Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Co chci upgradovat: GPU + CPU (možná MB+RAM)

    Aktuální konfigurace: CPU: X2 3800+
    MB: Asrock alivesata glan II
    RAM: nějaké DDR2 4GB
    Zdroj: první 400 W (asi dosluhuje :-)) druhý 250 W (ten naopak vypadá dosti kvalitní)
    GPU: Ati Radeon HD 2600 PRO

    Další komentář:
    Ahoj, už mě to unavuje, prvně jsem si myslel, že to ještě rok/2 vydržím, ale to nejde CPU brzdí snad všechny hry co existujou a když je rozjedu tak na HD min detaily, GPU mám nataktovanou přes Asus GPU tweak - s větším napětím by šlo o dost výše, ale napětí jsem dal na max jádro je asi na 648 MHz a paměť 828 (moc nechápu) s větším taktem už to trotluje a nebo erroruje... CPU prvně jsem to nějak dokázal nataktovat - prvně jsem se toho také bál, až jsem zjistil jak je to jednoduché a že nemůžu nic podělat tak jsem se na různé návody vykašlal a různě experimentoval, když chcu nakatovat CPU na 2400 GHz tak mi hry padají a připadá mi, že USB mají větší napětí nebo frekvenci já nevím, ale asi jsem si tím podělal WiFi přijmač, kterej už od nového koupení neběžel jak jsem si myslel (předtím jsem měl router a nevěřil jsem, že to může bejt tak strašny...)

    Chci prosím poradit, jestli mám upgradovat CPU + GPU někde z aukra do 2k, popřípadně schrastit někde ještě 1k a koupit i MB s 4 gb DDR3. Odedneška mě to začlo tak štvát, tak už se koukám na aukro tak se uvidí, viděl jsem tam zatím za jednu korunu ale tipuji max do 0,5k X2 5400 Black edici, GPU bych snad někde také sehnal a tak se chci zeptat, jestli se to vyplatí - na spotřebu asi kašlu a nebo někde sehnat nevím.... jak někde někdo postoval z Bazoše za 5k i s i5 + GPU a další hovadiny, to je ten problém, že nevím jestli bych mohl jít vůbec do 5k - ještě jsem se nekoukal na bazoš takže tak. Každopádně kdyby jste někdo prosím něco zahlédl byl bych moc rád...

    Ještě takovejch pár otázek - na testy HW se dívám až teď, čili od HD 7*** a GTX 6**, takže staré vůbec neznám - nevíte jestli je GTS 220 (nebo jak se jmenuje) výkonější aspoň než Nvidia 9***??

    A se zdrojem - asi bych skusil spojit ty dva zdroje - jde to? (nemyslím spojit jako se starejma, ale spojit tak, že jeden by napájel CPU, druhej MB a GPU atd.)

    Každopádně všem předem díkes!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vrážet peníze do toho šrotu je stejný jako je vyhodit z okna. O moc lepší CPU tam nedáš - přečti si support list. GPU je slabší než dnešní integrované grafiky, takdy nepomůže ani svěcená voda. GTS 220 apod. je na tom ještě hůř. Co se týče starších grafik - použij google a mozek, určitě najdeš spousty dobových testů.
    Spojovat dva zdroje je už totální blbost, na to raději zapomeň.

    Tady pomůže jedině kompletní výměna PC, takže střádej milý barde, až budeš mít 20k, zúčtujeme spolu :-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    No fakt super, jenomže to tak rychle nepůjde :-) Jinak jsem našel GTX 650 za 600 Kč + http://pc.bazos.cz/inzerat/37950513/...adni-deska.php + někde sehnat 4 gb Ram a je to (a přinejlepším ještě teda ten zdroj), každopádně proč by to nešlo? Ikdyž vlastně jiné napětí na každém 4pinu u procesoru... ách jo... Popřípadě když by to bylo do 5k, tak by se tam vešel ten 500 W seasonic - + kámoš má ten procesor, nebo nějakej podobnej také s Black edici a nataktovalo se to na pěkných 4,2 GHz - sice s vyšováním napětí, ale i tak super... Ta grafika - GTX 650, nešla by s taktováním se dostat na úroveň 660?
    Naposledy upraveno uživatelem Vitenuto: 15-08-2014 v 12:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Wooow díkes, každopádně to vypadá že asi stejně nic a vzhledem ktomu, že brigádu budu mít až za rok, kde bych vidělal stejně tak 5k, tak to vypadá že mám rozpočet na 2-3k... takže škoda, vypadá to, že upgraduju stávající sestavu za 1k a asi nic... Každopádně takhle jsem si to představoval - dík. Můžu se zeptat a co 650 Ti (na aukru se prodává zatím za 600 a vypadá to do 1k)? popřípadě ještě ta 6850 je na úrovni GTx 660? popřípadě po OC? Dík moc...
    Musím uznat, že ta i3 vypadá velice lákavě, každopádně samotná i3 mě sestavu nezlepší - bez gpu a zdroje to vypadá na 2,2 k což už je na hraně + zdroj, ono možná kdyby šla ta má grafika trochu více potaktovat, ale ona nemá přídavný 6ti pin a napětí asi už více nepůjde + nepodporuje directx 10.1, který bych vcelku chtěl... Aktivoval jsem si BF 3 a nemůžu se dočkat až si ho někdy zahraju , na minimum. detaily + hd jsem hrál s přetaktovaným (ještě s funkčním přetaktováním) procesorem BFBC2 a moc se mi to líbilo akorát i tak se to někdy sekalo, takže tak...

    Ad1 - můžu se zeptat, zdali vychází ta i3 výkonově lepšejc než přetaktovaná ta Black edice od AMD? Nemýlím li se, tak když jsem ju přetaktovali tak si dávala nehalemovou i7 na všechny jádra v cinebenchy, ná jádro všechny co tam byli ukázané :-) - každopádně zase by to stálo o 1200 Kč více (asi ještě s chladičem -fera)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Mas moc otazek, pouzij google Fakt nemam v hlave tolik benchmarku Tu i3ku jsem Ti navrhl proto, ze jsem ji mel taky a zahral jsem si na ni vsechno a k tomu 7850ka a tu nebrzdila vubec, 6850ka bude vykonove podobna. Navic je levna, ja osobne ji prodal v rodine za 800, nikdo ji na bazosi nechtel, takze z toho se da pri nakupu tezit - co nikdo nechce musi prodavajici davat levne
    Pokud chces znat realny ceny tak se vykasli na aukro, drazba neni realna cena. 650ti stoji nova skoro 3000, takze Ti ji na aukru opravdu nikdo za 600 neproda, koukej na bazos, tam jsou realny koncovy ceny.
    A nezapomen an jednu vec - pokud budes menit desku, tak musis kupovat i RAMky DDR3...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok sry, každopádně co říkáš na tento CPU - http://aukro.cz/amd-athlon-64-x2-540...500434267.html, vím je to upgrade mé stávající sestavy, ale uvidí se na kolik se dostane, na bazošu jsem našel pouze http://pc.bazos.cz/inzerat/37341391/...2-4400-AM2.php , nižší takt, ale také má Black edici, horší je, že má nižší příkon (psal) a nevím jak to funguje, ale myslím si, že můj CPU má také nižší příkon a díky tomu nemůžu v biosu nastavit větší než defaultní napětí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten z Bazoše asi neví co prodává, píše něco jinýho v nadpise (4400+), pak v textu (5000+) a frekvence 2,3 GHz nesedi ani na jeden. Ten tvůj blábol o sníženým příkonu nechápu, pokud myslíš verzi "e", tak ta má opravdu nižší TDP, ale nechápu proč by byla horší. Navíc nemůžeš mít BE (Black Edition) a zároveň verzi se sníženým příkonem, to se logicky vylučuje. Nemožnost nastavit napětí jádra v BIOSu nesouvisí s CPU, to je vlastnost desky.
    Jestli chceš mermomocí něco upgradovat, tak si kup slušnej zdroj, k tomu 8800 GTS za pětikilo a tím bych končil. Snad kdyby jsi sehnal za pár stovek ten 5000+ nebo rychlejší, tak by se o tom dalo uvažovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Aha tak to potom jo s tím TDP, problém je, že jsem na stránce Bios-mod nebo jak to je, strašně dlouho řešil (spíše jsem hledal) bios pro mojí desku - trošku jinou ale se stejnou paticí, který umožňuje vyšší napětí pro jádro, ostatní co měli silnější procesory psali něco otom, že tento bios je super a různé vychytávky a mezi něma byla možnost nastavení napěti 1,55 V pro procesor, zkoušel jsem několik biosů a vždycky jenom 1,25 V a myslím si, že jsme měli všichni stejnou základní desku, akorát měli silnější CPU, tak jsem si z toho vyvodil, že můj procesor je ten s nízkým TDP, tak neumožnujě vyšší napětí. Jinak tu 8800 GTS tak tu bych moc nechtěl, to už radši za 600 Kč GTX 650, která si myslím bude výkonější, jinak ten CPU doufám že za pár stovek bude - tipuji max 700 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    to už radši za 600 Kč GTX 650

    Nova stoji skoro 2500, myslis, ze ti ji nekdo proda za 600?! A jestli jo, tak stoprocentne nebude plne funkcni!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Hej vy jste na mě nějací škaredí!!! A vůbec nevím proč - každopádně zde důkaz (už jsem se ho zeptal zdali to pořád platí)
    http://pc.bazos.cz/inzerat/36784870/...0-2GB-DDR3.php

    Ad1 - také vás zaujmul odkaz? HD 6670? :-) Moc nechápu/nebo je to teda nějakej error
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Joooo na dobirku neposila, platba predem...To je podezrely, prijdes o prachy
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok taj potom koupim z aukra kdyztak tu 6850 za 1k a bude - diky teda za radu, musim uznat, ze to by me asi nenapadlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Hele, našel jsem 750 Ti za 1400 (přihoz) http://aukro.cz/geforce-gtx-650ti-dd...512254288.html - ano vím DDR3 paměti a na to by jsem se vás chtěl zeptat - jde vážně tak znát nárůst FPS z DDR3 na DDR5? Jinak nevím zdali to lidi na aukru znají, říkám si, že koupím CPU a na GPU si asi počkám, jinak si myslím, že ta GTX 650 Ti http://aukro.cz/msi-geforce-gtx-650-...501762120.html tak vysoko vystoupat nemůže, jelikož na aukru se prodávají - sice už velice luxusní edice, ale až/už za 2700 Kč (což je asi možná reálná cena - za kterou bych pochyboval, že by to někdo koupil). Myslím si (doufám), že ta od MSI může jít max do 1,5 k, ale uvidí se, každopádně si asi říkám, že stejně mě bude brzdit CPU nebo jak to vydíte vy? No což náročné hry jako dayz nebudu hrát a snad ostatní to nějak zvládne
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok, tak jsem si objednal z aukra Hd 6850 za 1500 Kč se zárukou do 4. 2015 a uvažuji o té i3, finance snad najdu, akorát základní deska už je prodaná, tak jsem našel o 300 Kč dražší (možná trochu lepší nvm)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58