Dobry den, chtel bych vas poprosit o radu s port forwardingem. Stravil jsem s tim asi dva dny, obeslal ruzne O2 podpory, ale bezuspesne.
V domaci siti bych si chtel zalozit FTP server (Filezilla) pro pristup z verejne site. Poskytoval O2 telefonica, modem DLINK DVA-G3671B. Nastavil jsem port forwarding (viz priloha), IP adresu dle adresy serveru, kde je filezilla instalovana a presto se nelze z verejne site pripojit.
Neni problem Filezilla programu, nebot po LAN siti se na FTP pripojim a stejne tak po VPN (pomoci Hamachi) z verejne site.
Pozn. verejnou adresu mam.
DLINK DVA-G3671B
Filezilla server
windows 7 ultimate
Dekuji za radu.
M.Bitman
V domaci siti bych si chtel zalozit FTP server (Filezilla) pro pristup z verejne site. Poskytoval O2 telefonica, modem DLINK DVA-G3671B. Nastavil jsem port forwarding (viz priloha), IP adresu dle adresy serveru, kde je filezilla instalovana a presto se nelze z verejne site pripojit.
Neni problem Filezilla programu, nebot po LAN siti se na FTP pripojim a stejne tak po VPN (pomoci Hamachi) z verejne site.
Pozn. verejnou adresu mam.
DLINK DVA-G3671B
Filezilla server
windows 7 ultimate
Dekuji za radu.
M.Bitman
O2 ti nejspíše neposkytuje veřejnou IP adresu. A jsi si doufám vědom nebezpečnosti FTP jako takového.
Dobry den,
verejnou adresu mam, jak jsem psal. Tedy alespon to O2 tvrdi. Volal jsem tam asi 3x a nezavisle to potvrdili vsichni poradci.
verejnou adresu mam, jak jsem psal. Tedy alespon to O2 tvrdi. Volal jsem tam asi 3x a nezavisle to potvrdili vsichni poradci.
Zde https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 si prověř, jestli máš otevřený onen port 20 a 21.
EDIT: a ještě se podívej na význam Schedule rule- never
V případě NATované sítě port 21 slouží pouze k navázání spojení. Je ještě potřeba nastavit rozptyl passiv portů a forwardnout i passiv porty.
Jak v případě NATované sítě? Od toho je přece port forwarding, aby jsi to nasměroval kam chceš přes NAT. Pro FTP port 21 stačí (zkušenost s vsftpd).
[QUOTE=durib;557846]Jak v případě NATované sítě? Od toho je přece port forwarding, aby jsi to nasměroval kam chceš přes NAT. Pro FTP port 21 stačí (zkušenost s vsftpd).[/QUOTE]
Osobně mám lepší zkušenosti s pevným nastavením passiv portů a jejich forwardem - to funguje opravdu spolehlivě (oproti upnp bez pevného směrování passiv portů).
Osobně mám lepší zkušenosti s pevným nastavením passiv portů a jejich forwardem - to funguje opravdu spolehlivě (oproti upnp bez pevného směrování passiv portů).
Zde https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 si prověř, jestli máš otevřený onen port 20 a 21.
Jak mam poznat, zda je otevren...?Prikaz never dle O2 slouzi k tomu,ze se pravidlo shedule neuplatnuje vubec...Zkousel jsem vsak i obe moznosti..never i always, obe bez uspechu.
Jaky rozsah passive portu mam nastavit a co posleze zkusit do nastaveni port forwardingu?
Jak mam poznat, zda je otevren...?Prikaz never dle O2 slouzi k tomu,ze se pravidlo shedule neuplatnuje vubec...Zkousel jsem vsak i obe moznosti..never i always, obe bez uspechu.
Jaky rozsah passive portu mam nastavit a co posleze zkusit do nastaveni port forwardingu?
Determine the status of your
system's first 1056 ports
IP 85.70.202.8*
----------------------------------------------------------------------
GRC Port Authority Report created on UTC: 2014-06-10 at 18:01:39
Results from scan of ports: 0-1055
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested
ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.
TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.
system's first 1056 ports
IP 85.70.202.8*
----------------------------------------------------------------------
GRC Port Authority Report created on UTC: 2014-06-10 at 18:01:39
Results from scan of ports: 0-1055
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested
ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.
TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.
Tohle: "0 Ports Open" je ten problém. Vyzkoušej jak s never, tak s always (nezapoměň při změně restartovat router). Pokud nepomůže, tak buď ti nefunguje port forward, nebo u FTP serveru máš nějak nastaveno- přijmout pouze z LAN (nebo tak něco).
A napiš sem adresu, kterou máš na WAN routeru (něco takového by mělo být v záložce status).
A napiš sem adresu, kterou máš na WAN routeru (něco takového by mělo být v záložce status).
Zkusil jsem shedule always i never a stale nic.Respektive stejny vysledek:
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
V priloze posilam i nastaveni FTP Filezilla, z LAN site se na server dostanu (pri zadani IP ve formatu 10.0.0.12) ale pri zadani IP
85.70.202.** bez uspechu.
Product Page: DLINK DVA-G3671B
Firmware Version: O2_1.04_b114_20101209
Ve WAN statut je:
Preferred DNS Server: 194.228.41.**
Alternate DNS Server: 194.228.41.***
Default Gateway: ppp0
aj.(LAN a WIFI INFO: Mac adress, IP local, ...
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
V priloze posilam i nastaveni FTP Filezilla, z LAN site se na server dostanu (pri zadani IP ve formatu 10.0.0.12) ale pri zadani IP
85.70.202.** bez uspechu.
Product Page: DLINK DVA-G3671B
Firmware Version: O2_1.04_b114_20101209
Ve WAN statut je:
Preferred DNS Server: 194.228.41.**
Alternate DNS Server: 194.228.41.***
Default Gateway: ppp0
aj.(LAN a WIFI INFO: Mac adress, IP local, ...
[QUOTE=mbitman;557874]pri zadani IP ve formatu 10.0.0.12[/QUOTE]
Ale přesměrováno máš na 10.0.0.3 podle obrázku v prvním příspěvku. Pak bych na 2. a 3. obrázku z FTP zkusmo odškrtnul ty zatržítka.
Chtěl jsem vědět WAN IP, abych ji porovnal s tou 85.70.202.** a definitivně tak potvrdil, že máš veřejnou IP.
Ale přesměrováno máš na 10.0.0.3 podle obrázku v prvním příspěvku. Pak bych na 2. a 3. obrázku z FTP zkusmo odškrtnul ty zatržítka.
Chtěl jsem vědět WAN IP, abych ji porovnal s tou 85.70.202.** a definitivně tak potvrdil, že máš veřejnou IP.
Vim,,zkousel jsem na jinem pc, abych vyloucil i chybu software a druhy pc ma jinou IP adresu.
Moje IP je 85.70.202.87
a WAN IP nevim, kde najit...
je tu
Preferred DNS Server: 194.228.41.65
Alternate DNS Server: 194.228.41.113
Moje IP je 85.70.202.87
a WAN IP nevim, kde najit...
je tu
Preferred DNS Server: 194.228.41.65
Alternate DNS Server: 194.228.41.113
Asi vse vypada na hardwarovou chyby toho O2 routeru,ze?
Pokud nepujde,tak holt asi budu muset nadale resit pres VPN HAMACHI apod.
Blby je,ze jsem to chtel zkusit, nebot vazne uvazuji o NAS serveru (hodne cestuji a potrebuji zalohovat casto data a zejmena fotografie
odnekud domu) a takto vypada, ze pokud si ho koupim, fungovat nebude.
Pokud nepujde,tak holt asi budu muset nadale resit pres VPN HAMACHI apod.
Blby je,ze jsem to chtel zkusit, nebot vazne uvazuji o NAS serveru (hodne cestuji a potrebuji zalohovat casto data a zejmena fotografie
odnekud domu) a takto vypada, ze pokud si ho koupim, fungovat nebude.
Ještě můžeš zkusit nějaký program, který port forward "vyžaduje" a sám jeho přítomnost zkontroluje. Namátkou mne teď napadá jenom RetroShare.
Jinak jak už jsem psal a teď jsi mi to potvrdil- důrazně doporučuji nepoužívat FTP protokol na přenos dat, zejména fotografií! Zkus raději založit SFTP server na portu 22, nebo rovnou třeba OwnCloud.
Jinak jak už jsem psal a teď jsi mi to potvrdil- důrazně doporučuji nepoužívat FTP protokol na přenos dat, zejména fotografií! Zkus raději založit SFTP server na portu 22, nebo rovnou třeba OwnCloud.