Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Co chci upgradovat: MB, GK, CPU, RAM, SSD, možná zdroj, OS

    Aktuální konfigurace: CPU: i3 2120
    GK: AMD HD7850OC 2GB Sapphire
    MB: MSI P67A-C43 b3
    Zdroj: Seasonic s12II 520W bronze
    Ram: kingston hyperx blue 8GB 1.65V

    Další komentář:
    Jelikoz po prazdninach maji vyjit nove hry (GTA 5, Dragon age a Zaklinac 3), ktere rozhodne budou narocne. Rozhodl jsem se tedy, ze v nejblizsi dobe udelam upgrade at mam zase na nejakou dobu pokoj.

    CPU: Tam bych asi volil nonK. Nikdy jsem netaktoval, ale jestli to neni nijak slozity tak bych klidne do "K" sel. Jestli se ten priplatek ale vyplati. Je tam opravdu znak tak rapidni narust vykonu oprotu nonK procesoru? Kolem 5000Kč +/-

    MB: Na zacatku rikam, ze nechci MSI. Jedine neco od ASUSU ci GYGABITE. Nekde jsem cetl, ze je lepsi poridit MB s novou verzi socketu, tudiz uz bude pripravena na novou genera CPU. Nevim co je na tom tedy pravdy. S cenou zde nevim, ale neco kvalitniho

    GK: Tam beru asi znacku AMD, neco z R9. 5000-6000Kč +/-

    SSD a OS: Jelikoz hlavni komponenty tolik nespechaji tak bych alespon ted koupil SSD a novy OS. Az do nynejska jsem jel na Win 7 ultimate (nelegalni). Koukal jsem na ceny OS a 2600Kč za Win 8.1 je celkem v pohode. Navic s legalnima Win odpada spousta starosti. Napr ted chci udelat reinstall a musim najit Win s posledni aktualizaci. A to me proste nebavi. Takze bych je koupil ted spolu s nejakym dobrym SSD do 120GB, samozrejme SSD v rozumne cene, a rovnou nainstaloval na stavajici komponenty. Vyplatilo by se tedy jit do legalnich Win 8.1?

    RAM: Hodne se doporucuji Crucial 1.5V s CL9 nebo CL8 a taky Corsair

    Zdroj: U toho nevim zda bude nutny upgrade. Ma uz davno po zaruce a nevim jestli nebude bezpecnejsi koupit rovnou novy. Nebo to budou vyhozene penize?


    Edit k cene: Cenu jsem nastrelil. Komponenty nebudu kupovat vsechny najednou.

    Diky za rady.
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 27-07-2014 v 19:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    CPU - na taktovani nic slozityho neni, jen pocitej s tim, ze to chce chladi (minimalne 600 za Feru nebo Tranquillo). Taktovanim oddalis nutnost dalsiho upgradu.

    MB - Chipset Z97 bude opravdu podporovat procesory Broadwell, takze kdyz uz pujdes do nej, tak je skoda nedat tam K-ckovej procesor
    Treba tahle deska je zajimva, pac k ni davaj Watch Dogs
    http://www.czc.cz/asus-z97-p-intel-z97/156349/produkt

    GPU - Bud R9 280 nebo R9 280X - momentalne nabizeji za slusnej peniz opravdu hodne muziky.

    SSD 120GB - namatkou Crucial M500, Transcend SSD340/370 (mame ho doma v 1 PC a slape to krasne, pricemz stal pakatel oproti jinym)

    RAM - Urcite nejaky Crucialy, zalezi na cene, jestli Sport nebo Tactical, pravdou ovsem je, ze to mensi casovani v bezne praxi nemas sanci rozeznat, asi bych setril a psokojil se s CL9...

    Zdroj bych nechal, je dostatecne kvalitni a wattaz staci take. Ja provozuju i5 3350P + R9 280X na Seasonicu ET500W a staci to v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Diky za bleskurychlou odpoved.
    CPU: Dodam, ze Tranquillo mam na stavajicim CPU takze chladic odpada. Premyslim jestli budu opravdu taktovat (tam by stacilo potom jake CPU?). To mozna az pak bych zkusil s broadwellem. Takze by stacilo akorat mit pripadne desku pripravenou na broadwell a na taktovani.
    MB: Bez watch dogs se klidne obejdu - nijak me nezaujalo.
    GPU: Jakou znacku mam vybirat? Gygabite, Asus ci MSI? Tam se asi lisi jen podle hlucnosti ne?

    K tomu OS. Vyplatilo by se teda? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008C0V6AW52F5M
    S tim, ze bych ho koupil v utery i s nejakym SSD a rovnou udelal reinstall na stavajici komponenty. Udajne by se SSD nemelo tolik premazavat tak abych se tomu pripadne vyhnul az budu davat nove komponenty. Tam potom bude opet potreba reinstall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    20

    1) neříkej nic tady o Nelegálním SW DD
    2) GK se dají sehnat teďka levně přes Aukro jelikož je BOOM prodeje GK díky toho že už se nevyplatí těžit LTC ...
    3) pokud bude sestava s CPU s otevřeným násobičem tedy Kčkovým bude o něco přesahovat rozpočet díky nutnému Chladičí (Gelid Tranquillo 2.0,FERA 2) + třeba vědět rozměry skříně zda-li se vejde GK a Chladič ..

    zde s Cpu K verzi a R9 280 : http://www.czc.cz/715mc0hrrki7p8r5omsfohbnjg/seznam + připočti cenu za OS W8.1

    zde Non-K verze a R9 280: http://www.czc.cz/9o0uhi1esojkb9qmnspt785brf/seznam + připočti cenu za OS W8.1

    pokud budeš chtít vejít se tak je potřeba buď prodat ty Komponenty co teď máš a nebo snížit nároky na GPU .... popř. sehnat někde bazarovku 280
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od CharlieTheONE Zobrazit příspěvek

    zde s Cpu K verzi a R9 280 : http://www.czc.cz/715mc0hrrki7p8r5omsfohbnjg/seznam + připočti cenu za OS W8.1
    Tu Feru muzes vymazat, kdyby sis to precetl poradne, tak o post vyse pise, ze ma Tranquillo ma doma

    Citace Původně odesláno od mike033 Zobrazit příspěvek
    Diky za bleskurychlou odpoved.
    CPU: Dodam, ze Tranquillo mam na stavajicim CPU takze chladic odpada. Premyslim jestli budu opravdu taktovat (tam by stacilo potom jake CPU?). To mozna az pak bych zkusil s broadwellem. Takze by stacilo akorat mit pripadne desku pripravenou na broadwell a na taktovani.
    MB: Bez watch dogs se klidne obejdu - nijak me nezaujalo.
    GPU: Jakou znacku mam vybirat? Gygabite, Asus ci MSI? Tam se asi lisi jen podle hlucnosti ne?

    K tomu OS. Vyplatilo by se teda? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008C0V6AW52F5M
    S tim, ze bych ho koupil v utery i s nejakym SSD a rovnou udelal reinstall na stavajici komponenty. Udajne by se SSD nemelo tolik premazavat tak abych se tomu pripadne vyhnul az budu davat nove komponenty. Tam potom bude opet potreba reinstall.
    GPU - S tou znackou je to vcelku jedno, mel jsem vsechno mozny a nikdy mi neprislo, ze by to byla tragedie (MSI FX5200, Palit 7300GT a 9600GT, Gigabyte 7850 a ted Sapphire R9 280X). Spis bych kouknul na takty, pokud nebudou za moc velkej priplatek, tak brat ty vetsi. Muzes sice taktovat, ale tam nikdy neni uspech zarucen, tak jako kdyz vyrobce OC takty garantuje. Asus je hodne tichy, MSI je relativne tichy a jde dobre taktovat, Gigabyte diky 3 vetrakum jde taktovat nejvic, ale zase je nejmin ticha...

    W8 krabice je dobra v tom, ze ji muzes prenest na jiny PC, OEM je vazana k desce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Tu Feru muzes vymazat, kdyby sis to precetl poradne, tak o post vyse pise, ze ma Tranquillo ma doma
    Moje chyba promiň ... měl jsem to otevřený celou dobu a neaktualizoval to a psal to stím neaktualizovaným ...
    Jinak ano ASUS je tichy a MSI je taky paradá Stím Twin Frozrem jinak pokud už koupit rovnou GPU OC verzi tak GB ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Tak jsem se koukal na aukro a par karet R9 280X sapphire dual-x tam je a nektery jsou novy (vyreklamovany a vymena za novou). Kolem 5000Kč.
    Premyslim jestli do toho nejit. Za 5k je to docela slusna cenovka na 280X. Ale zase jsem chtel nejdriv koupit to OS a SSD no.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    20

    http://www.svethardware.cz/forum/sho...sky-CPU-zdroje pokud jsi schopnej se sním domluvit .. máš to aj za 4k aj snad se zaručákem , i ja jsem o tom přemýšlel ... ale zatím si počkám ... GPU není u mě ten nejpalčivější problém teď
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Ja momentalne grafiku taky ted nevyuzivam. Cekam na novy hry a ty hned po prazkach nebudou. Ale za 4000 od gygabite r9 280X je luxusni a hoooodne lakavy . Ted ale otazka, da se tomu cloveku verit? Neni lepsi pockat a treba se casem na aukru objevi ta sama karta vyreklamovana a vymenena za novy kus? Lepsi je funglovka preci a par se jich na aukru da sehnat od sapphire.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    20

    No na aukru máš tu jistotu stím že tam bude ten ověřený prodavač popř. krytí Aukra ... jinak si na tom stejně .. to je na tobě mno
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    No spis se ted rozhodnu pro OS a SSD. GPU zatim nespecha. Ale OS chci uz preinstalovat tak tam rovnou hodim origo s SSD. Odskrtnu si rovnou dve veci ze seznamu upgrade .
    Ted ktery z techto ssd http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011XEW012DPB01
    Pripadne, jaky je mezi nimi rozdil? Jaky je treba rozdil mezi Transced 340 a 370?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Muzu doporucit Crucial M500 (mam ja) i Transcend 340 (ma deda). 370ka je novejsi a vypada, ze ma papirove vyssi rychlosti.. Samsung ma cipy s papirove nizsi zivotnosti (TLC), ale udajne i tak vydrzi par let, takze nebudu ho shazovat, ale nemuzu ho doporucit, pac jsem ho nemel
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    176

    Já doporučuji Samsung mám ho a sem s ním spokojený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Vemu vychvalovany M500. V praxi urcite rozdil nepoznam, co se tyce rychlosti.
    Jeste se chci vratit k tomu cpu. Kdyz se rozhodnu zustat u haswellu a do broadwellu nepujdu tak zde mam zvolit jakou desku? Verzi na nonK i K.
    Nebo to je skoda vynechat broadwell?

    Edit: Jeste me tak napadlo. Misto toho asusu by mozna byla lepsi deska se Z97 od GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97. Doporucujete ji i v PC sestavach pro cervenec 2014.
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 28-07-2014 v 13:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    292

    Pri instalaci Win 8.1 staci zvolit cestu do SSD? Staci SSD jen zapojit, nainstalovat do nej soft a o nic vic se uz nemusim starat?
    Pro test SSD mam pouzit jaky program (AS SSD Benchmark, CrystalDiskMark)?
    A jeste jedna vec. Win 8.1 budou pro me uplne nove a tak se chci zeptat, zda k tomu mrkvosoft nedava nejaky antivirak. Nebo mam radsi zustat u Avast Free?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 20:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 17:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 14:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 16:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 15:58