Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: AHCI vysunuti (odebrani) internich disku, jak to vypnout?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Mam problem, koupil jsem SSD, nainstaloval znova widle s AHCI v biosu. Vsechno facha v pohode, ale v liste mam moznost odpojit i systemovej disk. :? Hledal jsem po netu reseni a nasel jsem par moznosti.
    1, Slozite neco menit a nastavovat v registrech... Nezkousel jsem, beru to jako posledni moznost.
    2, Chipset driver od AMD... Po instalaci 14.4 uz nenabootuju, sekne se to na animaci okynek.
    3, Hotfix od MS... nefunguje
    4, Update driveru AHCI pres Driver scanner... nefunguje



    Nejaky napady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Tohle dělají špatné, nebo nenainstalované ovladače řadiče na základní desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Jak jsem psal, ovladac AHCI je nainstalovanej s windows a pres driver scanner je aktualizovanej. Kdyz chci nainstalovat chipset driver, kde je i AHCI driver, tak nenabootuju. Takze co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od DrzkaCZ
    1, Slozite neco menit a nastavovat v registrech... Nezkousel jsem, beru to jako posledni moznost.
    To je naopak nejsnazsi metoda, navic snadno vratna, tim jsi mel zacit.
    BTW ktery hotfix od MS to byl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Windows6.1-KB977178-v2-x64

    Jak mam sakra tohle nainstalovat?

    AMD SATA AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Nainstaloval jsem starsi amd drivery s AHCI a beze zmeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja to nejak nechapu, jako co ti na tom vadi?? Ze mas polozku odebrani SSD tedy systemoveho disku v nabidce? Proc to tam nenechas? Stejne kdyz na to kliknes, tak to SSD/systemovy disk nedovoli odpojit a hodi to chybu s hlaskou, ze je disk aktivni........

    BTW registry jsou nejjednodusi.....ale proc se v tom stourat, kdyz to nicemu nevadi?

    Pokud ti to tam tak leze na nervy, tak si stahni jiny ovladac. Treba pomoci AS SSD zjisti, jaky ovladac pouziva tvuj radic a nainstaluj jiny. Tedy pokud pouzivas msahci od mrkvosoftu, nainstaluj iastor od Intelu......pripadne zkus RST
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 15-08-2014 v 17:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Vadi mi to, protoze se muzu nekdy prekliknout a odpojit si disk, kdyz budu odpojovat exterak.

    1, Jak na ty registry? Nechci schovat ikonku v liste a nebo to uplne vypnout...

    2, Ovladac jsem aktualizoval pres driver scanner na nejnovejsi a vcera jsem nainstaloval starsi AMD AHCI drivery a kupodivu to bootuje, ale porad to tam je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    209

    Ten disk neodpojíš systém ti to nedovolý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    Ale muzu odpojit ty dalsi dva HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Jech Josef Zobrazit příspěvek
    Ten disk neodpojíš systém ti to nedovolý.
    Ale odpojí (vyzkoušeno).

    Co takhle vlízt do BIOSu? Mě to u Z77 desky (nebo to byla jiná??) dovolilo vybrat, zda má být disk hot-swap, nebo ne (ale při zachování AHCI režimu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Ale odpojí (vyzkoušeno).
    Me to treba nejde ( odzkouseno na desktopu i laptopu ) - proste to system nedovoli.......

    V pripade nechteneho odpojeni jineho HDD se da behem 15 vterin znovu pripojit ve spravci zarizeni, tak vo co go?

    Mam v bedne 6HDD a jeden exterak a disk Esata a porad tam strkam fotaky, telefony, USB a za 5 let se mi nikdy nestalo abych odpojil jiny HDD, nez ktery jsem chtel. Schvalne jsem 2x zkusil odpojit aktivni SSD a proste to nejde.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    44

    No zatim to necham bejt, na registry se mi nechce a jestli to jde zase pripojit bez restartu, tak neni problem.

    Jinak jak funguje TRIM na AMD (790xt-ud4p)? Nekdo rika, ze to funguje, nekdo ze to funguje spatne... :-/ Kdyz dam do cmd prikaz: fsutil behavior query disabledeletenotify , tak mi to hodi 0 (melo by to fachat)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: jak vypnout kontrolu USB disku po připojení k PC
    Od drgonzo v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-06-2013, 15:03
  2. Odebrání systémového disku a formát jiného
    Od wentill v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 17:12
  3. Řadič disků s podporou AHCI
    Od benedy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 12:04
  4. Nevhodné usínání disku - jak ho vypnout?
    Od Imcon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 14:57
  5. Program pro zakázání vysunutí CD/DVD
    Od Petr S. v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2008, 13:22