebo tam muzu narvat tohle
    http://www.czc.cz/scythe-sckc-3000-k...142067/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    no když si vemu, že ten vzduch se ti po průchodu žebrama ohřeje a potom ohřátý "chladí" chipset... já bych se té věže nebál
    ono se to nezdá, ale když ti vyleze teplota na CPU přes 50°C tak vzduch po průchodu žebrama je docela teplý a nejlepší je ho hned vytáhnout ze skříně ven, ať ti nehřeje skříň a HW uvnitř
    radši bych si pošéfoval vyfukovací a nasávací ventilátor z/do skříně a CPU bych chladil věží, která bude mít nasměrovaný ventilátor tak aby to vyfukovalo teplý vzduch rovnou k ventilátoru co to hned foukne ze skříně ven

    tady mi kdysi radili ještě tento chladič Thermalright True Spirit 90 M a Scythe Katana, ale nevím jestli se to dnes ještě prodává

    btw. když to netaktuješ, tak není třeba desku dodatečně chladit =) pokud to teda nechceš provozovat 20 let

    narazil jsem, že se amd chipsety hřály např. při osazení vícejádrových CPU (např. 2jádro athlon vs 4 jádro athlon II), ale to je x let zpět

    ta deska od ASUSu vypadá pěkně, dá se říct že má i pěknou cenu =)
    Naposledy upraveno uživatelem cefallu: 28-08-2014 v 23:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Informace pro všechny sledující toto téma - konečně jsem se rozhoupal

    Koupil jsem Spartana a ve 100 procentní zátěži nejde CPU přes 53C, takže good
    Instalace jednoduchá, žadnej backplate, jen nacvakávací trny - určitě ho to udrží - má jen 330g

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150605_114328.jpg 
Zobrazení: 65 
Velikost: 1.01 MB 
ID: 30752 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150606_162735.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 1.18 MB 
ID: 30753
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Herní setava - i5-3350p a HD 7850
    Od Sebby v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-12-2013, 12:04
  2. i5-3350P nebo i5-3570K?
    Od Newstory v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-09-2013, 19:01
  3. Ideální sluchátka k mp3 za 500kc
    Od vincik v sekci Audio
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 17:17
  4. Myši: Vyber mysi kolem do 500kc
    Od cool.user v sekci Periferie
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 26-02-2009, 16:32
  5. amd alebo intel okolo 10 000,-
    Od otam85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 12:14