Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nastavení AP

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    Zdravím

    mám tu AP Airlive wl5450 a problém spočívá v tom, že se nelze dostat do jeho nastavení. Když do vyhledávače dám jeho ip (192.168.100.252) tak mi to jen napiše, že nejde zobrazit nebo tak něco. Resetoval jsem ho do továrního nastavení a problém stále trvá..

    Předem díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Musí se ještě nastavit adresa na PC. Třeba na 192.168.100.100. Potom se půjde v prohlížeči přihlásit na 192.168.100.252.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    zapoměl jsem napsat, že to jsem zkoušel (teda jestli jsem to udělal správně) a nešlo to i tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Je PC připojeno kabelem? Jaké je nastavení sítě (ipconfig /all)? Používáš SW firewall, či jiné bezpečnostní řečení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    upřímně nevím jak je to možný, ale dnes ráno jsem ap připojil k ntb kabelem (stejně jaho včera) zkušebně jsem dal do vyhledávače IP a normálně to najelo. Další věc s čím bych potřeboval poradit je přímo nastavení jelikož se v tom nevyznám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Návod k nastavení je na stránkách výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    ano ten jsem si našel. http://fs.airlive.com/manual/AirLive...0AP_Manual.pdf ale to nějak neznamená, že vím co s tím prošel jsem to povedlo se mi nastavit wifinu jenže nešel přes ní internet a po nějaké době prostě zmizela (nastavená pořád je)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    AP se dá použít dvěma způsoby. Buď jako 1) klient, nebo 2) na prodloužení signálu WiFi.
    1) v záložce WiFi vyskenuj sítě, vyber tu správnou, zadej heslo. V záložce TCP/IP dej DHCP na Client

    2) nastav WiFi síť (jméno, heslo, šifrování). V záložce TCP/IP nastav IP adresu, masku, bránu, DNS a DHCP dej na disabled. Adresy budou zadávány routrem.

    Ve zkratce je to asi všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    Tak mám to.. Diky moc za pomoc

    Edit: Jaký máte názor na tento switch? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000002DEQ

    pujde mi kabel z routeru do switche z něj do PC v jiném patře domu, a do výše zmíněného AP
    Naposledy upraveno uživatelem pepples: 11-07-2014 v 12:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Pokud po switchi budeš tahat jen internet, tak nevidím problém.

    Ale celých 100Mbit z něj asi nevytáhneš, pokud plánuješ např. tahat data z jednoho PC do druhého, tak bych se podíval po slušnějším Gbit modelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    206

    jen internet no. Data nejspiš ne, nebo výjmečně..

    Tak ještě jednou děkuji za rady a pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení Pc
    Od mikel44 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 19:23
  2. Nastaveni Wi-Fi
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-04-2010, 09:41
  3. Nastavení WDS
    Od wOJi v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 15:47
  4. Nastavení RAM a CPU
    Od Kozouš v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-02-2009, 12:17
  5. Nastavení Wi-Fi
    Od panpelisek v sekci OS Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-10-2008, 22:51