Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
harakiri39
Co chci upgradovat
: MB, Gk, procesor, zdroj
Aktuální konfigurace:
Mam- 4gb ddr3 1600hz, ssd Kingston v300 120gb, skříň, a full-hd monitor.
Další komentář:
Můj limit je 10000 Kč, Pc bude na různou činnost do rodiny, hry všeobecně ale není potřeba ultra :-)... plánuji chvíli jet pouze na ssd a za měsíc, dva dokoupit HDD...jinak uvazoval jsem nad doporučenou sestavou-http://www.svethardware.cz/doporucene-pc-sestavy-cervenec-2014/39212-4
Vybral bych z toho, co chci ugradovat :-)... Ptám se jestli je za tech 10000 výkonnější varianta třeba s i5?
ICE_DBylo by to za 11, ale podle me se urcite vyplati investovat do i5ky ;)
http://www.czc.cz/13iok8oisqgi5bm5o0qn6gc8e5/seznam
harakiri39Jeeeej to vypadá hodně lákavě... Takže vesměs AMD je odpad... Má to vůbec do něčeho smysl?... Když se tak dívám na tu grafiku zarazeji ne nízké takty jak čipu tak paměti, nevadí to?
ICE_DZalezi na tom, jak se na to divas ;) AMD FX ma smysl pro nekoho, kdo ma hluboko do kapsy a elektriku za nej plati rodice, pak je to uchazejici procesor. taky se uplatni u prevodu vide a sifrovani, tam je vykon velmi dobrej. Prusvih je, ze ma mizernej vykon na 1 jadro, takze na hry je to spis jako nouzovka. Leda to potaktovat na 4.5Ghz, ale to chce za prve priplatit na poradnej chladic a za druhe spotreba razem leti na dvojnasobek TDP. A bohuzel ani na tech 4.5ghz se nechta na i5ku na 3.5ghz, takt neni vsechno, dulezita je sila jadra a instrukce. Intel to moc dobre vi a nechava sa zi to poradne zaplatit :)
Navic to FXko neni uplne sestijadro, ale spis 3 jadro s 6 vlakny...
Co se tyce grafiky, tak jsem tam dal co nejlevnejsi, abych moc nepresvihal limit, protoze snad kazda dnesni grafika se da lehce potaktovat. Bohuzel na CZC maji jen 3 modely R7 265 a priplacet 500 na ASUSe se mi nejevi jako dobra volba, zvlast kdyz ma zakladni takt stejny - 900Mhz...
harakiri39Jo, to chápu... Už jsem četl par diskuzí na tóro téma... Ale uvazoval jsem spíš tak, ze bych tam teď dal to FXko a ušetřené peníze hodil do grafiky... Abcasem, když bych chtěl víc, počkal bych na broadwell a tam upgradovat případně na i5. Hodně blbej nápad?
ICE_DTak hodne blbej napad urcite ne, ale ma to svoje uskali. Ted sice usetris par kacek, ale za rok az prijde Broadwell, tak musis vyhodit desku i procesor a ver mi, ze propad ceny mezi nakupni a prodejni cenou nebude zanedbatelny. Navic si myslim, ze grafiky stredni tridy se prodavaji lip nez procesory stredni tridy. Ja bych mel radsi silnej procesor a prumernou grafiku a tu po roce strelil a koupil novou silnejsi. Priklad ze zivota - mel jsem Core i3 3220, vytlacil jsem za nej 2800 a po roce jsem ho nemohl prodat, nikdo to nechtel, tak jsem ho nakonec daroval dedovi do kancl PC... No a grafiku AMD 7850ku koupenou za 4000 jsem strelil za 2500...
Taky mam trochu blbej dojem, ze broadwell moc vykonu navic oproti haswellu neposkytne... Tipnu si, ze to bude podobne jako haswell vs. ivy bridge, tj. cca 5 procent pri stejnem taktu. To Skylake by mohl prinest vetsi posun...
Hele, rozhodne Te nezrazuju, FX6300 je v soucasny chvili asi jedinej pouzitelnej procesor od AMD, pokud se bavime o vseobecnem rodinnem pouziti... Jen rikam, ze herni procesor to rozhodne neni a tudiz ja bych si ho nekoupil. Ale je to jen muj nazor, protoze moje PC slouzi primarne na hry ;)
harakiri39Ok, díky... Nasetrim a půjdu do té i5tky... Já taky zrovna nejsem fanoušek AMD ;-)... věřím, že v realitě ty pul-jadirka od AMD jsou trošku k ničemu... Tak hurá syslit :-D