Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jaký procesor je lepší?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1

    AMD Athlon 64 3000+
    Nebo
    Intel Pentium 4 3.0Gb
    ??
    Na hry a rychlost!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    AMD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Je to tak, je to AMD. Mimochodem, měl jsem ho ještě v soketu 754. Byl to dobrej processor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Dovolím si polemizovat ;-). Hodně záleží na tom co je to konkrétně za Pentium. Na třech giga se jich vyrábělo hodně. Třeba P4 630/1 je výkonem spíš na úrovni A64 3200+. Ale víc topí a svého času bylo o dost dražší než A64 3000+.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Dovolím si polemizovat ;-). Hodně záleží na tom co je to konkrétně za Pentium. Na třech giga se jich vyrábělo hodně. Třeba P4 630/1 je výkonem spíš na úrovni A64 3200+. Ale víc topí a svého času bylo o dost dražší než A64 3000+.
    Na hry bolo AMD pri Athlonoch a P4 vzdy lepsie, ked sa porovnavali raitingovo rovnake CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Na hry bolo AMD pri Athlonoch a P4 vzdy lepsie, ked sa porovnavali raitingovo rovnake CPU
    To jsou takové mýty. Je to dost vyrovnané: http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=425

    Navíc v mnoha neherních aplikacích je podstatně rychlejší. A ani ten HT dnes není k zahození.
    Naposledy upraveno uživatelem rs: 24-07-2007 v 00:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Možná právě díky tomu HT se v nových hrách celkem drží, zajímalo by mě jak by si vedly kousky které ho nemají
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    rs: to je sice pravda ale kdo by chtěl mít doma žravé a žhavé P4 když může mít AMD které lze chladit pasivně

    nehledě na to že při průvanu v bedně jsem měl 3200+ na 2,8GHz taky pasivně - a při tomto taktu už je to jiná liga než P4 - koneckonců Intel si to myslí taky->přestal je už dávno vyrábět
    viz.
    Nový Prescott 3.6 GHz - 150W spotřeby!
    ad hyperthreading
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    To jsou takové mýty. Je to dost vyrovnané: http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=425

    Navíc v mnoha neherních aplikacích je podstatně rychlejší. A ani ten HT dnes není k zahození.
    No ano, mas pravdu v jednom pripade je rychlejsi, aj Ja ti mozem sem nahadzat jeden link, kde jeden kus hardware porazi druhy kus hardware, ale pozri si vsetky hry, skore athlo vs. P4 je 4:1
    http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=424
    http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=423
    http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=422
    http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=895&chart=420
    Ano procesory su si podobne, ale Athlon je na hry lepsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    vyjde to +/- na stejno, ale pod intel se nebudes muset otravovat s chipovkou od nvidie (fuj, mam ji taky) a resit kterej disk se ji bude libit apod...

    jaky jsou to vubec konkretne modely?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    vyjde to +/- na stejno, ale pod intel se nebudes muset otravovat s chipovkou od nvidie (fuj, mam ji taky) a resit kterej disk se ji bude libit apod...

    jaky jsou to vubec konkretne modely?
    No vidis ja u Intelu riesim to iste s VIa-ckymi chipsetmi, lebo Intelacke dosky su drahe a vsade sa davaju lacne s chipsetom VIA.... U AMD mas na vyber aspon z 3 variacii nVIDIA, AMD, VIA..... U intelu je to vetcsinou VIA alebo INTEL....
    PS: Moje skusenosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Možná právě díky tomu HT se v nových hrách celkem drží, zajímalo by mě jak by si vedly kousky které ho nemají
    Ano! ..... (Příspěvek musí mít nejméně pět znaků :-/)
    Naposledy upraveno uživatelem rs: 21-01-2008 v 02:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Weslo : Kde jsi přišel na to že Athlona mužeš chladit pasivně? TO je kravina. Jsem měl A64 3000+ v sc754 a měl jsem problemy s přehříváním.... Jinak procál to byl výbornej, dokud se mi do něj přes sítovej kabel nedostal blesk a nezlikvidoval mi desku a CPU....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zbytečně se tu hrabete v mrtvym threadu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Zbytečně se tu hrabete v mrtvym threadu..
    Každý se hrabe v threadech svým způsobem, že.


    Edit by Smeli: tak si dej bacha na ten svůj, poněkud mi nesedí
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 21-01-2008 v 09:53
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Jaký procesor?
    Od Sal1z v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 13-08-2011, 21:40
  2. Software: Jaký antivir je lepší
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 14:16
  3. Jaky procesor na AM2?
    Od f3rd@ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 00:16
  4. Jaky procesor? vol.2
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 01:59