Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Neustálý restart pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    Zdravím, mám takový problém: pc mi jede v pohodě, ale někdy se náhle prostě začne samo restartovat pořád dokola, tak to chvíli vypnu, třeba za hodku zapnu a pak už zase jede v pohodě. Není v tom žádný řád, může jet třeba v pohodě 2 dny a pak zase ten restart. Disk by měl být ok, paměti by měly být ok, procesor ok, zdroj snad taky, tipuju to na základní desku... Neví někdo co bych měl ještě zkusit? testy jsem dělal: memtest, 3d mark, hd tune. tady je můj pc: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01125D011MPE01 Díky všem co poradí
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jak vypadaji teploty? Koukal jsi se dovnitr? Jestli jsou vsechny kabely spravne dorazeny, jestli je grafika napevno ve slotu? Zkousel jsi jet na integrovanou? Koukal jsi jestli je procesor resp. chladic dorazeny na procesor? Jsou vsechny vetraky ciste a bez prachu? Jak dlouho jsi projizdel ten memtest? Chce to nekolik hodin, idelane pres noc...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    Teploty jsou ok, kolem 30°C, koukal jsem dovnitř, kabely jsou ok, všechny jsem to zkoušel, na integrovanou jsem jet nezkoušel, ten chladic poznám jak? Jojo, bez prachu, ten memtest jsem bootoval z flashky, dělal se tak 40 minut a pak mi to samo napsalo že pass completed, press esc to exit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    14

    No ja si myslím, že máš slabý zdroj.... Máš tam 400W a keď si pozrieš technické údaje grafickej karty, tak tam sa píše, že potrebuješ 450W. Síce toľko karta určite neberie, ale býva to vypočítané na celú zostavu. Pre zaujimavosť skús pustiť PC cez nejaký wattmeter a zistíš koľko PC berie wattov. Samozrejme v závislosti na činnosti PC.
    Naposledy upraveno uživatelem Sir_Toudy: 18-05-2014 v 12:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    myslím že slušný: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000TM0 měl by to zvládat v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    14

    Moja zostava žerie sem tam aj 600W, ale radšej mám tam 1000 w zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    To je nesmysl, ja jsem provozoval na tomhle 400W zdroji 7850ku, ktera ma o 50W vyssi prikon nez 7770 a v pohode. Vsimni si hlavne udaje Max. spotreba karty - 81W, pridej procesor 77W a nejaky ty dalsi serepeticky jako disky, ramky, vetraky (vse si bere max. okolo 5W kus), tak Ti vyjde, ze pres 200W to zrat proste nemuze. Takze 400W zdroj by utahle takovyhle sestavy dve

    No s tim chladicem, proste za nej zkus jemne zatahat, jestli se nevikle, jestli ne, tak je to v pohode. A hlavne pokud jsou teploty OK, tak tam problem by byt nemel...

    Asi zbytecnej dotaz, ale reinstall systemu predpokladam probehl?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    Aha, tak chladič je ok. No reinstall neproběhl.. Nějak se do toho nehrnu, ani nevím jak to funguje, to mi data asi nezůstanou že? Ale napadlo mě, že jestli je chyba v systému, tak jsem tak před měsícem dělal image disku, tak bych ho tam mohl dát, tam je ten systém novější, třeba tam ta chyba ještě nebude, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    No, nejlepsi by bylo data zazalohovat (externi harddisk, flashka, DVDcka), a pri re-installu naformatovat harddisk. Mas ten disk aspon rozdelenej, abys formatoval jen tu cast, kde mas system? Pak Ti data na jinem pismenku disku zustanou. Napriklad mas C: 200GB a D: 800GB a kdyz zformatujes C-cko, tak prijdes jen o to co je na te casti a ten zbytek na D-cku zustane nedotceny

    V BIOSu zvolis boot z DVD, PC si nenacte win z HDD, ale instalacku z DVD a v ramci te instalacky dostanes moznost zformatovat HDD, je to vcelku jednoduchy, jen je vopruz, ze pak musis nainstaolvat vsechno, cos mel nainstalovano pred formatem - ovladace i programy...

    No ale pro zacatek muzes zkusit ten image....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    Rozdělené to bohužel nemám, a tu zálohu jsem právě dělal ten image, at to mám všechno spolu, protože už mi předtím odešel 2x disk... Když se to začne příště restartovat, tak tam teda zkusím dát tu image. Takže to tipujete na pokažený systém? Nebo to může být i něco jiného? btw. jak se jen tak od sebe rozesere systém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    14

    Tak neviem.... Asi to píšu v technických údajoch len tak :-)
    Zo skúsenosti viem, že moja grafika nechcela fungovať, keď som mal použitý 600W zdroj a pritom si maximálne berie podľa technických údajov okolo 500w. Minimálne treba 850W zdroj. Bližšie info viď: http://graficke-karty.heureka.sk/asu...5/specifikace/

    A To mi teraz PC žerie cca 250w keď nič nerobím a predsa potrebujem minimálne 850w zdroj.

    V tomto prípade postačuje 400W zdroj na činnosť vo windowse, ale ako náhle sa požaduje na zostavu výkon, tak potrebuje PC aj poriadne Ampére :-)
    Však to je len môj postrech.... Treba vyskúšať silnejší zdroj a nie šlapať na hrane....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    6

    Nemyslím si, že to bude zdrojem, už podle toho co psal NFS_ICE, navíc ten pc už mám zhruba rok, a začala se to dít až teď, a to jsem byl normálně ve windowsech, nehrál jsem žádnou hru..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    14

    Skús takýto obyčajný wattmeter a budeš vidieť reálnu spotrebu Tvojho PC: https://www.google.sk/search?q=merac...ie%3B200%3B200.
    Ja to mám stále na očiach a keď testujem PC, tak vidím koľko to wattov žerie... A naviac mi Žralo PC pri mineri, kde sa spotreba udržovala aj na vyše 700W...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    14

    Však časom začne zdroj vykazovať kolísavé napätie z dôsledku jeho nie vhodného použitia. A netreba prehľiadnuť účinnosť zdroju. V Tomto prípade je to 85%. Už som v minulosti riešil výmenu zdrojov na PC s podobnéj príčiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Ebri Zobrazit příspěvek
    Rozdělené to bohužel nemám, a tu zálohu jsem právě dělal ten image, at to mám všechno spolu, protože už mi předtím odešel 2x disk... Když se to začne příště restartovat, tak tam teda zkusím dát tu image. Takže to tipujete na pokažený systém? Nebo to může být i něco jiného? btw. jak se jen tak od sebe rozesere systém?
    No jsou to windows, ty narozdil od listi nepadaj jen na podzim To se proste stat muze, ja nerikam, ze je to urcite systemem, ale minimalne bych zkusil reinstall nez pobezim reklamovat desku

    Citace Původně odesláno od Sir_Toudy Zobrazit příspěvek
    Tak neviem.... Asi to píšu v technických údajoch len tak :-)
    Zo skúsenosti viem, že moja grafika nechcela fungovať, keď som mal použitý 600W zdroj a pritom si maximálne berie podľa technických údajov okolo 500w. Minimálne treba 850W zdroj. Bližšie info viď: http://graficke-karty.heureka.sk/asu...5/specifikace/

    A To mi teraz PC žerie cca 250w keď nič nerobím a predsa potrebujem minimálne 850w zdroj.

    V tomto prípade postačuje 400W zdroj na činnosť vo windowse, ale ako náhle sa požaduje na zostavu výkon, tak potrebuje PC aj poriadne Ampére :-)
    Však to je len môj postrech.... Treba vyskúšať silnejší zdroj a nie šlapať na hrane....
    Ty technicke specifikace jsou nadhodnocene kvuli lidem, ktery si kupujou srajdy typu EuroCase, Approx, LC Power a dalsi shit znacky, tam opravdu potrebujes vyssi vykon zdroje, aby to slapalo. U kvalitniho zdroje staci se ridit TDPckem jednotlivych komponent. Jak mi jinak vysvetlis, ze moje R9 280X ma doporuceny zdroj 750W a v klidu mi bezi na 500W Seasonicu? Zadne restarty, zadne zasekavani, proste bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. restart PC
    Od Jenik13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2014, 20:05
  2. WiFi, neustaly recconect a timed out
    Od john v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 14:27
  3. Restart pc
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-07-2011, 10:38
  4. Restart PC u her
    Od H@k1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2009, 23:50
  5. neustálý reset pc
    Od toreador v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-04-2008, 00:30