Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Procesory: Upgrade procesoru AMD AM2

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: haryček

    Znění dotazu: Mám na desce AMD Sempron 2800+, softwarově přetaktovaný na 2100 Mhz. Zamýšlím ho nahradit AMD Athlon 64X2 5000+. Stálo by to okolo 500 Kč. Nechce se mi kupovat výkonnější PC, pomohu si tímto? A ještě: místo 2giga ram přidat ještě 2 giga pro provoz v dual chanell, má to cenu?

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Win XP, deska Gigabyte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    V prvom rade skontroluj na stránkach výrobcu základnej dosky, či je nový procesor podporovaný ... prípadne či nie je nutný update bios.

    Sempron je obecne slabý a naviac jednojadro, ak X2 5000+ ešte aj pretaktuješ, tak rozdiel výkonu by si mal jednoznačne poznať. Po upgrade cpu je potrebné skontrolovať, či vo win XP v správcovi zariadení vidíš namiesto Uniprocesor - Multiprocesor ... nie vždy to systém "rozdýcha" a niekedy je nutná reinštalácia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,286

    Obávám se, že jde o rozdílné patice ! Sempron 2800+ je pro socket 754 zatímco Athlo 64X2 5000+ je socket AM2. A to je 500,- do kanálu.

    Nebo mi něco uniklo ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Neregistrovaný

    Je to určitě AM2 deska to podporuje, kdysi jsem viděl seznam. Podporuje prakticky všechno na AM2. Dnes mi trvá náběh počítače + Mozilly DOST dlouho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Ventero Zobrazit příspěvek
    Obávám se, že jde o rozdílné patice ! Sempron 2800+ je pro socket 754 zatímco Athlo 64X2 5000+ je socket AM2. A to je 500,- do kanálu.

    Nebo mi něco uniklo ???
    hmmm, uniklo viz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Neregistrovaný

    Ventero, toho ti uniklo více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Je to určitě AM2 deska to podporuje, kdysi jsem viděl seznam. Podporuje prakticky všechno na AM2. Dnes mi trvá náběh počítače + Mozilly DOST dlouho.
    A co verze BIOSu? Dlouhý náběh PC bych viděl spíš v pomalém disku a zabordelení windows. Tady tě nový CPU asi nevytrhne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Neregistrovaný

    Ale měl by, vod čeho jsou ty procáky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,286

    Ty v..e. Prisambaču, že jsem koukal v praci na noťasu na ten přehled SH a výpis mi končil tím Opteronem. Je možný, že se mi nenačetl kus stránky ???

    Tak tedy: Při podpoře deskou to určitě cenu má - ten rozdíl je markantní a 500,- bych do toho asi vrazil.

    Čistku bych ti však také doporučil - či spíše reinstall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Neregistrovaný

    Tak jo, jedu na to. Nejprve procák, pak reinstal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Já bych to udělal dohromady... záloha dat, výměna procáku, reinstalace

    Každopádně Ventero, oni v AMD právě dělali spoustu modelů, který se jmenovaly stejně, jen měly třeba za jménem X2, XP, 64,... a byly pro různý sockety... každopádně tuším, že i CPU pro 754ku socket pak fungovaly v AM2 socketu, páč AMD se fakt snažilo o zpětnou kompatibilitu. A když si ještě vezmeš, že dneska máš třeba Sempron 2650 na jádře Kabini pro AM1 socket, tak pokud o tom nic nevíš, tak tě to taky může zmást
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Sice jsme už OT, ale procesor pro socket 754 určitě v AM2 socketu nefungoval. Fyzicky tam ani nejde vložit, natož fungovat. Ta zpětná kompatibilita je až mezi AM2, AM2+ a AM3. S jistými omezeními kvůli paměťovému řadiči.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tazateli, uveď přesný typ základní desky. Bez toho je diskuse bezpředmětná.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Procesory: Přetaktování procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 15-10-2012, 11:42
  2. Procesory: vymena procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 14:24
  3. Procesory: přetaktovani procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 11:56
  4. Procesory: teplota procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 09:24