Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 43 z 43

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Hoj.... atk tento rok mám pro reklamování jako dělaný .. Nakupuji jen v Bohemce a zatím vše reklamované prošlo a buď vrátili peníze nebo vyměnili zboží.... Myslím, že nebude problém v tom, když tam doneseš jen desku a doklad, jen bych to dal do krabice a trošku vyložil molitanem, nebo něčím měkým, aby ti neřekli, že s tím nezacházíš opatrně.... Reklamoval jsem už sluchátka, ramky, ssd disk, základku, tablet no prostě super rok 10 let nic a te´d se to sešlo... Myslím, že pokud někdo spoje pájel tak to poznáš, někdy tam trocha kalafuny je. Aspoň mám takové zkušenosti.... Apropo , když nakupuju na aukru, tak vyžaduju aspoň týden na odzkoušení... kdo se brání, tak nekoupím- problém na 100%... Ale už jsem se zařekl, že staré komponenty nekoupím... Ať ti to vše funguje .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Wow, super dík :-) taky doufám a už se nemůžu dočkat, člověk, který mi to prodal mi připadal jako "správný člověk", něco říkal, že to má z reklamace a že problém byl nakonec v HDD a něco tam kecal a podstatě se v tom potvrdilo, že o tom vážně moc neví. Nevím jestli jse mu dá věřit, ale aji říkal, že kdyby to nešlo tak ať mu kdyžtak zavolám a tak :-). Na "záručáku" od Tsbohemky tam má i i3 Sandy bridgovou a 2x2Gb RAM, asi by to jen tak někde nevzal, no uvidí se. Základka jako taková se mi moc líbí až na to chlazení napájení pro procesor, které tato základka nemá, ale zato 8x USB z toho 4x USB 3.0 (na minulém jsem měl 4 a pak to moc nestačilo, jelikož přední nefungovali)
    No tak se uvidí :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Tak nazdar, mám a funguje ;-) - super, používám starý zdroj, před zapojením jsem si, ještě na starém PC, zkoušel teplotu, jestli se nepřehřívá a když jsem vyměňoval, tak jsem zkontroloval kondenzátory a všechno super + grafika má minimální zdroj 500 W - a to je pro čínské zdroje, já mám 450 tak to snad bude stačit + testeři, kteří to nataktovali skoro na plno, tak jim celé PC žralo 300 W, takže já si myslím, ještě s low end i3, musí být pohodička. Jinak jestli znáte, tak Warface na plné detaily při 50-60 Fps, Bad company 2 plné detaily 30-40 a musím uznat, že mi to ani tak strašné jako na starém PC s 30 fps nepřipadá, asi to bylo tím, že tam to brzdí CPU a tady to brzdí GPU, jinak můžu se zeptat, proč v BFBC2 je grafické jádro vytíženo na 60% a přitom není na FPS limitu? A samozřejmě CPU také není na 100% (je tak na 30-60%). A ještě další věc, připojím se do hry a chvíli se to seká a po chvilce se to rozjede, ale někdy sem tam maličký sek - je to dáno malou RAM? Mám jen 4GB a vždycky je volno ještě minimálně 700 Mb. Každopádně děkuji za doporučení.
    Ok tak ještě něco :-) - GPU se nějak divné přehřívá v benchmarcích na defaultu klidně i na 76°C, přitom pasiv - aspoň ten nejkrajnější je vlažný, nebylo by lepší to přepastovat a popřípadě stačí použít normální CPU pasta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ahoj, sorry, že zase otravuju, ale doufám, že vám nebude vadit, že se vás na něco zeptám ohledně té mojí nové sestavy. Někdy když hraju BF3 tak mi hra spadne, na starém PC mi hra také padala, když jsem přetaktoval procesor a nezvedl napětí. Je možné, že hra padá díky, nižšímu napětí na CPU, než by se hodilo? Hra padá jen v některých mapách/módech a když koukám na MSI Afterburner tak zrovna měl CPU 100% zatížení, nebo 90-100% zatížení. Popřípadě kdyby to bylo tím nízkým napětím, je možné u mé zákl. desky Gigabyte GA-D3H-H77 zvětšit napětí na CPU? Možná tam něco takového bylo, koukal jsem se do biosu jen zběžně, tak bych byl moc rád, kdyby jste mi radši poradily. Popřípadě čím to může být? Ještě mě napadá opoužívanosti CPU, ale nvm. Kámoš co měl i7 a hrál minecraft se 100% zatížením, tak mu po čase padal, tak vážně nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    hmmmmmm..... a co takhle zkontrolovat teploty jak jsou na tom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ahááá, myslel jsem, že jsem je napsal
    60° Max
    Leda by to schazovali teploty na GPU, ale to si myslím, že nejde ne? Gpu má jak jsem psal, někdy i (spíše v benchmarcích) 80°. Ještě se chci teda zeptat, když má takové teploty, není lepší ji přepastovat? Chladič někdy jede na 100% čili 3300 otáček nebo nějak tak a myslím si neúčině + ještě když sáhnu na pasiv (jinak mám provedení chlazení Sunflower nebo nějak tak ) - sice ten okolní tak je vždycky vlažný, takže si myslím, že je špatný přenost tepla z gpu na chladič. Pokud odpovíš, jde to kdyžtak přepastovat normální pastou MX-2? asi možná už rok starou? Díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jde to. Ale může to padat i kvůli tomu pochybnému zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ou, tak dík. U toho zdroje se vážně bojím :-), ale teploty někdy kontroluji (jenom, že priložím k výfuku ruku ). Je to vcelku další logická věc, proč by to padalo - 100% CPU tzn větší odběr eleketřiny - to mě nenapadlo. Jen si říkám, jestli by rovnou nespadl celý PC. Někdy teda máš ještě modrou smrt, ale to je asi kvůli špatně nataktované GPU, mám zvýšený takt, ale né moc napětí, protože se bojím těch teplot. U CPU v Biosu je strašně moc nastavení, několik napětí a několik typů nastavení, můžu změnit napětí jen tak, pak nějak přidat (já fakt nevím ). Zvětšil jsem možný odběr elektřiny v Turbu ze 60 W na 65W, ale nevím jestli to má vliv, jelikož jestli se nemýlím tak i3 ani turbo nemá DD.

    Teďka další ohledně té GPU, už jsem se koukl na návody a nevypadá to špatně, setřu toalťákem a pak se slivovicí a toaleťákem to vyleštím. Můžu použít pastu, která se dává ke Gelidu Tranquilo? GC-2 podle obchodu má cenu vyšší/nižší záleží podle jaké než MX-2 - samozřejmě kvalita se někdy nerovná ceně, ale vypadá dosti draze, na to, že ji přikládají ke chladiči.

    Ještě mě napadá přepastovat CPU, jelikož sice jsem měl ten box fungl novej, možná i z i7 Ivy, ale ta "žvýkačka" nebo co to je byla po proužcích a né po celém prostoře.

    No a ještě bych rád dodal, jestli tenhle postup, který se mi zamlouvá nejvíce je ideální - https://www.youtube.com/watch?v=XX-8cC3PNg4 , akorát bych místo toho plastu použil plastovou lžičku - jestli to půjde, jelikož jsem měnil několikrát na CPU, s obaleným prstem v normálním sáčku a ta pasta/sáček se lepil/a a úplně byl/a divná/ý :-) Jo tak jsem si četl, vyměnil bych ještě tu lžičku/sáček za kartu rovnou, podle návodu to bylo nejlepší
    Naposledy upraveno uživatelem Vitenuto: 07-09-2014 v 14:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    To jsi na tom ještě ok v porovnání se mnou.... můj provider zřejmě kašle na mé reklamace netu.... dnes již několik (cca 10-15) výpadků netu delších než 15 min.... ty s tím můžeš ještě něco dělat, ale já ne... reklamace stále dokola a nic se nemění.... škoda, že zde není jiný poskytovatel....cpu máš 60 což není moc, tím to nebude, ale koukni na bios možná je deska nastavena na tuto hodnotu a pak spadne... MX2 také používám a jsem spokojenej.... jen asi vyměním chladič... nanášení až tak neřeš pasta se roznese a vymáčkne tak jak má po usazení větráku sama.... jen jí nedej moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ahoj :-) tak jsem přikročil sám s přepastováním, asi přiložím i foto (né moc kvalitní). Teploty jsou "jen" o 5° nižší, možná je to špatným chladičem, jelikož jako jeden z mála, nemá rovný (hliníkový či měděný) plech, ale miniaturně vroubkatý hliník. Což se asi nehodilo s metodou, kterou jsem udělal. Normálně (myslím si) bez nataktování jsem měl v kombustoru až 80° při 100% otáček, teď i po nataktování mám 75° při 90% otáček. Jde to poznat i když přiložím ruku, že pasiv je teplejší a fouká teplejší vzduch. První pasta byla dosti pórovatá, proto asi takové teploty, doufám, že ta moje není definitivní a že to je ještě jednou zkusím, protože mi to připadá stále moc. Jelikož pasiv je sice teplejší, ale není horký, takže se to někde strácí.
    Doufám, že jsem je dal správně - jinak kolem jádra jsem se bál to nějak více čistit, snažil jsem se to vyčistit párátkem, které, ale také mělo omezení, nevím jestli to šlo vidět na tom pasivu ten "nerovný" povrch. Také jste si asi všimli, že na pasivu to není do černa - ano, snažil jsem se to drhnout co nejvíc to šlo (slivovicí), ale lépe to prostě nešlo. Jinak jsem měl ještě komplikace při montování chladiče, myslel jsem, že se chladič zarazí do dírek, ale ne :-). Museli jste to dát pod to - stím, že na chladiči to stát nemohlo, díky vyzdvihnuté vrtulce a přední sloty byly vyšší než ten chladič, takže to bylo nabok, pak jsem si to už nějak na to položil, přimontoval dva na jedné straně, která byla přilehlá k PCB GPU a pak už šla i druhá, ale před tím, se mě to asi 2x nepovedlo, tak jsem ještě jednou zarovnal pastu (nějakou kartou) a už si na to dával pozor, ovšem na chladiči jsem už pastu nechal tak jak byla - což doufám není problém. Jinak pasta použítá - (přiložená ke Gelid Tranquilo rev.2) GC-2
    Zde fotky (omlouvám se za kvalitu, to víte, měl jsem u sebe jenom tablet :-)):
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_191104[1].jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 1.90 MB 
ID: 30128   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_191059[1].jpg 
Zobrazení: 78 
Velikost: 1.86 MB 
ID: 30127   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_191858[1].jpg 
Zobrazení: 75 
Velikost: 1.52 MB 
ID: 30129   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_191911[1].jpg 
Zobrazení: 90 
Velikost: 1.46 MB 
ID: 30130   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_193137[1].jpg 
Zobrazení: 85 
Velikost: 1.32 MB 
ID: 30131   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_192748[1].jpg 
Zobrazení: 92 
Velikost: 2.09 MB 
ID: 30132   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20140907_193719[1].jpg 
Zobrazení: 94 
Velikost: 1.48 MB 
ID: 30133  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Citace Původně odesláno od ttoommaassoo Zobrazit příspěvek
    cpu máš 60 což není moc, tím to nebude, ale koukni na bios možná je deska nastavena na tuto hodnotu a pak spadne... MX2 také používám a jsem spokojenej
    V biosu jsem nic takového (alespoň po zběžném kouknutí) neviděl s nastavení teplot, ale také další logická vysvětlivka, která mě nenapadla ;-). MX2 :-) kámoš ji nenašel, tak jsem použil GC2
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    je to tam hledej šmudlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Jo něco jsem našel, něco kolem 97° :-) takže pohoda. Napadá mě tedy ještě jednou přepastovat GPU - procesor v BF 3 jsem zjistil, že brzdí, ale možná je to jenom nedostatkem RAM (nevím, je možné, aby BF3 mělo omezený přistup k RAM na 1 GB?, protože využito je 3,2 gb ze 4 gb). Teďka jsem zjistil, další problém - možná je jenom v aplikaci, ale taktování GPU jsem si chtěl prověřit v MSI kombustor benchmark, problém je, že když ho spustím, tak se to načítá a jakmile se to načte, tak se PC vypne. Pochybuji, že by to bylo zdrojem, jelikož jsem zkoušel v OCCT power supply test :-). Ještě připomenu, že byli nastaveny defaultní takty.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58