Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nefunkční připojení k wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    mám problém s připojením k domácí síti wifi.
    Náš router je rozdělěný na tři wifi abychom si doma netahali po síti viry. Na mém notebooku ale funguje asi tak jeden týden v měsící. Divný ale je, že když se na mojí wifi připojí otec s mobilem tak mu funguje kdykoli bez problémů.
    Nemyslím, že by byl problém v ntb, protože na wifi u kámoše se bez problému připojím.

    Za pomoc díky a pokud už tu podobný téma bylo tak se omlouvám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Místo 3 sítí bych udělal jednu a do firewallu dal jednoduché pravidlo pro AP isolation.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    334

    Asi nechápu souvislost rozdělení wifi s virama. Žádný router tě sám o sobě od virů neuchrání. Tady se jedná o ochranu vnitřní sítě před přístupem zvenčí. Proto, jak tu navrhuje durib, nastav jen jednu síť, ale pokud to router umožňuje, nastav filtr MAC adres.
    Že ti připojení funguje u kámoše, není žádný argument. Tuším, že na NB máš osmičky. Pokud ano, přejdi na Win7 a budeš mít po problémech. Existuje totiž trojlístek pasystémů - Milenia - Visty a Win 8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,578

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Asi nechápu souvislost rozdělení wifi s virama. Žádný router tě sám o sobě od virů neuchrání. Tady se jedná o ochranu vnitřní sítě před přístupem zvenčí. Proto, jak tu navrhuje durib, nastav jen jednu síť, ale pokud to router umožňuje, nastav filtr MAC adres.
    Že ti připojení funguje u kámoše, není žádný argument. Tuším, že na NB máš osmičky. Pokud ano, přejdi na Win7 a budeš mít po problémech. Existuje totiž trojlístek pasystémů - Milenia - Visty a Win 8.
    To má dotyčný kvůli nějaký blbosti vyhodit 2500kč za novej systém?


    Otevři si v notebooku síťová připojení a zkontroluj, zda nemáš nastavenou IP napevno (a kamarád má náhodou nastavenou síť tak, že ses trefil a funguje to).

    Pak bych případně pokračoval resetem "postiženého" routeru do továrního nastavení a znovunastavení všeho od nuly - tím se vyloučí chyba v nastavení (např. DHCP přidělující IP podle MAC adresy a u tvého ntb má nastavenou blbost) a vyhodíš tu blbost s 3 sítěma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    3

    Filtr MAC adres a Win7 mám celou dobu.
    To nastavení jediný wifi bohužel nezáleží na mě, fotr mě k tomu odmítá pustit. Chci jen vědět, jestli existuje něco, co můžu udělat od počítače aby nebylo třeba sahat na router.
    Navíc přes kabel to normálně funguje .. jen ta wifi má nějaký problém.
    Naposledy upraveno uživatelem hadrhadrovic: 11-06-2014 v 15:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Filtr MAC je na prd, akorát obtěžuje a nic neřeší.
    Od počítače se můžeš připojit na router a změnit nastavení.
    Tátovi ukaž tohle vlákno a teď něco pro něj: 3 wifi sítě jsou zhovadilost, zvláště když existují pouze proto, aby na jednotlivá zařízení nebylo navzájem vidět. Toto chování zastane jednoduché pravidlo ve firewallu (najdi si AP isolation).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    423

    Taky může pomoci nový firmware routeru, nebo ovladače wifi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2017
    Příspěvků
    3

    Dobrý den přes kabel modem to pořad pořád výpadký mě tě mám router nově ale rychlost internet 21 mb/s ale přes kabel 23 mb/s tak nevím kde chyba jeslí u poskytovatel o2 nebo v router prosím poradit Děkuji Vojtíšek
    Naposledy upraveno uživatelem Miroslav87: 05-12-2018 v 09:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefunkční připojení LAN
    Od Darkhunter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-05-2013, 23:37
  2. Nefunkční usb wifi adapter OMEGA
    Od torrykk v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-09-2011, 15:36
  3. Nefunkční připojení k internetu
    Od Digo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 18:54
  4. nefunkční připojení k netu
    Od astec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-07-2009, 22:51
  5. Nefunkční internet přes WiFi
    Od Lukas.Manak v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 12:50