Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Jak se projevuje špatný procesor.

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Zdravím, poradí mi někdo jak se projevuje špatný procesor? Mám takový dojem, že je spálený ale zaráží mě, že pc jde zapnout ale jakmile příjde na pc nějaká zátěž tak spadne. Začalo se to dít až potom co jsem procesor přetaktoval. Mám Athlon 2500+
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    A vratil jsi nastaveni do puvodnich hodnot? Neprehriva se?
    Pokud bys ho spalil tak by PC neslo vubec zapnout ... a navic "novejsi" Athlony uz snad mely teplotni cidla
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    A vratil jsi nastaveni do puvodnich hodnot? Neprehriva se?
    Pokud bys ho spalil tak by PC neslo vubec zapnout ... a navic "novejsi" Athlony uz snad mely teplotni cidla
    Ono to tak úplně není. Sám jsem kdysi přetaktoval procesor a podcenil jsem chlazení a prostě jsem jej tzv. načal. Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul.
    Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu. Předpokládám ale, že tazatel jejich kontrolou začal. A také ... zda sedí a je namazaný pastou chladič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Athlon 2500+ do socketu A? Ten žádné tepelné a jiné ochrany nemá. Nicméně to co popisuješ může způsobovat nejen vadný CPU. Musíš testovat postupně jednotlivé komponenty. ideálně na čistém systému, aby se vyloučila SW chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Athlon 2500+ do socketu A? Ten žádné tepelné a jiné ochrany nemá. Nicméně to co popisuješ může způsobovat nejen vadný CPU. Musíš testovat postupně jednotlivé komponenty. ideálně na čistém systému, aby se vyloučila SW chyba.
    S tím souhlasím. Já navíc (pokud tam jsou) vytáhnu z desky všechny karty. Tedy až na GK, pokud není integrovaná. Svého času u jednoho PC zlobila karta se SATA.
    Ale z 95% tipuji CPU, pak možná zdroj a to ostatní. To zatracené přetaktovávání!

    Ještě si vzpomínám ... některé bordy v BIOSu umožňovaly vypnout teplotní alarm a rovnou vypínaly PC. Takže ještě se podívat na nastavené limity.
    Naposledy upraveno uživatelem bastlir: 12-06-2014 v 10:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Díky za rady, chtěl jsem vědět jestli by to nemohlo být deskou pravděpodobně to bude tím že tam byla stvrdlá stará pasta a já jak jsem zkoušel jestli chladič sedí tak jsem ji nejspíš odělil a pak už nevedla jak má. Ale stalo si mi to co jste popisoval bastlir "Sám jsem kdysi přetaktoval procesor a podcenil jsem chlazení a prostě jsem jej tzv. načal. Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul." Jinak kondíky jsem samozřejmě kontroloval jsou ok. paměti taky a gk taky.

    ---------- Doplněno v 20:17 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:13 ----------

    Pokusím se od někoho sehnat procesor pastu a zkusím to pak už jedině deska protože tam je už téměř vše nové já jsem se na tomto pc učil jak nainstalovat a zprovoznit system takze jsem ho neustále "natvrdo" vypínal a restartoval tak jestli mu to nedělalo dobře. Jinak bych chtěl vědět jestli to nemůže být deskou (Asus A7v8x-x)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Tak samozřejmě, že obecně elektronika nemá ráda tzv. studené restarty. Přesto to na desku (kondiky jsou tedy OK) netipuji. Kvůli jednomu máznutí procesoru nemusíš hned kupovat pastu, protože pokud nestavíš PC, tak ji už neužiješ. Zajdi do servisu, ať ti tam procesor namažou. Neboj cestou domů ti určitě nazaschne. Nezapomeň jen obě plochy řádně očistit a pak stačí jen slabá vrstva pasty. Pak neotoč procesor v soklu!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    co myslíte tím "Pak neotoč procesor v soklu!"
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Aby jsi ten procesor pri vkladani zpet do patice (socket, lidove sokl) nepootocil spatnym smerem Je to ctverec, ale jen jedna poloha v patici je spravna - musis sledovat piny (jehlicky) zespoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    116

    Jo takhle jasne ja tam mam na soklu a na procesoru šipky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. špatný zvuk
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-02-2014, 15:20
  2. Asi špatný HDD?
    Od snasel17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-12-2011, 21:48
  3. Špatný harddisk?
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 12:56
  4. Špatný čas v IE
    Od georginho v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 21:48
  5. Diagnostika: Špatný disk?
    Od O_t_i_k v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 21:40