Co chci upgradovat: MB, GK, CPU, RAM, SSD, možná zdroj, OS
Aktuální konfigurace: CPU: i3 2120
GK: AMD HD7850OC 2GB Sapphire
MB: MSI P67A-C43 b3
Zdroj: Seasonic s12II 520W bronze
Ram: kingston hyperx blue 8GB 1.65V
Další komentář:
Jelikoz po prazdninach maji vyjit nove hry (GTA 5, Dragon age a Zaklinac 3), ktere rozhodne budou narocne. Rozhodl jsem se tedy, ze v nejblizsi dobe udelam upgrade at mam zase na nejakou dobu pokoj.
CPU: Tam bych asi volil nonK. Nikdy jsem netaktoval, ale jestli to neni nijak slozity tak bych klidne do "K" sel. Jestli se ten priplatek ale vyplati. Je tam opravdu znak tak rapidni narust vykonu oprotu nonK procesoru? Kolem 5000Kč +/-
MB: Na zacatku rikam, ze nechci MSI. Jedine neco od ASUSU ci GYGABITE. Nekde jsem cetl, ze je lepsi poridit MB s novou verzi socketu, tudiz uz bude pripravena na novou genera CPU. Nevim co je na tom tedy pravdy. S cenou zde nevim, ale neco kvalitniho
GK: Tam beru asi znacku AMD, neco z R9. 5000-6000Kč +/-
SSD a OS: Jelikoz hlavni komponenty tolik nespechaji tak bych alespon ted koupil SSD a novy OS. Az do nynejska jsem jel na Win 7 ultimate (nelegalni). Koukal jsem na ceny OS a 2600Kč za Win 8.1 je celkem v pohode. Navic s legalnima Win odpada spousta starosti. Napr ted chci udelat reinstall a musim najit Win s posledni aktualizaci. A to me proste nebavi. Takze bych je koupil ted spolu s nejakym dobrym SSD do 120GB, samozrejme SSD v rozumne cene, a rovnou nainstaloval na stavajici komponenty. Vyplatilo by se tedy jit do legalnich Win 8.1?
RAM: Hodne se doporucuji Crucial 1.5V s CL9 nebo CL8 a taky Corsair
Zdroj: U toho nevim zda bude nutny upgrade. Ma uz davno po zaruce a nevim jestli nebude bezpecnejsi koupit rovnou novy. Nebo to budou vyhozene penize?
Edit k cene: Cenu jsem nastrelil. Komponenty nebudu kupovat vsechny najednou.
Diky za rady.