Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problém se zvukovou kartou – nedetekují se připojené reproduktory

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Ahoj všichni, mám problém se zvukovou kartou, resp. s integrovanou zvukovou kartou na desce Gigabyte GA-78LMT-S2P v5. Je to Realtek a za boha ji nemožu spustit. V BIOSu je zaplá, ovladače aktuální.. Budu rád za každou radu. Přikládám pár screenů.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: repro.png 
Zobrazení: 184 
Velikost: 3.22 MB 
ID: 29780   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: repro2.png 
Zobrazení: 171 
Velikost: 3.23 MB 
ID: 29781   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: repro3.png 
Zobrazení: 183 
Velikost: 2.71 MB 
ID: 29782  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Zdá se mi to anebo Ti na třetím screenu nesvítí zelená zdířka, což diagnostikuje připojené reproduktory, resp. nyní nezapojené?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zdá se mi to anebo Ti na třetím screenu nesvítí zelená zdířka, což diagnostikuje připojené reproduktory, resp. nyní nezapojené?
    Ano nesvítí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    A máš na zadním panelu do zelení zdířky zapojeny reproduktory?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A máš na zadním panelu do zelení zdířky zapojeny reproduktory?
    Ano, nejsem zase úplný negramot :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    To si nemyslím, jen začínám od toho nejsnadnějšího řešení. Ostatně pokud není nikterak připojené zařízení detekováno, obávám se, že bude problém buď v samotných reproduktorech či zvukové kartě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To si nemyslím, jen začínám od toho nejsnadnějšího řešení. Ostatně pokud není nikterak připojené zařízení detekováno, obávám se, že bude problém buď v samotných reproduktorech či zvukové kartě.
    Repro jde, zkoušeno na mobu a na interní zvukovce to taky jede, ale na té integrované na desce prostě nejde nic ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Zkusil bych i jiné zdířky, pamatuji si že jsem u někoho řešil stejný problém a byl vadný konektor, respektive jeho část která detekuje vložený jack. Dal jsem to tehdy na výstup zadních satelitů, zvukovka detekovala připojené repro a někde v nastavení zvukovky jsem nastavil stereo.

    Pokud tam bude nějaký vážnější problém tak bych se tím nezabýval a rovnou koupil druhou zvukovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To si nemyslím, jen začínám od toho nejsnadnějšího řešení. Ostatně pokud není nikterak připojené zařízení detekováno, obávám se, že bude problém buď v samotných reproduktorech či zvukové kartě.
    V repracích těžko. Detekce probíhá na bázi rozpojení kontaktu při nacpání jacka.

    Nemáš tam připojen audio-frontpanel? Odpoj ho, případně, a po restartu zkus znovu. Můžeš ještě potom zkusit reinstall balíku ovladačů a správce.

    Deska není v záruce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od Ventero Zobrazit příspěvek
    V repracích těžko. Detekce probíhá na bázi rozpojení kontaktu při nacpání jacka.
    Opravdu? ...

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    No, mě to z toho obrázku pořád vychází - do IN jde signál a vychází OUT, při zastrčení jacka se tato trasa přeruší, signál jde do repráku a nedetekcí zpětného signálu dochází k detekci použití zdířky. Však to tam je zakroužkovaný (nevím jestli byly kroužky dodělány tebou).

    Nebo si ze mě děláš srandu :-) ?

    Ale jestli je to jinak, tak se rád poučím. I jen teorie, jak jinak by to bylo ještě možné by byla přínosná.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 25-05-2014 v 21:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    A jaký signál je vysílán na vstup IN z reproduktorů do zvukové karty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Ze zvukové karty je vysílán (přiveden) signál do pinu IN, který putuje zpátky přes pin OUT. Nacpeš-li jacka, tak signál z pinu IN jde již do repra (i hladinový signál je signál) a přerušením kontaktu již nejde k pinu OUT a tedy ani zpět do zvukové karty. Na čipu je tedy zpětná detekce signálu 0 negována a tím je vyhodnocena detekce použití zdířky na 1.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 25-05-2014 v 22:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: img1-000000.gif 
Zobrazení: 171 
Velikost: 23.2 KB 
ID: 29805


    A kde je podle tebe rozpor? Zv. karta na základě spojených/rozpojených pinů 2-3 nebo 4-5 detekuje zda je vložen konektor a nebo není. Stejný konektor najdeš i na starém kazeťáku nebo diktafonu, když tam strčíš sluchátka tak automaticky přestanou hrát repráky.

    http://www.pdfdoc.ru/connectors/audi...101-4-513-0421

    Edit: Ventero mě předehnal a ještě to vysvětlil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Se ptáš koho ? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém se zvukovou kartou
    Od deejaywolf v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-05-2014, 13:15
  2. problem so zvukovou kartou
    Od xhank v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-07-2013, 15:13
  3. Problém se zvukovou kartou na desce Asus K8V-MX
    Od killabeez v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-11-2012, 21:03
  4. problem se zvukovou kartou realtek
    Od groovejumper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 18:42
  5. Problém se zvukovou kartou od ST-Lab
    Od fandaa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 21:21