Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: BIOS nevidí točící nový HDD

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Mám nový recertifikovaný (vyreklamovaný u prodejce za předchozí vadný WD) HDD Seagate Barracuda 7200.12 160GB. Při zapnutí PC jej BIOS nevidí, ač HDD prokazatelně nabíhá-točí. Kabely jsou OK, podobný HDD WD 160GB je v BIOSU vidět okamžitě a na stejných kabelech. MB je ASRock 775Dual-880Pro. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Nejrychlejší způsob kontroly je jej vložit do jiného počítače. Pokud jej ani tak BIOS neuvidí, tak reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Bohužel není možnost, jen ntb
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Tak po kontrole SATA datového a napájecího kabelu, nastavení BIOSu (jestli není náhodou SATA port vypnutý) bych jej poslal rovnou zpět k výrobci. Pokud disk není detekován BIOSem, neuděláš s ním naprosto nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Vše je OK, několikrát prohozeny kabely v páru s jiným HDD WD, který je ihned detekován BIOS, takže ani v BIOS není chyba. Je možné že si HDD Seagate nerozumí s MB?? Před pár roky jsme musel reklamovat HDD WD, který se lišil pouze asi dvěma písmenky v typu, ale BIOS ho nenačetl, ač v prodejcově PC běžel...ted mě jiný prodejce v reklamaci vyměnil původní půl roku fungující HDD WD právě za tento Seagate...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Problém zrejme bude v tom, že doska má radič SATA 150 (SATA I) a ten seagate je SATA 300 (SATA II) .... vyskúšaj jumper settings
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Ti žebráci na tom Seagate nepíšou nic o tom zda je to SATA1 nebo 2. R.v. je pravděpodobně 2010. Na to třetím volném konektoru HDD je napsáno že je MOLEX 78032. Nebo to platí pro všechny tři konektory. Jumpery jsou samozřejmě zase jiná menší velikost než jsou na W, což nemám.. Kdybych to věděl, že je to zase potřeba propojit jumperem jako na WD, tak neotravuji, WD to má alespon napsáno na etiketě, ale ne kvůli rychlosti ale pro Master/Slave. No dám vědět, až nějak vyřeším scházející jiný formát jumperu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Sorry, ale toto by mělo patřit k základním znalostem toho, kdo otevře dekl od PC. Nehledě k tomu, že ses měl podívat na stránky výrobce. Prodejce, když si řekneš o konkrétní typ HDD, nemá důvod ti to sdělovat. Malá propojka také patří k základnímu vybavení montéra. Můžeš si ji vyrobit úpravou vytaženého plíšku z propojky velké.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Sorry, ale toto by mělo patřit k základním znalostem toho, kdo otevře dekl od PC. Nehledě k tomu, že ses měl podívat na stránky výrobce. Prodejce, když si řekneš o konkrétní typ HDD, nemá důvod ti to sdělovat. Malá propojka také patří k základnímu vybavení montéra. Můžeš si ji vyrobit úpravou vytaženého plíšku z propojky velké.
    Řekl bych, že zrovna informace o jumpru na SG discích kvůli 1,5 Gbps SATA není jedna z nejznámějších a nejpoužívanějších věcí, které by měl člověk otevírající PC vědět. A ač už jsem počítačů složil hafo (jen kdysi ještě za brigády v jedné místní firmě jsem jich během 1 týdne složil asi 150), malá propojka není součástí mého "vybavení", nicméně nikdy nebyl problém "vyzkratovat" dva sousední piny jiným způsobem (není problém provizorně s použitím šroubováku, či jiného kovového nářadí...).

    A pokud jde o 2mm propojku, na gme.cz či ges.cz za 2 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Bastlir: Psal jsem že HDD je vyměněn po reklamaci WD za tento SG, takže nevím kde bereš tu informaci že jsem si SG vybral atd.
    VencaX: Propojit pin šroubovákem, kleštěmi je jaksi z principu k ničemu, neb se musí jednat ne o jen krátké vyzkratování(jako např. u BIOS na MB) ale klem-propojka tam musí být pořád. Vytáhl jsem z plastové jumpr tu kovovou část a smáčkl více k sobě a namáčkl na piny. HDD SG se načtl v BIOS poté okamžitě. Všem a zejména Robky díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    To VencaX: Tak ono se bežně do desktopu malé propojky HDD nedávaly. A ty snad nemáš pověstný pytlík se šroubky, propojkami (i malými)? Já jsem tedy nerad zaskočen něčím, co nemám u sebe. Ale to je každého věc.

    To maarkii: A proč bych to neměl brát na vědomí? Snad právě proto. S tou propojkou jsi to vyřešil dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pytlík se šroubky a propojkami? Ne, mám zásuvku plnou náhradních dílů do PC, krabiček se šrouby atd. ale že by se mi tam válely 2mm propojky, to zrovna ne
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. BIOS nevidí SSD disk
    Od jerry.s v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2013, 19:22
  2. BIOS nevidí mechaniku
    Od edrush v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 17:27
  3. Nový bios
    Od brandl v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 10-01-2010, 21:35
  4. Nový bios na Biostar TF560 A2+
    Od sebo v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 21:19