Zdravím
mám tu AP Airlive wl5450 a problém spočívá v tom, že se nelze dostat do jeho nastavení. Když do vyhledávače dám jeho ip (192.168.100.252) tak mi to jen napiše, že nejde zobrazit nebo tak něco. Resetoval jsem ho do továrního nastavení a problém stále trvá..
Předem díky za pomoc
mám tu AP Airlive wl5450 a problém spočívá v tom, že se nelze dostat do jeho nastavení. Když do vyhledávače dám jeho ip (192.168.100.252) tak mi to jen napiše, že nejde zobrazit nebo tak něco. Resetoval jsem ho do továrního nastavení a problém stále trvá..
Předem díky za pomoc
Musí se ještě nastavit adresa na PC. Třeba na 192.168.100.100. Potom se půjde v prohlížeči přihlásit na 192.168.100.252.
Je PC připojeno kabelem? Jaké je nastavení sítě (ipconfig /all)? Používáš SW firewall, či jiné bezpečnostní řečení?
upřímně nevím jak je to možný, ale dnes ráno jsem ap připojil k ntb kabelem (stejně jaho včera) zkušebně jsem dal do vyhledávače IP a normálně to najelo. Další věc s čím bych potřeboval poradit je přímo nastavení jelikož se v tom nevyznám.
ano ten jsem si našel. http://fs.airlive.com/manual/AirLive_WL-5450AP_Manual.pdf ale to nějak neznamená, že vím co s tím :D prošel jsem to povedlo se mi nastavit wifinu jenže nešel přes ní internet a po nějaké době prostě zmizela (nastavená pořád je)
AP se dá použít dvěma způsoby. Buď jako 1) klient, nebo 2) na prodloužení signálu WiFi.
1) v záložce WiFi vyskenuj sítě, vyber tu správnou, zadej heslo. V záložce TCP/IP dej DHCP na Client
2) nastav WiFi síť (jméno, heslo, šifrování). V záložce TCP/IP nastav IP adresu, masku, bránu, DNS a DHCP dej na disabled. Adresy budou zadávány routrem.
Ve zkratce je to asi všechno.
1) v záložce WiFi vyskenuj sítě, vyber tu správnou, zadej heslo. V záložce TCP/IP dej DHCP na Client
2) nastav WiFi síť (jméno, heslo, šifrování). V záložce TCP/IP nastav IP adresu, masku, bránu, DNS a DHCP dej na disabled. Adresy budou zadávány routrem.
Ve zkratce je to asi všechno.
Tak mám to.. Diky moc za pomoc :)
Edit: Jaký máte názor na tento switch? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pujde mi kabel z routeru do switche z něj do PC v jiném patře domu, a do výše zmíněného AP
Edit: Jaký máte názor na tento switch? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pujde mi kabel z routeru do switche z něj do PC v jiném patře domu, a do výše zmíněného AP