Nenačtení SSD
Dobrý den, začal se mi objevovat takovýto problém. Při zapnutí PC se mi stane (né pokaždé), že se nenačte SSD. Po zapnutí pc se mi zobrazí logo MB a poté pouze černá obrazovka s blikající kurzorem v levém horním rohu. Když dám restart tak to samé. Nepomáhá žádné F-ko ani Del. Prostě nikam se nedostanu. Jediné jak toto vyřeším je to, že musím otevřít bočnici v case a vypnu zbylé 2 HDD (vytáhnu sata kabel) dám restart a SSD se po načte. Sestava viz podpis. Děkuji všem za rady a návody na odstranění mého problému.
Ten SSD se načte pokaždé, když jsou odpojeny HDD?
Jestli ano, tak je velmi pravděpodobné, že odchází jeden z těch HDD do Silicon Heaven.
A jestli se ti to objevovalo od počátku připojení SSD, tak by to mohla být otázka konfigurace řadiče (u některých MB).
Jestli ano, tak je velmi pravděpodobné, že odchází jeden z těch HDD do Silicon Heaven.
A jestli se ti to objevovalo od počátku připojení SSD, tak by to mohla být otázka konfigurace řadiče (u některých MB).
Některé starší řadiče JMicron, Toshiba nebo Sandforce 1200 nejsou kompatibilní s Haswell (Lynx Point).
1. ano načte se pokaždé
2. projíždím všechny disky v programu HD Tune a zatím nic
3. ano objevovalo ale to bylo tak jednou za ..... no i když to myslím dělá když jsem přešel z MB Asus na MSI
4. jak poznám jaký je to řadič - SSD je SV200S3128G
poznatek: když jsem odpojil sata kabel od HDD Samsung (nechal WD) tak setrvalý stav, ale když jsem odpojil WD a nechal Samsung tak PC se pustil normálně. Tak ?????? nevím. Možná náhoda :notsure
2. projíždím všechny disky v programu HD Tune a zatím nic
3. ano objevovalo ale to bylo tak jednou za ..... no i když to myslím dělá když jsem přešel z MB Asus na MSI
4. jak poznám jaký je to řadič - SSD je SV200S3128G
poznatek: když jsem odpojil sata kabel od HDD Samsung (nechal WD) tak setrvalý stav, ale když jsem odpojil WD a nechal Samsung tak PC se pustil normálně. Tak ?????? nevím. Možná náhoda :notsure
A zabýval jsi se zdrojem? Není už starý a na hranici povoleného zatížení? Pokud zdroj je OK a má reservu, doporučuji za pár korun koupit modul-řadič.
Zdroj je cca 14 dní starý. Rezerva je jako pr.... neboť momentálně řeším nákup GK takže PC běží "naprázdno" bez nějakého větší zatížení (Seasonic S12G-550 GOLD)
[QUOTE=kevin00;558312]My připomíná, když umřel Crucial. Choval se před smrtí úplně stejně ... :)[/QUOTE]
Tak to jsem nechtěl slyšet :D A v HD TUne nebo nějakém jiném diagnostickém programu ti vykazoval nějaké problémy nebo chyby
Tak to jsem nechtěl slyšet :D A v HD TUne nebo nějakém jiném diagnostickém programu ti vykazoval nějaké problémy nebo chyby
[QUOTE=athens;558285]
poznatek: když jsem odpojil sata kabel od HDD Samsung (nechal WD) tak setrvalý stav, ale když jsem odpojil WD a nechal Samsung tak PC se pustil normálně. Tak ?????? nevím. Možná náhoda :notsure[/QUOTE]
Údaj "3". by mohl skutečně nasvědčovat konfiguraci řadiče - zkusil bych v BIOSu pokoukat a pokoumat nad módy či přepínači správy řadiče pro připojená úložiště. V horším případě by to ještě mohla být chyba řadiče MB MSI.
Údaj "poznatek" by zase mohl ukazovat na nějakou počínající vadu toho WD.
poznatek: když jsem odpojil sata kabel od HDD Samsung (nechal WD) tak setrvalý stav, ale když jsem odpojil WD a nechal Samsung tak PC se pustil normálně. Tak ?????? nevím. Možná náhoda :notsure[/QUOTE]
Údaj "3". by mohl skutečně nasvědčovat konfiguraci řadiče - zkusil bych v BIOSu pokoukat a pokoumat nad módy či přepínači správy řadiče pro připojená úložiště. V horším případě by to ještě mohla být chyba řadiče MB MSI.
Údaj "poznatek" by zase mohl ukazovat na nějakou počínající vadu toho WD.