reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Při zapínání se pc restrtuje

mariaki (116)|27.5.2014 19:29
Zdravím, mám takový problém, Když zapnu pc tak naběhne normálně win xp a když tam má vyběhnout vítejte tak akorát černě blikne a restartuje je a takhle pořád dokola a někdy hned jak se ukáže název desky spadne. Nevíte někdo co stím? Pro info Paměti jsem zkoušel - jdou, zdroj taky, s jinou gk to dělá taky. A ještě něco než tohle začalo dělat tak jsem procesor přetaktoval na nejvyšší hodnotu. Myslíte že to je procesor? nebo mb nebo hdd. Jediné tyto tři věci jsem ještě nevyměnil. Poprvé to nastalo když jsem instaloval sp1 tak v průběhu to spadlo potom. Ale při přeinstalování to nespadne nikdy a pak to párkrát zapnout jde ale jak zašnu instalovat sp tak se to restartuje 1 nebo 2 to jde a pak už se to ani nezapne jak jsem popisoval na začátku. Je možné že to způsobuje stará pasta? Zaráží mě na tom procesoru tmavé proužky.
IMG_20140527_192622.jpg
johny__g (6387)|27.5.2014 20:28
A to přetaktování jsi už zrušil? Bohužel jsi nám neřekl nic o konfiguraci PC, takže těžko říct. Co znamená "paměti jsem zkoušel - jdou"?
mariaki (116)|27.5.2014 20:45
Ano dal jsem ho na nejnižší hodnotu na kterou jel bez problému nějakou dobu. Potom jsem ho postupně taktoval to ještě šel ale pak když jsem ještě přidal tak se mi najednou začal sekat film restartoval se pc a pak už jen dokola jak jsem popisoval na začátku. Pak ještě naskočil tak jsem tomu nevěnoval pozornost ale nešla zapnou žádná hra. házelo to chyby něco o paměti. A restartoval se Pak už nešel pc zapnout vůbec vyměnil jsem IDE kabel a pak jsem ho přeinstaloval ale při instalaci ovladačů mb vše v pořádku ale při instalaci ovladače gk se restartoval ale nakonec se to podařilo potom SP1 to se v průběhu restartoval a pak už jak jsem popisoval. Konfigurace pc: Zdroj micase 400W, cpu: amd athlon 2500+, ram a-data a transcend ale nejde ani s jinýma. gk - nvidia geforce mx 440, hdd segate 80gb, motherboard: Asus a7v8x-x pokusím se sehnat podobný procesor.
john (877)|27.5.2014 21:50
BIOS jsi resetoval?
mariaki (116)|27.5.2014 22:27
Ano na default nemuze byt stara teplovodiva pasta na cpu? Je tvrda zhrudkovatela a jsou na cpu divne cerne carky viz fotka u prvniho prispevku.
johny__g (6387)|28.5.2014 07:04
Já teda na CPU nic divnýho nevidím. Jestli jsi procesor vyndával, tak jsi určitě dal pastu novou, ne? Pokud ne, je to velká chyba. Ovšem dle chování bych to viděl na desku nebo paměti. Zkoušel jsi memtest, nejlépe vždy s jednou pamětí a nechat jet pár hodin? Zdroj "micase" taky nebude to pravé ořechové, může to mít na svědomí i on.
Ventero (1280)|28.5.2014 12:01
Oddíl HDD může být poškozen, nebo může mít defekt samotný HDD. Vem HDD, připoj k jinému PC a zjisti jestli dobře čte data na systémovém oddílu. Třeba i zkontroluj pomocí SW.
mariaki (116)|28.5.2014 15:09
hdd je v pořádku a paměti taky jediné co jsem ještě neměnil je základní deska a cpu takze to skusim jeste s jiným cpu a pak se uvidí ale ta pasta už bylo dost tvrdá a zdrudkovatelá a já anižbych jsem to věděl jsem ho přetaktoval a to mu asi vadilo. S jiným zdrojem taky nejde.